Connect with us

Global

Bitcoin Zirvede!

Published

on

Son artışlarla birlikte Bitcoin’in piyasa değeri 835 milyar dolar seviyelerine çıktı. En büyük kripto para birimi olan bitcoin, bu piyasa değeriyle dünyanın en değerli şirketlerinin bulunduğu 10 global varlık arasına girdi.

Verilere göre Bitcoin, Tesla Inc’in hemen ardından geliyor. Bitcoin, mevcut piyasa değeriyle dünyanın en büyük şirketleri olan Berkshire Hathaway, Nvidia ve Meta’yı arkasında bırakıyor.

Dünyanın en büyük global varlığı ise 11,6 trilyon dolar piyasa değeriyle altın bulunurken kıymetli madeni, 2,87 trilyon dolar piyasa değeriyle Apple izliyor. En değerli metallerden bir tanesi olan gümüş iser 1,31 trilyon dolar piyasa değeriyle Tesla’nın hemen önünde, Tesle ise en değerli 7. varlık konumunda.

Alt coinler arasında en büyük alt coin olan Ethereum, 382 milyar dolar piyasa değeriyle dev ödeme şirketi Mastercard, parakende devi Alibaba ve Walmart’ın önünde yer alıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
BITCOIN ÇİNDEN GELEN HABERLE SARSILDI

Bitcoin dünyanın en değerli 9. varlığı

Son zamanların en büyük talep oluşturan Bitcoin, kripto varlığın en değerli 10 varlık arasına girmesine sebep oldu. Yaklaşık 2 sene önce Bitcoin, sadece 200 milyar dolar piyasa değerine sahipken, bu değer kripto varlığın ancak ilk 30 en büyük varlık arasında durmasına sebep oluyordu. Günümüzde ise talep artışıyla birlikte dünyanın en büyük 9. varlığı konumunda.

Bitcoin (BTC), geçen hafta başlayan yükseliş ivmesine bugün 44.000 dolarda devam ediyor. BTC/USD, bu hafta 45.000 dolar seviyesini gördükten sonra haftanın ilk yarısında daha çok 44.000 – 44.500 dolar bandında hareket etti.

Ethereum (ETH) ise dün yüzde 4 oranında değer kazandıktan sonra günü 3.243 dolarda kapattı. Bugün ise aşağı yönlü hafif bir seyir söz konusuyken ETH/USD’nin 3.190 dolar seviyesinde hareket ettiği görülüyor.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Global

Türkiye’nin ham petrol ithalatı arttı

Published

on

By

Ham-Petrol

Türkiye’nin ham petrol ithalatı miktarı Ağustos’ta bir önceki aya göre yüzde 18 artış gösterdi.

TÜİK’in yayınladığı verilere göre, ham petrol ithalatı, Haziran ayında 2 milyon 852 bin 705 ton oldu. İthalat Temmuz ayında 2 milyon 417 bin 109 seviyesindeydi.

İthalat Ağustos ayında geçen yıl aynı aydaki 2 milyon 942 bin 496 tona göre ise yüzde 3,1 düşüş gösterdi.

Yılın ilk 8 ayında ithalat miktarı 19,53 milyon tona ulaştı.

Continue Reading

Global

Bakan Şimşek yatırımcı turuna çıkıyor

Published

on

By

Maliye-Bakanı-Mehmet-Şimşek

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yatırımcı buluşmaları kapsamında ekim ayında 3 farklı ülkede toplantı yapacak.

Bakanlığın açıklamasına göre, bakan Şimşek 4-5 ekim’de ilk olarak Londra’da yatırımcı toplantısına katılacak.

Citibank ve BofA’nın düzenlediği toplantının sonrasında Şimşek’in diğer durağı 11-14 Ekim’de IMF ve Dünya Bankası’nın toplantısına girecek.

Fas’ın Marakeş kentindeki bu toplantıların ardından Şimşek, Fransa’nın başkenti Paris’te 19 Ekim’de bir diğer yatırımcı toplantısında konuşacak.

Bakan Şimşek’in bu toplantıların ardından ay sonunda ikinci Körfez turunu gerçekleştirmesi de bekleniyor.

Continue Reading

Global

TCMB rezervleri 6 ayın zirvesinde

Published

on

By

TCMB rezervleri 6 ayın zirvesinde

TCMB rezervlerindeki artış ivmesi geçtiğimiz haftada devam etti.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) rezervlerindeki artış ivmesi geçen hafta da devam etti.

TCMB’nin yayınladığı verilere göre 22 Eylül haftasında brüt rezervler bir önceki haftaya göre 4 milyar dolar artış göstererek 125,5 milyar düzeyine çıktı. Bununla birlikte 17 Mart haftasından bu yana rezervlerde en yüksek seviye kaydedildi.

17 Mart haftasında rezervler üzerinde Suudi Arabistan’dan gelen mevduatın ve altındaki primin etkisi olmuş ve rezervler 126,9 milyar dolara yükselmişti.

22 Eylül haftası itibariyle yurt içi yerleşiklerin Döviz mevduatlarında düşüş görüldü. TCMB verilerine göre yurt içi yerleşiklerin pariteden arındırılmış döviz mevduatları 1,16 milyar dolar azaldı.

Continue Reading

GLOBAL

Copyright © 2020 Bugun Finans