Connect with us

Global

Avrupa Borsaları İngiltere Hariç Yükseliş İle Kapandı

Published

on

Avrupa borsaları yeni çeşit koronavirüs (Covid-19) salgınında yükselen vakalara rağmen günü İngiltere hariç yükseliş ile kapandı.

Kapanış zamanında, gösterge endeks Stoxx Europe 600 %0,16 artış ile 427,61 puana yükselme yaptı.

Almanya’da DAX 30 endeksi %0,47 artış sağlayarak 14.817,72 puana, İtalya’da FTSE MIB 30 endeksi %0,12 yükseliş sağlayarak 24.421,4 puana, Fransa’da CAC 40 endeksi %0,45 değer kazanımı yaşayarak 6.015,51 puana çıktı.

İngiltere’de FTSE 100 endeksi ise %0,07 azalma yaşayarak 6.736,17 puan geriye gitti.

Avrupa’da Covid-19 salgınında üçüncü dalga, çoğalan vakalar ve aşılamadaki tedarik süreci sorunları konusundaki kaygılara rağmen yatırımcılar, Süveyş Kanalı’nı kapatan geminin yüzdürülmesi sonrasında alım yaptı.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Global

TCMB faiz artırımına devam edecek mi?

Published

on

By

TCMB.jpg

Capital Ecomics’ten William Jackson, Türkiye’de enflasyonun zirveye ulaşmış olabileceğini söyledi.

Eylül’de tüketici fiyatlarının yıllık bazda yüzde 61,5 oranında arttığını fakat bunun Türkiye’nin son dönemdeki standartlarına göre düşük bir ivme olduğunu söyleyen Jackson, aylık bazda enflasyonun azaldığına dikkat çekti.

Jackson “Bu durum, liradaki düşüşün ve akaryakıt fiyatlarındaki artışların etkisinin azalmaya başladığına dair erken kanıtlar sunuyor.” dedi.

Bu çerçevede Merkez Bankasının, yükselen enflasyonu bastırmak için faiz oranlarını artırma politikasının devam etmesi gerekeceğini belirten Jackson, mevcut yüzde 30’luk politika faiz oranının yıl sonunda yüzde 40’a çıkmasının muhtemel olduğunu söyledi.

Continue Reading

Global

Türkiye’nin ham petrol ithalatı arttı

Published

on

By

Ham-Petrol

Türkiye’nin ham petrol ithalatı miktarı Ağustos’ta bir önceki aya göre yüzde 18 artış gösterdi.

TÜİK’in yayınladığı verilere göre, ham petrol ithalatı, Haziran ayında 2 milyon 852 bin 705 ton oldu. İthalat Temmuz ayında 2 milyon 417 bin 109 seviyesindeydi.

İthalat Ağustos ayında geçen yıl aynı aydaki 2 milyon 942 bin 496 tona göre ise yüzde 3,1 düşüş gösterdi.

Yılın ilk 8 ayında ithalat miktarı 19,53 milyon tona ulaştı.

Continue Reading

Global

Bakan Şimşek yatırımcı turuna çıkıyor

Published

on

By

Maliye-Bakanı-Mehmet-Şimşek

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yatırımcı buluşmaları kapsamında ekim ayında 3 farklı ülkede toplantı yapacak.

Bakanlığın açıklamasına göre, bakan Şimşek 4-5 ekim’de ilk olarak Londra’da yatırımcı toplantısına katılacak.

Citibank ve BofA’nın düzenlediği toplantının sonrasında Şimşek’in diğer durağı 11-14 Ekim’de IMF ve Dünya Bankası’nın toplantısına girecek.

Fas’ın Marakeş kentindeki bu toplantıların ardından Şimşek, Fransa’nın başkenti Paris’te 19 Ekim’de bir diğer yatırımcı toplantısında konuşacak.

Bakan Şimşek’in bu toplantıların ardından ay sonunda ikinci Körfez turunu gerçekleştirmesi de bekleniyor.

Continue Reading

GLOBAL

Copyright © 2020 Bugun Finans