Global

Küresel Piyasaları Aşağıya Çekiyor

Published

on

Küresel piyasaları hafta ortasında 3 başlık aşağıya çekiyor. Koronavirüs salgınında küresel seviyede son dönemde gözlemlenen yükseliş ivmesi, ABD-Rusya arasında süren gerginlik ve bazı teknik göstergelere yönelik analizler dolayısı ile beraber küresel olarak borsalarda risk iştahının düşük olduğu kaydediliyor.

Küresel Borsalar hafta ortasına düşüşler ile beraber bir başlangıç yaptı.

ABD’de Salı günü Dow Jones endeksi %0,75, S&P 500 %0,68, Nasdaq 100 %0,92 düşüş ile kapanış yaparken Wall Street endekslerinde ilk vadeli işlemler düşüşün sürdüğünü gösterdi.

Online dizi ve film izleme platformu Netflix, pandeminin etkisi ile birlikte 2020’de rekor büyüme açıklamasının sonrasında, bu yılın ilk çeyreğinde 8 yılın en kötü performansını yaşadı. Şirket 6,29 milyonluk piyasa beklentisine karşı, senenin ilk üç ayında 3,98 milyon yeni abone elde etmeyi başardı. Şirket hisseleri %13’e varan bir düşüş kaybı yaşadı.

Asya endeksleri Çin CSI 300 hariç olumsuz bölgede. Japon Nikkei endeksinde kayıp %2’yi, Hong Kong Hang Seng endeksindeki düşüş oranı ise %1’i aştı.

ABD 10 yıllık tahvil getirisi Salı günü gerçekleşen düşüşün sonrasında ilk işlemlerde yatay.

Küresel piyasaları aşağı çeken 3 unsur

Wall Street uzmanları borsalardaki düşüş sebebi konusunda oldukça farklı düşüncelere sahip. Bazı uzmanlara göre dünya genelinde yükselen Covid-19 vakaları ve bununla beraber yeni kısıtlama kararları gelebileceği riski yaratırken; kimi uzmanlar ABD ile Rusya arasında yükselen gerilime işaret etti. Bazı uzmanlar ise teknik düzeylere dikkat çekti.

MAI Capital Management Baş Hisse Stratejisti Chris Grisanti’ye göre ise “reflasyon işlemlerinin” bittiğini söylemek için henüz erken. Grisanti, “Son 3 ayı incelediğimizde, ABD iyi bir yerde. Varyantlar dünyanın açılmasına engel olmayacak” ifadelerini kullandı.

Ancora Advisors Portföy yöneticisi David Sowerby, satış baskısı hakkında düşüncelerini belirtirken, piyasadaki bilanço beklentilerinin üst düzey yükselmiş durumda olduğunu ifade etti.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version