Connect with us

Global

Avusturalya’dan Rusya’ya Yeni Yaptırım Kararı!

Published

on

Avustralya, Kamaz, Sevmash, Rus Demiryolları ve United Shipbuilding gibi kurumların yer aldığı 14 Rus devlet şirketine yaptırım uygulayacak.
Avustralya Dışişleri Bakanı Marise Payne yaptığı açıklamada, Ukrayna ile savaşan Rusya’nın stratejik ve ekonomik öneme sahip 14 devlet teşebbüsüne mali yaptırımlar uygulayacaklarını bildirdi.

Dışişleri Bakanlığının resmi internet sayfasından yazılı açıklamada bulunan Bakan Payne, yaptırım uygulanacak kurumlar arasında, Kamaz, Sevmash, Rus Demiryolları ve United Shipbuilding gibi Kremlin için önemli kurumların yer aldığını duyurdu.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ABD’DE İŞSİZLİK MAAŞI BAŞVURLARI ARTIŞ GÖSTERDİ

Avustralya hükümeti olarak uyguladıkları yaptırımlarla Ukrayna ile savaşan Rusya’nın ekonomisini güçlendirme kapasitesini engellediklerini dile getiren Bakan Payne, ‘‘Rus hükümeti için bu önemli gelir kaynaklarıyla yapılacak anlaşmaları engelleyerek Rusya üzerindeki baskıyı artırıyor ve Putin’in savaşını finanse etme kabiliyetini azaltıyoruz.’’ açıklamasını yaptı.

Avustralya hükümetinin, Ukrayna’nın egemenliğine, toprak bütünlüğüne ve Ukrayna halkına destek vermeye devam edeceğinin üzerinde duran Payne, ‘‘Rusya’yı askeri güçlerini Ukrayna’dan derhal geri çekmeye çağırıyoruz.’’ söylemlerinde bulundu.

Avustralya, Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın başlamasından bu yana başta Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko’nun aile üyeleri, her iki ülkeden üst düzey yöneticiler ve Rus oligarklar olmak üzere 600’e yakın kişiye yaptırım uygulamaya devam ediyor.

Rusya Merkez Bankasının uluslararası rezervlerini ve yatırımlarını zayıflatacak şekilde kısıtlayıcı önlemleri de uygulamaya alan Avustralya, Rus bankalarının SWIFT kodlarını küresel ödeme mesajlaşma sisteminden çıkararak Rusya ekonomisine ciddi maliyetler getirmeyi hedeflemişti.

Avustralya hükümeti, Rusya’ya karşı savaşan Ukrayna’ya bugüne kadar toplam 181 milyon Avustralya doları (137,6 milyon Amerikan doları) tutarında askeri ve insani yardımda bulundu.​​​​​​​

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Global

Enflasyonda ılımlı düşüş

Published

on

By

Türkiye enflasyon verisi açıklandı

Enflasyonda ılımlı düşüş
Kasım ayında yıllık tüketici enflasyonu Ekim ayına göre ılımlı da olsa hızlanma gösterdi. Kasım ayında tüketici fiyatları yıllık olarak yüzde 61,98 artış gösterdi.

TÜİK’in yayınladığı verilere göre Kasım’da aylık artış yüzde 3,28 olarak gerçekleşti.

Ekim’de yıllık enflasyon yüzde 61,36 seviyesine gerilemişti.

Çekirdek göstergede ise yatay seyir izlendi. Kasım’da yıllık çekirdek enflasyon yüzde 69,89 oldu. Ekim ayında yıllık çekirdek enflasyon yüzde 69,76 olarak kaydedilmişti.

Continue Reading

Altın

Ons altın kasım ayını yükselişle kapattı

Published

on

By

altın

Ons altın kasım ayını yükselişle kapattı
Kasım ayı geride kalırken, ons altın aylık performansına baktığımızda yüzde 5 seviyelerinde değer kazandı.
Özellikle Amerika’dan gelen ekonomik veriler ile birlikte FED’in önümüzdeki yıl faiz indirimine başlayabileceği yönelik beklentiler arttı. Bu beklentiler ile dolar baskılanırken değerli metallerde ise yukarı yönlü hareketlenmeler yaşanmasına neden oldu.

Geçtiğimiz gün ABD kanadından gelen GSYİH verileri izlendi. Yayınlanan veriye göre ülke ekonomisi 3. çeyrekte yüzde 5,2 büyüyerek beklentilerin üzerinde büyüme gösterdi. Bu rakam ise 2021 yılının son çeyreğinden itibaren en güçlü büyüme olarak kayıtlara geçti.

Continue Reading

Global

Petrol OPEC öncesinde yatay seyirde

Published

on

By

OPEC+’nın-üretim-kesintileri-odağında-petrol-geri-çekiliyor

Petrol OPEC öncesinde yatay seyirde
Küresel gösterge olan Brent, önceki iki seansta neredeyse yüzde 4 yükseliş gösterdikten sonra varil başına 83 dolar civarında işlem gördü. ABD ham petrolü ise 78 dolar altında kaldı. OPEC+’ın ağır toplarından Suudi Arabistan, gelecek yıl yeniden petrol fazlası oluşmaması için diğer üyelere üretimi kısıtlama konusunda kendisine katılma konusunda baskı yapmaya devam ediyor. Fakat Perşembe günü yapılacak toplantı öncesinde Angola ve Nijerya gibi ülkelerden gelen baskıyla karşı karşıya.

Üyeler, günde 1 milyon varil veya daha fazla miktarda daha derin bir toplu kesintinin düşünülebileceğini söyledi. ABD’den yapılan rekor ihracatlar da dahil olmak üzere üretici grubu dışında gelen bol arzın ortasında, grup çapında indirimlerin olmaması, Brent’in son iki ayda yaklaşık yüzde 13 düşmesiyle birlikte petrol fiyatlarında daha fazla zayıflamaya yol açabilir. Uluslararası Enerji Ajansı bu ayın başlarında piyasanın gelecek yıl tekrar fazlaya döneceğini söyledi.

Continue Reading

GLOBAL

Copyright © 2020 Bugun Finans