Connect with us

Global

İran’dan Kripto Para Madenciliği Yasağı

Published

on

İran’dan kripto para madenciliği yasağı. Çin’in yakın zamanda kripto para madenciliğine getirdiği süresiz kısıtlamadan sonra İran da kripto para madenciliğini Eylül ayına kadar rafa kaldırdı.

İran Başkanı Hasan Ruhani, devlet televizyonuna gerçekleştirdiği bir açıklamada kripto para madenciliğinin 22 Eylül tarihine kadar yasaklanacağını belirtti.

Cambridge Alternatif Finans Merkezi’nin bilgilerine göre, İran dünyada en çok kripto para madenciliğinin gerçekleştiği altıncı ülke ve küresel madencilikteki payı %3,82.

Küresel kripto para madenciliğinin %65’ini gerçekleştiren Çin de geçtiğimiz hafta yaptığı bildiride kripto para madenciliğini yasakladığını belirtmişti.

Çin Başkan Yardımcısı Liu He’nin başkanı olduğu Devlet Konseyi komitesi cuma günü gerçekleştirdiği bir açıklamada finansal tehlikeleri azaltmak için kripto para madenciliğinin yasaklandığını belirtmişti. Konsey böylece ilk kez kripto para madenciliğini hedefine almış oldu.

Kripto para Borsası Huobi, pazartesi günü Çin’deki müşterileri için madencilik ve alış-satış işlemlerini durdurma kararı aldığını açıkladı ve diğer ülkelerdeki operasyonlarına odaklanacağını ifade etti.

BTC.TOP da düzenleyici tehlikeleri ileri sürerek Çin’deki faaliyetlerini durdururken kripto madencilik firması Hashcow da Bitcoin madenciliği için yeni teçhizatlar almayacağını ifade etti.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Global

TCMB faiz artırımına devam edecek mi?

Published

on

By

TCMB.jpg

Capital Ecomics’ten William Jackson, Türkiye’de enflasyonun zirveye ulaşmış olabileceğini söyledi.

Eylül’de tüketici fiyatlarının yıllık bazda yüzde 61,5 oranında arttığını fakat bunun Türkiye’nin son dönemdeki standartlarına göre düşük bir ivme olduğunu söyleyen Jackson, aylık bazda enflasyonun azaldığına dikkat çekti.

Jackson “Bu durum, liradaki düşüşün ve akaryakıt fiyatlarındaki artışların etkisinin azalmaya başladığına dair erken kanıtlar sunuyor.” dedi.

Bu çerçevede Merkez Bankasının, yükselen enflasyonu bastırmak için faiz oranlarını artırma politikasının devam etmesi gerekeceğini belirten Jackson, mevcut yüzde 30’luk politika faiz oranının yıl sonunda yüzde 40’a çıkmasının muhtemel olduğunu söyledi.

Continue Reading

Global

Türkiye’nin ham petrol ithalatı arttı

Published

on

By

Ham-Petrol

Türkiye’nin ham petrol ithalatı miktarı Ağustos’ta bir önceki aya göre yüzde 18 artış gösterdi.

TÜİK’in yayınladığı verilere göre, ham petrol ithalatı, Haziran ayında 2 milyon 852 bin 705 ton oldu. İthalat Temmuz ayında 2 milyon 417 bin 109 seviyesindeydi.

İthalat Ağustos ayında geçen yıl aynı aydaki 2 milyon 942 bin 496 tona göre ise yüzde 3,1 düşüş gösterdi.

Yılın ilk 8 ayında ithalat miktarı 19,53 milyon tona ulaştı.

Continue Reading

Global

Bakan Şimşek yatırımcı turuna çıkıyor

Published

on

By

Maliye-Bakanı-Mehmet-Şimşek

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yatırımcı buluşmaları kapsamında ekim ayında 3 farklı ülkede toplantı yapacak.

Bakanlığın açıklamasına göre, bakan Şimşek 4-5 ekim’de ilk olarak Londra’da yatırımcı toplantısına katılacak.

Citibank ve BofA’nın düzenlediği toplantının sonrasında Şimşek’in diğer durağı 11-14 Ekim’de IMF ve Dünya Bankası’nın toplantısına girecek.

Fas’ın Marakeş kentindeki bu toplantıların ardından Şimşek, Fransa’nın başkenti Paris’te 19 Ekim’de bir diğer yatırımcı toplantısında konuşacak.

Bakan Şimşek’in bu toplantıların ardından ay sonunda ikinci Körfez turunu gerçekleştirmesi de bekleniyor.

Continue Reading

GLOBAL

Copyright © 2020 Bugun Finans