Global

İran’dan Kripto Para Madenciliği Yasağı

Published

on

İran’dan kripto para madenciliği yasağı. Çin’in yakın zamanda kripto para madenciliğine getirdiği süresiz kısıtlamadan sonra İran da kripto para madenciliğini Eylül ayına kadar rafa kaldırdı.

İran Başkanı Hasan Ruhani, devlet televizyonuna gerçekleştirdiği bir açıklamada kripto para madenciliğinin 22 Eylül tarihine kadar yasaklanacağını belirtti.

Cambridge Alternatif Finans Merkezi’nin bilgilerine göre, İran dünyada en çok kripto para madenciliğinin gerçekleştiği altıncı ülke ve küresel madencilikteki payı %3,82.

Küresel kripto para madenciliğinin %65’ini gerçekleştiren Çin de geçtiğimiz hafta yaptığı bildiride kripto para madenciliğini yasakladığını belirtmişti.

Çin Başkan Yardımcısı Liu He’nin başkanı olduğu Devlet Konseyi komitesi cuma günü gerçekleştirdiği bir açıklamada finansal tehlikeleri azaltmak için kripto para madenciliğinin yasaklandığını belirtmişti. Konsey böylece ilk kez kripto para madenciliğini hedefine almış oldu.

Kripto para Borsası Huobi, pazartesi günü Çin’deki müşterileri için madencilik ve alış-satış işlemlerini durdurma kararı aldığını açıkladı ve diğer ülkelerdeki operasyonlarına odaklanacağını ifade etti.

BTC.TOP da düzenleyici tehlikeleri ileri sürerek Çin’deki faaliyetlerini durdururken kripto madencilik firması Hashcow da Bitcoin madenciliği için yeni teçhizatlar almayacağını ifade etti.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version