Connect with us

Global

Küresel Piyasalarda Enflasyon Yankısı

Published

on

Küresel piyasalarda beklentiyi aşan ABD enflasyonunun yankısı sürüyor. Ekonomistlerin beklentilerini üstünde gelerek 13 yılın zirvesine çıkan ABD enflasyonu küresel piyasalardaki enflasyonist kuşkuların daha da çoğalmasına sebep oldu. ABD 10 yıllık tahvil getirileri yükselme kaydederken, hisse senedi piyasalarında risk iştahının düştüğü gözlemlendi.

Küresel piyasalarda ABD enflasyonunun beklentilerin dışında gelmesi ve 13 yılın zirvesine çıkmasının yankıları devam ediyor

Çarşamba günü ABD Borsaları enflasyon verilerinin etkisi ile sert düşüş kaydeden, yeni işlem gününde Asya piyasaları da bu düşüş hareketine eşlik etti. Asya endeksleri Hong Kong Hang Seng endeksi öncülüğünde %1’e yakın geriye dönük hareket yaptı.

ABD vadelilerinde ilk işlemlerde olumlu bir görünüm izlendi. S&P 500 ve Nasdaq vadelilerinde günün ilk saatlerinde pozitif fiyatlamalar gözlemlendi.

ABD verileri enflasyonist endişeleri destekledi

ABD’de Nisan ayında tüketici fiyatları senelik olarak %4,2 yükselme kaydetti. Ülkede tüketici enflasyonu 2008 yılından bu yana en yüksek düzeye çıktı.

Verilere göre aylık enflasyon %0,8 olarak gözlemlendi. Ekonomistlerin aylık enflasyon ile ilgili beklentisi %0,2 olmuştu.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Global

Küresel piyasaların gözü Powell’ın açıklamalarında

Published

on

By

FED Başkanı Jerome Powell’ın ABD Senatosu’ndaki yarı yıl sunumu öncesi hisse senelerindeki canlılık korunuyor.

S&P 500 endeksi Wilson’dan gelen düzeltme açıklamalarına rağmen yüzde 0,1 yükselerek bu yılki 35. rekor kapanışını gerçekleştirdi. Söz konusu endeksin vadelileri yeni işlem gününde de artıda.

Asya’daki yükselişte ise Japonya önde. Nikeei 225 rekor kırarken endeksin bu yılki yükselişi yüzde 23’ün üstüne çıktı. CSI 300 ve Hang Seng olumsuz ayrıştı.

Dolar gelişmiş ülke para birimlerine karşı yatay seyerederken,

Dolar gelişmiş ülke para birimlerine karşı yatay seyrederken ABD tahvillerinde Powell öncesi sert hareket yaşanmıyor. 10 yıllık getiri kapanışa göre sabah saatlerinde değişim göstermeyerek yüzde 4,282’de kaldı.

Continue Reading

Altın

Altın fiyatları yeni haftaya düşüşle başladı

Published

on

By

altın


Yatırımcılar, FED Başkanı Powell’ın yapacağı sunumu ve hafta içinde açıklanacak önemli enflasyon verilerini beklerken altın fiyatları Asya işlem saatlerinde düşüş gösterdi.

Fakat külçe fiyatları bir ayın en yüksek seviyelerine yakın seyretti ve FED’in Eylül ayında faiz oranlarını düşürmeye başlayacağına dair artan inançla 2.400 doların üzerine çıkmanın eşğine geldi. Genel metal fiyatları da yaklaşık aynı dip seviyesine inen dolardaki düşüşten faydalandı.

Spot altın %0,3 düşüşle ons başına 2.384,47 dolara gerilerken Ağustos vadeli altın %0,2 düşüşle ons başına 2.392,55 dolara indi.

Continue Reading

Global

İmalat göstergesi en düşük seviyede

Published

on

By

imalatgüvenendeksi

Ekonomik büyümenin önce göstergesi olan imalat sanayi performansında güvenilir bir referans olarak kabul edilen PMI anketinin 2024 dönem sonuçları açıklandı.

Eşik değer olan 50,0’ın üzerinde ölçülen tüm rakamların sektörde iyileşmeye işaret ettiği anket sonuçlarına göre, mayıs ayında 48,4 seviyesinde kaydedilen manşet PMI, haziranda 47,9’a geri dönerek üs üste üçüncü ay 50,0 eşik değerinin altında gerçekleşti. Endeks, Türk imalat sektörünün faaliyet koşullarında hafif bir bozulmaya işaret etti. Öte yandan, bu bozulma 2024’ün başından bu yana en belirgin düzeyde kaydedildi.

Continue Reading

GLOBAL

Copyright © 2020 Bugun Finans