Global

Bitcoin Zirvede!

Published

on

Son artışlarla birlikte Bitcoin’in piyasa değeri 835 milyar dolar seviyelerine çıktı. En büyük kripto para birimi olan bitcoin, bu piyasa değeriyle dünyanın en değerli şirketlerinin bulunduğu 10 global varlık arasına girdi.

Verilere göre Bitcoin, Tesla Inc’in hemen ardından geliyor. Bitcoin, mevcut piyasa değeriyle dünyanın en büyük şirketleri olan Berkshire Hathaway, Nvidia ve Meta’yı arkasında bırakıyor.

Dünyanın en büyük global varlığı ise 11,6 trilyon dolar piyasa değeriyle altın bulunurken kıymetli madeni, 2,87 trilyon dolar piyasa değeriyle Apple izliyor. En değerli metallerden bir tanesi olan gümüş iser 1,31 trilyon dolar piyasa değeriyle Tesla’nın hemen önünde, Tesle ise en değerli 7. varlık konumunda.

Alt coinler arasında en büyük alt coin olan Ethereum, 382 milyar dolar piyasa değeriyle dev ödeme şirketi Mastercard, parakende devi Alibaba ve Walmart’ın önünde yer alıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
BITCOIN ÇİNDEN GELEN HABERLE SARSILDI

Bitcoin dünyanın en değerli 9. varlığı

Son zamanların en büyük talep oluşturan Bitcoin, kripto varlığın en değerli 10 varlık arasına girmesine sebep oldu. Yaklaşık 2 sene önce Bitcoin, sadece 200 milyar dolar piyasa değerine sahipken, bu değer kripto varlığın ancak ilk 30 en büyük varlık arasında durmasına sebep oluyordu. Günümüzde ise talep artışıyla birlikte dünyanın en büyük 9. varlığı konumunda.

Bitcoin (BTC), geçen hafta başlayan yükseliş ivmesine bugün 44.000 dolarda devam ediyor. BTC/USD, bu hafta 45.000 dolar seviyesini gördükten sonra haftanın ilk yarısında daha çok 44.000 – 44.500 dolar bandında hareket etti.

Ethereum (ETH) ise dün yüzde 4 oranında değer kazandıktan sonra günü 3.243 dolarda kapattı. Bugün ise aşağı yönlü hafif bir seyir söz konusuyken ETH/USD’nin 3.190 dolar seviyesinde hareket ettiği görülüyor.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version