Connect with us

Borsa

SASA ve HEKTS hisseleri güne düşüşle başladı

Published

on

SASA ve HEKTS hisseleri güne düşüşle başladı

Borsa İstanbul’un en popüler hisseleri arasında bulunan SASA ve HEKTS, bugünkü volatiliteli hareketleriyle dikkatleri üzerine çekiyor.

İki hisse de 17 Kasım tarihinde uzun bir süredir devam eden yükseliş trendinin ilk ciddi düzeltmesini yaptı. SASA, 189 TL zirvesinden başlayan satışlarla bugün 117 TL’ye kadar düşüş yaşadı. zirve seviyesinden şu ana kadar %38’lik bir düzeltme gördü.

HEKTS ise aynı tarihte 51,3 TL’de zirve gördükten sonra geçtiğimiz haftadan bu yana başlayan düzeltme eğilimini devam ettiriyor. Bugün açılışta 31,5 TL’ye kadar düşerek SASA ile aynı oranda değer kaybetti.

Haftanın ilk seansında satıcı ağırlıklı başlayan SASA ve HEKTS, seans açılışının ilk dakikalarında taban fiyatlarına kadar düştü. Kısa bir süre dip fiyatlarda yatay seyreden iki hisse, eş zamanlı olarak öğle saatlerinde gelen hızlı alımlarla taban fiyatının çözüldüğü görüldü. Son duruma göre dip fiyatından yüzde 15 değer kazanan SASA ce HEKTS, sırasıyla 132,5 TL ve 36 TL’ye yükseldi.

SASA, an itibarıyla günlük bazda yüzde 2 değer artışıyla devam ederken HEKTS, yüzde 3’e yakın yükselişe sahip. Diğer yandan SASA, öğleden sonraki hareketlerde 12,1 milyon lot işlem hacmine sahipken HEKTS, 28,2 milyon lot işlem hacmiyle devam ediyordu.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Borsa

Verizon Kazancı $0,04 İle Beklentilere Göre Daha İyi

Published

on

By

Verizon raporuna göre üçüncü çeyrek hisse başına kârı 1,22$ ile analistlerin 1,18$ olan beklentilerine göre $0,04 daha iyi durumda.

Bu çeyrek için yayımlanan kâr 33,3B$ olarak belirlendi. Analist beklentileri ise 33,29B$ şeklindeydi.

2023 Verizon Mali Yılı hisse başına kârı $4,55-$4,85 olarak açıklandı. Analist tahminleri ise $4,67 şeklindedir.

Verizon hissesi, günü 31,39$ seviyesinde noktaladı. Bu seviye, şirketin üç ayda -6,44% değer kaybetti. Son 12 ayda ise hissenin-13,83% değer kaybetti.

Verizon son 90 gün içinde 10 negatif hisse başına kâr görürken, 3 pozitif hisse başına kâr görüyor.

Continue Reading

Borsa

Borsa İstanbul’da yeni dönem

Published

on

By

bist

Borsa İstanbul’un açılış seansının işleyişi ile ilgili kararlar bugün itibariyle devreye giriyor.

Borsa İstanbul’un yaptığı açıklamaya göre, bu kapsamda ilk olarak pay piyasasında, paylarda açılış seansının emir toplama aşamasının son 5 dakikası hariç olmak üzere emir iptali, fiyat kötüleştirme ve miktar azaltımı yapılabilmesine karar verildi.

Bunun yanında, pay piyasasında açılış seansına dahil olan pay dışındaki sermaye piyasası araçlarında açılış seansının emir toplama aşamasının tümünde emir iptali, fiyat kötüleştirme ve miktar azaltımı yapılabilmesi kararlaştırıldı.

Pay piyasasına ilişkin açılış seansı ile ilgili olarak son olarak Yıldız Pazar’da, Ana Pazar’da ve açılış seansına dahil olan pay dışındaki sermaye piyasası araçlarında açılış seansında piyasa ve piyasadan limite emir türlerinin iletilebilmesine karar verildi.

Continue Reading

Borsa

SASA’dan hisse geri alım kararı

Published

on

By

SASA'dan hisse geri alım kararı

SASA’dan Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yapılan açıklamaya göre şirketin yönetim kurulunun 15 Şubat 2023 tarihli toplantısında paylarındaki aşırı volatilitenin önlenmesi ile sağlıklı fiyat oluşumuna katkıda bulunulması ve pay sahiplerinin menfaatlerinin korunması amacıyla SASA Polyester Sanayi A.Ş tarafından borsadan SASA pay geri alımı yapılması kararı verildi.

Şirket iç kaynaklarından karşılanmak üzere geri alım için ayrılacak fon tutarının 500 milyon TL olduğunu açıkladı. Geri alınacak azami pay sayısının ise bu tutarı geçmeyecek şekilde belirlenmesine karar verildi.

Şirketin geri alım programı azami süresi 1 yıl olarak belirlendi.

Continue Reading

GLOBAL

Copyright © 2020 Bugun Finans