Connect with us

Global

Vaka Sayıları 100 Bini Buldu

Published

on

18 Mart 2019 tarihinde ülkemizde görülmeye başlayan Covid-19 varyantlarıyla 2022 yılında da hayatımızda. Delta varyantından sonra hayatımıza giren Omicron varyantı hayati tehlikesi az olsa da bulaşıcılığı daha yüksek. Bununla birlikte ülkemizde vaka sayısı 100 binin üzerine çıkmış durumda.

YAŞAMINI YETİREN KİŞİ SAYISI 217
02 Şubat tarihine son vaka sayısı 110 bin 682 olurken, yaşamını yitiren kişi sayısı 217 olarak verildi. Ülkemizdeki yüksek vaka sayılarına Sağlık Bakanı Koca Resmi Twitter hesabından paylaştığı tabloda “Kişisel tedbirlere uyup, aşılarımızı yaptırarak bu tabloyu aşacağız.” Açıklamasında bulundu.

YOĞUN BAKIM DOLULUK ORANI %68,7

Türkiye’nin güçlü sağlık altyapısının üzerinde duran ama imkanlarında bir sınırı olduğunu belirten koca, şöyle devam etti:

“Geldiğimiz noktada hastane doluluk oranlarımız bazı illerimizde zorlayıcı seviyelere ulaşsa da ülke genelinde servis yatakları doluluk oranı yüzde 57,8, yoğun bakım yatak doluluk oranı yüzde 68,7 ve solunum cihazı doluluk oranı yüzde 31’dir. Mevcut seyrin hastane kapasitemizi zorlamayacağı öngörümüz devam etmektedir.”

YERLİ AŞI TURKOVAC AŞISI HASTANELERE ULAŞMAYA BAŞLADI

Yerli Covid-19 aşısı Turkovac’ın yeni serilerinin şehir hastanelerine sevkiyatlarını başladığını söyleyen Bakan Koca,
“Yerli aşımızın yan etki değerlendirmesi yakından izlenmektedir. Bugüne kadar rapor edilmiş ağır bir yan etkisi olmamıştır. Yerli aşımızın etkili ve güvenli olduğu bilimsel olarak ortaya konmuştur. Her bir vatandaşımız tereddüt etmeden ‘kendi aşımız kendi gücümüz’ TURKOVAC’ı güvenle olabilirler.” Açıklamasında bulundu.

BÜYÜKLERİMİZİ KORUMALI, HATIRLATMA DOZLARINI İHMAL ETMEMELİYİZ

Hatırlatma aşılarının üzerinde duran Bakan Koca, vakaların 65 yaş üzerinde daha yoğun olduğunu söylerken, yaptığı açıklamada “Geldiğimiz noktada en çok korumamız gereken 65 yaş üzeri büyüklerimizdir. Korumanın en değerli adımlarından biri hatırlatma dozu aşılarının yapılmasıdır. Büyüklerimizi korumalı, hatırlatma dozlarını ihmal etmemeliyiz. Büyüklerimizi korumanın bir yolu da gençlerin aşılarının tam olması esasıdır. Aşılar bizi hastalıktan ve hastalığın etkilerinden korur. Maske ise uygun şekilde kullanıldığında hastalığın bulaşmasını engeller. Maske kullanımına özen göstermeli, aşılarımızı ihmal etmemeliyiz.” Dedi.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Global

Petrol düşmeye devam ediyor.

Published

on

By

petrolk-vadeli.jpg

Brent petrol Çarşamba günü yüzde 0,5’lik bir düşüşün ardından varil başına 88 dolar civarında işlem görürken, ABD ham petrolü 83 dolara yakın seyrediyor. Düşüş, rafinerilerin işlemeyi hızlandırması ve ihracatın artmasıyla birlikte ülke genelindeki ham petrol stokların geçen hafta beklenenden fazla 6,37 milyon varil düştüğünü gösteren verilere rağmen geldi.

Piyasalarda Asya hisse senetleri ABD teknoloji sektörüyle ilgili endişelerin ardından geri çekilirken, Meta Platforms’un hayal kırıklığı yaratan görünümü düşüşlere yol açtı. Hafta sonunda Fed’in tercih ettiği enflasyon göstergesi para politikasının izleyeceği yol hakkında ipuçları verecek.

Ham petrol, OPEC+’nın arz kısıntıları ve orta doğudaki gerilimlerin yardımıyla bu yıl yüksek kalmaya devam ediyor. Fakat bölgedeki jeopolitik risklerin azalmasıyla varil başına 90 doların üzerindeki son zirvelerinden geri çekildi.

Continue Reading

Global

Dış borçta yeni rekor

Published

on

By

TCMB.jpg

TCMB’nin yayınladığı verilere göre kısa vadeli dış borç stoku şubat ayında 2023 yıl sonuna göre yüzde 0,9 oranında azalışla 173,6 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Bu dönemde, bankalar kaynaklık kısa vadeli dış borç stoku yüzde 2,2 oranında artış göstererek 69,9 milyar dolar olurken, diğer sektörlerin kısa vadeli dış borç stoku yüzde 4,5 oranında düşüş göstererek 57,7 milyar dolar düzeyinde açıklandı.

2024 Şubat sonu itibarıyla, orijinal vadesine bakılmaksızın vadesine 1 yıl veya daha az kalmış dış borç verisi kullanılarak hesaplanan kalan vadeye göre kısa vadeli dış borç stoku, 227,5 milyar dolar oldu

Continue Reading

Global

TESLA kar marjında düşüş beklentisi

Published

on

By

tesla

Tesla’nın satış büyümesi yavaşlıyor ve bugün açıklanacak sonuçlara ağır bir şekilde yansıması bekleniyor. Tesla’nın, işten çıkarmalar ve araç fiyat indirimlerini içeren kaotik bir haftanın sonrasında 6 yıldan uzun bir sürenin en düşük brüt kar marjını raporlaması beklentiler arasında.

Tanaka Growth Fund portföy yöneticisi Graham Tanaka, Model 2 konusundaki belirsizlik ve Cybertruck elektrikli pikap üretiminin yavaş olması nedeniyle son pozisyonunu da tasfiye ettiğini açıkladı. “Gelecek yıl Tesla’ya sahip olmanın daha fazla riskli olacağını düşünüyoruz” diyen Tanaka Cybertruck’ın ne kadar hızlı yükselişe geçeceğini bilmediklerini söyledi.

Tesla CEO’su Elon Musk’ın Pazartesi günü Hindistan Başbakanı Narendra Modi ile görüşmesi ve otomobil fabrikasına yapılacak büyük yatırımları duyurması bekleniyordu. Ancak Musk, Tesla’nın “çok ağır yükümlülüklerini” gerekçe göstererek son dakikada iptal etti.

Continue Reading

GLOBAL

Copyright © 2020 Bugun Finans