Connect with us

Global

G7 Ülkelerinden Rusya’ya Kripto Yeni Yaptırımları

Published

on

G7 ülkeleri Rusya’nın Ukrayna’yı işgali sonrasında bir dizi yaptırımlar uygulamıştı. G7 ülkelerinin Rusya’ya yönelik yeni kripto yaptırımlarını bir bildiri ile yayımladı. ABD ve Avrupa Birliği ve diğer gelişmiş ülkelerin ortak kararı, Rus vekillerinin ve oligarkların uluslararası yaptırımı aşmak için kripto paraları kullanamamalarına odaklanıyor.

Yapılan açıklamalar, temel olarak Rusya’nın yaptırımlardan kaçınmak için kripto para sektörünü kullanmasını önlemek için çeşitli kısıtlamaların detaylarını içeriyor.

ABD, İngiltere, Fransa, Kanada, Japonya, İtalya ve Almanya ülkelerinden oluşan G7 ülkeleri, açıklamada mevcut yaptırımların zaten kripto para birimlerine de uygulandığını vurguladı. Beyaz Rusya da Rusya ile birlikte yaptırımlara konu olan bir ülke olarak belirtildi.

Beyaz Saray tarafından yapılan son açıklamada Rusya’nın yaptırımları aşma konusundaki girişimlerinin kripto varlıklar da dahil olmak üzere yakından izlendiği duyurusunu yapmıştı. ABD Hazine Bakanlığı, tüm ülke vatandaşlarına Ruslarla kripto borsaları, harici cüzdan sunucuları ve diğer hizmet sağlayıcıları aracılığıyla herhangi bir kripto işlemi yapılmasını yasaklamıştı.

Bakanlık, ayrıca Rusya Merkez Bankası, Rusya Federasyonu Ulusal Varlık Fonu veya Rusya Federasyonu Maliye Bakanlığı ile ilgili sanal para işlemlerinin de yasaklandığını duyurdu.

Yeni yönergeler, ABD Senatörü Elizabeth Warren’ın Rus oligarklarının yaptırımlardan kaçmak için kripto kullanmasını önlemek için bir yasa tasarısı hazırladığını duyurmasından hemen sonra geldi.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Vladimir Putin, Ukrayna Görüşmelerinde Değişimler Var (bugunfinans.com)

Bu gelişmenin yanında Biden yönetimi, dijital varlıkların ulusal güvenlik ve ekonomi üzerindeki etkisine odaklanan ve uzun zamandır beklenen kripto yürütme emrini yürürlüğe alacak.

Kripto borsaları Rus kullanıcıları engelleme kararına uzak duruyor

Birçok kripto borsası, Ukrayna Başbakan Yardımcısının tüm Rus hesaplarını bloke etme taleplerini reddetmişti.

Son olarak Tether, Ukrayna Başbakan yardımcısı Mykhailo Fedorov’un bu talebine itiraz etti. Tether’in bu gibi durumlarda sürekli piyasa takibi yürüttüğü bildirildi.

Tether’in CTO’su Paolo Ardoino, CoinDesk’e şirketin uluslararası yaptırımlara aykırı olabilecek herhangi bir düzensiz hareket olmamasını sağlama gayreti içinde olacağı açıklamasında bulundu.

Piyasanın en büyük sabit kripto parasını yöneten şirket tarafından yapılan bu yorumun yasağı reddeden Coinbase (NASDAQ:COIN), Kraken ve Binance’in aldığı kararlarla aynı düşündüğü görülüyor.

Binance borsasının CEO’su Changpeng Zhao, Binance’in yaptırım kurallarını harfiyen uyguladığını dile getirirken tüm Rus kullanıcıları engellemeyi düşünmediğini ve etik dışı olduğunu söyledi.

Kripto şirketlerinin ortak görüşü ise tüm bir ulusa yasak getirmenin Bitcoin’in merkezsiz yapısına aykırı, bağımsız ödeme erişimi sunma fikrine ters düşeceği yönünde.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Global

Küresel piyasalarda teknoloji baskısı

Published

on

By

Wall Street Borsaları haftanın ilk işlem günlerinde başta Apple olmak üzere teknoloji hisseleri öncülüğünde düşerken, yeni işlem gününün ilk vadeli işlemlerinde yatay seyrediyor.

Asya borsalarında ise genel olarak inşaat sektörü hisseleri öncülüğünde artış gösteriyor. Japon Nikkei 225, Hong Kong Hang Seng yükselirken, Çin CSI 300 fazla değişim göstermedi.

Yükselişte Çin’deki inşaat hisselerinin, büyümeyi desteklemek için merkezi hükümetten daha fazla politika desteği geleceği umutlarıyla değer kazanması etkili olan etkenlerden oldu.

Avustralya Merkez Bankası’nın piyasa beklentilerinin aksine, 25 baz puanlık sürpriz faiz artırım kararı almasının ardından Avustralya doları değer kazandı.

Continue Reading

Global

Suudi Arabistan Temmuz ayında üretim kesintisine gidecek

Published

on

By

Suudi Arabistan Temmuz ayında üretim kesintisine gidecek

Suudi Arabistan’ın liderliğindeki 13 üyeli OPEC ile Rusya önderliğindeki OPEC dışı petrol üreticisi 10 ülkenin enerji ve petrol bakanlarının Avusturya’nın başkenti Viyana’da piyasa koşullarını değerlendirmek için bir araya geldiği 35’inci OPEC ve OPEC dışı Bakanlar Toplantısı yapıldı.

Suudi Arabistan Enerji Bakanı Abdulaziz bin Selman, toplantı sonrasında yaptığı açıklamada, taraflar arasında varılan emsalsiz anlaşmayla pazarın daha adil, görünür ve şeffaf olacağını söyledi.

Ülkesinin Temmuz’da gönüllü olarak günlük 1 milyon varil ek üretim kesintisine gideceği bilgisini açıklayan Bin Selam, ek kesinti kararının duruma göre uzayabileceğini söyledi.

OPEC+ ülkelerinin fiyat endeksli hareket etmediğini aktaran Bakan Bin Selman, bu yaklaşımın başarısız olduğunu savundu.

Continue Reading

Global

Petrol haftayı kayıpla kapatmaya hazırlanıyor

Published

on

By

Petrol haftayı kayıpla kapatmaya hazırlanıyor

Amerikan ham petrolü, Cuma günü risk iştahlı bir havayla varil başına 71 dolara çıkarken, vadeli işlemler hafta boyunca hala yüzde 3 civarında kayıp yaşıyor. OPEC+, Sıfır Kovid politikasının sona ermesine rağmen Çin’den gelen durgun ekonomik toparlanma zemininde grubun üretim politikasını tartışmak için hafta sonu bir araya geldiler.
Piyasa analistlerinin çoğu OPEC+’ın üretim seviyelerini değiştirmemesini bekliyor, fakat grup Nisan’da sürpriz kesintiler açıkladı. Suudi Arabistan enerji bakanı kısa süre önce spekülatörlerin “dikkatli olmaları” konusunda uyardı. Kısmen Rusya’dan yapılan dayanıklı ham petrol ihracatı nedeniyle ham petrol bu yıl yaklaşık yüzde 13 düştü.

Asya genelinde hisse senedi piyasaları, FED’in daha fazla faiz oranı artırımına ilişkin endişelerin azalmasıyla birlikte Cuma günü yükseldi. Kongre’nin ABD’nin temerrüde düşmesini önlemek için yasayı onayladığına dair haberler havayı olumlu hale getirdi.

Perşembe günü yayınlanan Energy Information Administration verilerine göre, ABD ham petrol stokları geçtiğimiz hafta yaklaşık 4,5 milyon varil artarken, Oklahoma, Cushing’deki ana depolama merkezindeki arz altıncı hafta arttı.

Continue Reading

GLOBAL

Copyright © 2020 Bugun Finans