Global

Küresel Piyasalarda Enflasyon Yankısı

Published

on

Küresel piyasalarda beklentiyi aşan ABD enflasyonunun yankısı sürüyor. Ekonomistlerin beklentilerini üstünde gelerek 13 yılın zirvesine çıkan ABD enflasyonu küresel piyasalardaki enflasyonist kuşkuların daha da çoğalmasına sebep oldu. ABD 10 yıllık tahvil getirileri yükselme kaydederken, hisse senedi piyasalarında risk iştahının düştüğü gözlemlendi.

Küresel piyasalarda ABD enflasyonunun beklentilerin dışında gelmesi ve 13 yılın zirvesine çıkmasının yankıları devam ediyor

Çarşamba günü ABD Borsaları enflasyon verilerinin etkisi ile sert düşüş kaydeden, yeni işlem gününde Asya piyasaları da bu düşüş hareketine eşlik etti. Asya endeksleri Hong Kong Hang Seng endeksi öncülüğünde %1’e yakın geriye dönük hareket yaptı.

ABD vadelilerinde ilk işlemlerde olumlu bir görünüm izlendi. S&P 500 ve Nasdaq vadelilerinde günün ilk saatlerinde pozitif fiyatlamalar gözlemlendi.

ABD verileri enflasyonist endişeleri destekledi

ABD’de Nisan ayında tüketici fiyatları senelik olarak %4,2 yükselme kaydetti. Ülkede tüketici enflasyonu 2008 yılından bu yana en yüksek düzeye çıktı.

Verilere göre aylık enflasyon %0,8 olarak gözlemlendi. Ekonomistlerin aylık enflasyon ile ilgili beklentisi %0,2 olmuştu.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version