Connect with us

Global

Küresel Piyasaları Aşağıya Çekiyor

Published

on

Küresel piyasaları hafta ortasında 3 başlık aşağıya çekiyor. Koronavirüs salgınında küresel seviyede son dönemde gözlemlenen yükseliş ivmesi, ABD-Rusya arasında süren gerginlik ve bazı teknik göstergelere yönelik analizler dolayısı ile beraber küresel olarak borsalarda risk iştahının düşük olduğu kaydediliyor.

Küresel Borsalar hafta ortasına düşüşler ile beraber bir başlangıç yaptı.

ABD’de Salı günü Dow Jones endeksi %0,75, S&P 500 %0,68, Nasdaq 100 %0,92 düşüş ile kapanış yaparken Wall Street endekslerinde ilk vadeli işlemler düşüşün sürdüğünü gösterdi.

Online dizi ve film izleme platformu Netflix, pandeminin etkisi ile birlikte 2020’de rekor büyüme açıklamasının sonrasında, bu yılın ilk çeyreğinde 8 yılın en kötü performansını yaşadı. Şirket 6,29 milyonluk piyasa beklentisine karşı, senenin ilk üç ayında 3,98 milyon yeni abone elde etmeyi başardı. Şirket hisseleri %13’e varan bir düşüş kaybı yaşadı.

Asya endeksleri Çin CSI 300 hariç olumsuz bölgede. Japon Nikkei endeksinde kayıp %2’yi, Hong Kong Hang Seng endeksindeki düşüş oranı ise %1’i aştı.

ABD 10 yıllık tahvil getirisi Salı günü gerçekleşen düşüşün sonrasında ilk işlemlerde yatay.

Küresel piyasaları aşağı çeken 3 unsur

Wall Street uzmanları borsalardaki düşüş sebebi konusunda oldukça farklı düşüncelere sahip. Bazı uzmanlara göre dünya genelinde yükselen Covid-19 vakaları ve bununla beraber yeni kısıtlama kararları gelebileceği riski yaratırken; kimi uzmanlar ABD ile Rusya arasında yükselen gerilime işaret etti. Bazı uzmanlar ise teknik düzeylere dikkat çekti.

MAI Capital Management Baş Hisse Stratejisti Chris Grisanti’ye göre ise “reflasyon işlemlerinin” bittiğini söylemek için henüz erken. Grisanti, “Son 3 ayı incelediğimizde, ABD iyi bir yerde. Varyantlar dünyanın açılmasına engel olmayacak” ifadelerini kullandı.

Ancora Advisors Portföy yöneticisi David Sowerby, satış baskısı hakkında düşüncelerini belirtirken, piyasadaki bilanço beklentilerinin üst düzey yükselmiş durumda olduğunu ifade etti.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Global

Küresel piyasaların gözü Powell’ın açıklamalarında

Published

on

By

FED Başkanı Jerome Powell’ın ABD Senatosu’ndaki yarı yıl sunumu öncesi hisse senelerindeki canlılık korunuyor.

S&P 500 endeksi Wilson’dan gelen düzeltme açıklamalarına rağmen yüzde 0,1 yükselerek bu yılki 35. rekor kapanışını gerçekleştirdi. Söz konusu endeksin vadelileri yeni işlem gününde de artıda.

Asya’daki yükselişte ise Japonya önde. Nikeei 225 rekor kırarken endeksin bu yılki yükselişi yüzde 23’ün üstüne çıktı. CSI 300 ve Hang Seng olumsuz ayrıştı.

Dolar gelişmiş ülke para birimlerine karşı yatay seyerederken,

Dolar gelişmiş ülke para birimlerine karşı yatay seyrederken ABD tahvillerinde Powell öncesi sert hareket yaşanmıyor. 10 yıllık getiri kapanışa göre sabah saatlerinde değişim göstermeyerek yüzde 4,282’de kaldı.

Continue Reading

Altın

Altın fiyatları yeni haftaya düşüşle başladı

Published

on

By

altın


Yatırımcılar, FED Başkanı Powell’ın yapacağı sunumu ve hafta içinde açıklanacak önemli enflasyon verilerini beklerken altın fiyatları Asya işlem saatlerinde düşüş gösterdi.

Fakat külçe fiyatları bir ayın en yüksek seviyelerine yakın seyretti ve FED’in Eylül ayında faiz oranlarını düşürmeye başlayacağına dair artan inançla 2.400 doların üzerine çıkmanın eşğine geldi. Genel metal fiyatları da yaklaşık aynı dip seviyesine inen dolardaki düşüşten faydalandı.

Spot altın %0,3 düşüşle ons başına 2.384,47 dolara gerilerken Ağustos vadeli altın %0,2 düşüşle ons başına 2.392,55 dolara indi.

Continue Reading

Global

İmalat göstergesi en düşük seviyede

Published

on

By

imalatgüvenendeksi

Ekonomik büyümenin önce göstergesi olan imalat sanayi performansında güvenilir bir referans olarak kabul edilen PMI anketinin 2024 dönem sonuçları açıklandı.

Eşik değer olan 50,0’ın üzerinde ölçülen tüm rakamların sektörde iyileşmeye işaret ettiği anket sonuçlarına göre, mayıs ayında 48,4 seviyesinde kaydedilen manşet PMI, haziranda 47,9’a geri dönerek üs üste üçüncü ay 50,0 eşik değerinin altında gerçekleşti. Endeks, Türk imalat sektörünün faaliyet koşullarında hafif bir bozulmaya işaret etti. Öte yandan, bu bozulma 2024’ün başından bu yana en belirgin düzeyde kaydedildi.

Continue Reading

GLOBAL

Copyright © 2020 Bugun Finans