Global

Vaka Sayıları 100 Bini Buldu

Published

on

18 Mart 2019 tarihinde ülkemizde görülmeye başlayan Covid-19 varyantlarıyla 2022 yılında da hayatımızda. Delta varyantından sonra hayatımıza giren Omicron varyantı hayati tehlikesi az olsa da bulaşıcılığı daha yüksek. Bununla birlikte ülkemizde vaka sayısı 100 binin üzerine çıkmış durumda.

YAŞAMINI YETİREN KİŞİ SAYISI 217
02 Şubat tarihine son vaka sayısı 110 bin 682 olurken, yaşamını yitiren kişi sayısı 217 olarak verildi. Ülkemizdeki yüksek vaka sayılarına Sağlık Bakanı Koca Resmi Twitter hesabından paylaştığı tabloda “Kişisel tedbirlere uyup, aşılarımızı yaptırarak bu tabloyu aşacağız.” Açıklamasında bulundu.

YOĞUN BAKIM DOLULUK ORANI %68,7

Türkiye’nin güçlü sağlık altyapısının üzerinde duran ama imkanlarında bir sınırı olduğunu belirten koca, şöyle devam etti:

“Geldiğimiz noktada hastane doluluk oranlarımız bazı illerimizde zorlayıcı seviyelere ulaşsa da ülke genelinde servis yatakları doluluk oranı yüzde 57,8, yoğun bakım yatak doluluk oranı yüzde 68,7 ve solunum cihazı doluluk oranı yüzde 31’dir. Mevcut seyrin hastane kapasitemizi zorlamayacağı öngörümüz devam etmektedir.”

YERLİ AŞI TURKOVAC AŞISI HASTANELERE ULAŞMAYA BAŞLADI

Yerli Covid-19 aşısı Turkovac’ın yeni serilerinin şehir hastanelerine sevkiyatlarını başladığını söyleyen Bakan Koca,
“Yerli aşımızın yan etki değerlendirmesi yakından izlenmektedir. Bugüne kadar rapor edilmiş ağır bir yan etkisi olmamıştır. Yerli aşımızın etkili ve güvenli olduğu bilimsel olarak ortaya konmuştur. Her bir vatandaşımız tereddüt etmeden ‘kendi aşımız kendi gücümüz’ TURKOVAC’ı güvenle olabilirler.” Açıklamasında bulundu.

BÜYÜKLERİMİZİ KORUMALI, HATIRLATMA DOZLARINI İHMAL ETMEMELİYİZ

Hatırlatma aşılarının üzerinde duran Bakan Koca, vakaların 65 yaş üzerinde daha yoğun olduğunu söylerken, yaptığı açıklamada “Geldiğimiz noktada en çok korumamız gereken 65 yaş üzeri büyüklerimizdir. Korumanın en değerli adımlarından biri hatırlatma dozu aşılarının yapılmasıdır. Büyüklerimizi korumalı, hatırlatma dozlarını ihmal etmemeliyiz. Büyüklerimizi korumanın bir yolu da gençlerin aşılarının tam olması esasıdır. Aşılar bizi hastalıktan ve hastalığın etkilerinden korur. Maske ise uygun şekilde kullanıldığında hastalığın bulaşmasını engeller. Maske kullanımına özen göstermeli, aşılarımızı ihmal etmemeliyiz.” Dedi.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version