Connect with us

Global

Çin ve ABD Dışişleri İlişkileri

Published

on

Çin ve ABD dışişleri bakanlarının G20’de görüşmeleri için çalışılıyor. Financial Times gazetesinin yaptığı habere göre ABD Başkanı Joe Biden, Çin ile ilişkilerde yeni aşamayı taraflar arasında üst seviye görüşmeler yaparak başlatmak istiyor.

Konuya yakın kaynaklardan yapılan habere göre Çin ve ABD arasında iki ülke dışişleri bakanlarının gelecek hafta İtalya’da yapılacak G20 zirvesinde ikili görüşme yapmaları konusunda müzakereler devam ediyor.

Habere göre ABD Başkanı Biden‘ın Çin lideri Xi’ye telefon etmesi de değerlendirilen konular içinde yer alıyor. Biden şu ana dek Xi ile sadece bir kez telefonda görüşmüştü.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Global

Dolar, Japon Yeni karşısında 34 yılın en yüksek seviyesinde

Published

on

By

Japonya Maliye Bakanı Shunichi Suzuki, Amerikan dolarının Japon yeni karşısında son 34 yılın en yüksek seviyesine ulaşması sonrasında döviz piyasasını yakından takip etme ve uygun tepkiyi verme niyetinde olduğunu açıkladı. Dolar, Pazartesi günü Asya’da 154 yen seviyesini aşarak Haziran 1990’dan bu yana görülmemiş bir seviye olan 154.15 yene ulaştı.

Basına konuşan Bakan Suzuki, Japonya’nın döviz dalgalanmalarına gerektiği gibi kapsamlı bir yanıt” vereceğini vurguladı. Maliye Bakanı ayrıca döviz konularının Washington’da yapılacak G20 maliye bakanları toplantısının gündeminde resmi yer almamasına rağmen tartışma konusu olmasının beklendiğini söyledi.

Japonya’nın döviz de dahil olmak üzere uluslararası konulardaki tutumunu G20 zirvesinin ötesinde çeşitli platformlarda aktif bir şekilde iletme kararlılığının altını çizdi. Suzuki’nin açıklamaları, doların gücünün dünya çapında çeşitli piyasalarda endişelere yol açtığı bir dönemde geldi.

Continue Reading

Global

Petrolde yatay seyir

Published

on

By

petrolk-vadeli.jpg

Brent petrol piyasaların açılmasıyla birlikte yüzde 0,7 artışla varil başına 91,05 dolara kadar yükseldi, ardından 90 dolara düştü. İran, hafta sonu İsrail’i ilk kez kendi topraklarında vurarak 300’den fazla füze ve İHA aracı ateşledi, fakat çoğu durduruldu. Günlerden beri beklenen saldırı, Suriye’de İranlı subayları öldürüldüğü saldırı sonrasında misilleme olarak geldi.

Helima Croft’un da aralarında bulunduğu RBC Capital Markets LLC analistleri yayınladıkları bir notta, “İsrail hükümetinin Beyaz Saray’ın tavsiyesine uyması ve misilleme eylemlerinden vazgeçmesi halinde bu savaş, tırmanma merdiveninden aşağıya doğru ilerleyebilir” açıklamasında bulundu. İran’ın eyleminin “önceki misillemelerden çok daha kapsamlı olmasına rağmen yine de önceden haber gönderildiğini” söylediler.

Petrol, Opec+’nın stokları boşaltmak ve fiyatları desteklemek için arzı sıkı bir şekilde dizginlemesiyle bu yıl emtialarda en güçlü performans sergileyen ürünlerden biri oldu. Son saldırı, dünya ham petrolünün yaklaşık üçte birini üreten bir bölgede gerilimi tırmandırıyor. Yine de İran’ın Birleşmiş Milletler misyonu, meselenin “sonlandırılmış sayılabileceğini” söyleyerek, şimdilik daha geniş bir çatışma riskini azaltıyor.

Continue Reading

Altın

Altın yeni haftaya yükselişle başladı

Published

on

By

altın-fiyatları.jpg


Altın fiyatlarında geçen hafta görülen rekor serisi ABD’den gelen verilerle dengelenirken, yeni haftanın ilk işlem gününde primli seyir izledi.

Yeni haftanın ilk işlemlerinde spot piyasada altının onsu 2 bin 350 doların üzerini test etti.

Altın, Şubat ortasından bu yana yüzde 17’den fazla artış gösterdi. Kazanımların en azından bir kısmı FED’in faiz indirimine yaklaştığı yönündeki iyimserlikten kaynaklandı. Merkez bankası talebi de altın fiyatlarının yükselmesinde faktör oldu. Çin Merkez Bankası, Mart ayında art arda 17. ayda altın alımı yapıldığını bildirdi.

Yatırımcılar Çarşamba günü açıklanacak ABD Mart ayı enflasyon verilerini yakından takip edecek ve bu veriler, politika yapıcıların borçlanma maliyetlerini düşürme konusunda nerede durduklarına daha fazla ışık tutabilecek.

Continue Reading

GLOBAL

Copyright © 2020 Bugun Finans