Connect with us

Enerji

Kuzey Akım boru hattı tekrardan devreye girebilir halde

Published

on

Kuzey Akım boru hattı tekrardan devreye girebilir halde

Gazprom’un yaptığı yazılı açıklamada Kuzey Akım 1’in her iki hattında da A hattından basıncın normalde döndüğü ve karar alınması halinde gaz sevkiyatının tekrardan başlayabileceğini duyurdu.

Rus doğal gaz şirketi Gazprom, Kuzey Akım 1 ve Kuzey Akım 2 boru hatlarından basıncın normale döndüğünü ve sızıntıların sona erdiğini açıkladı.

Yapılan yazılı açıklamada, Kuzey Akım 1’in her iki hattında ve Kuzey Akım 2’nin A hattında basıncın normale döndüğü söylendi.

Hasarlı hatlardaki gaz sızıntısının da durduğu bilgisi de belirtilen açıklamadaKuzey Akım 2’nin B hattındaki basıncı düşürmek için çalışmalar sürüyor. Bunun için boru hattındaki gaz boşaltılmaktadır.” açıklaması yapıldı.

Açıklamada, Kuzey Akım 2’nin B hattından gaz sevkiyatının yapılmasına yönelik bir karar alınması halinde, hattın, gerekli denetimlerin ardından tekrar gazla doldurulabileceği açıklandı.

Kuzey Akım 1 ve Kuzey Akım 2’nin yürütücü firması Nord Stream AG’den 26 Eylül’de yapılan açıklamada, her iki hatta da aynı anda hasarların meydana geldiği söylemişti.

Danimarka ve İsveç makamları, her iki ülkenin de kara sularından geçen hatlarda patlamalar yaşandığına dair bulgular bulunduğunu, hatlarda gaz sızıntısı tespit edildiğini açıklamıştı.

Rusya ve çok sayıda Batılı ülke, yaşananları “sabotaj” olarak nitelendirmişti.

Danimarka Enerji Ajansı da hafta sonu yaptığı açıklamada, Kuzey Akım 1 ve Kuzey Akım 2 boru hatlarında gaz sızıntılarının durduğunu bildirmişti.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Emtia

Petrol fiyatlarında toparlanma

Published

on

By

Petrol fiyatlarında toparlanma

Petrol fiyatları haftanın ikinci gününde yükselişte. Kanada-ABD boru hattında uzun süreli bir kesinti beklentisiyle, yılın en düşük seviyelerinden toparlanmaya devam etti ancak piyasalar, ABD’nin enflasyon verileri ve bu hafta yapılacak Fed toplantısı öncesinde temkinli kaldı.

Petrol, Keystone boru hattındaki bir kesintiyle ABD arzındaki daralma beklentisiyle büyük ölçüde desteklendi. Boru hattını işleten Kanadalı TC Energy Corp, geçen hafta meydana gelen büyük bir sızıntının ardından tedarikin yeniden başlamasının ne kadar süreceğinin belirsiz olduğunu söyledi. Kansas’ta meydana gelen ve 14.000 varilden fazla petrolün kaybına yol açan olay, yaklaşık on yıldır ABD’de meydana gelen en büyük petrol sızıntısı oldu.

Brent Asya’daki erken ticarette yüzde 0,5 artışla 78,47 dolara yükselirken WTI %0,7 artışla 73,70 dolara ulaştı. Her iki sözleşme de geçen hafta bir yılın en düşük seviyesine geriledikten sonra Pazartesi günü yaklaşık yüzde 3 arttı.

Küresel resesyona ilişkin belirsizlik, Çin’deki zayıf talep ve Rus petrolüne beklenenden daha düşük bir tavan fiyat uygulanması, geçtiğimiz iki hafta boyunca ham petrol fiyatlarına darbe vurdu. OPEC’in yılın son toplantısında arzı sabit tutması ve daha fazla üretim kesintisi bekleyen yatırımcıları hayal kırıklığına uğratması da ham petrole olan ilgiyi azalttı.

Şimdi gözler, ülkenin 2023 para politikasını etkilemesi beklenen ve TSİ 16.30’da açıklanacak olan ABD TÜFE verisine çevrildi. Tüketici fiyat endeksinin Kasım ayında bir önceki aya göre daha da yavaşlaması beklenirken piyasalar, özellikle ÜFE’nin aynı ayda beklendiği kadar yavaşlama göstermemesinin ardından artış yönlü herhangi bir sürprize karşı temkinli.

Beklenenden daha güçlü bir veri, Fed’den şahin bir tepki gelmesine neden olabilir ve bu da ABD faiz oranlarının daha yüksek seviyelere çıkmasına yol açabilir. Merkez bankasının Çarşamba günü faizlerde 50 baz puanlık daha ufak bir artırım yapma yoluna gitmesi beklenirken enflasyonda bir azalma işareti görülmemesinin, faizlerin 2023 yılına kadar yüksek kalmasına neden olacağı konusunda uyarıda bulundu.

ABD faiz oranlarındaki sert yükseliş, bu yıl ham petrol piyasaları üzerinde ağır bir yük oluşturan potansiyel bir resesyona ilişkin endişeleri artırdı. Son aylarda dünyanın dört bir yanından gelen ekonomik göstergelerin zayıflaması da bu düşünceyi pekiştirdi.

Continue Reading

Brent Petrol

Suudiler Petrolde Üretimi Yükseltmeyi Hedefliyor

Published

on

By

Suudiler petrolde üretimi çoğaltmayı hedefliyor, Suudi Arabistan’ın ileriki aylarda petrol üretimini çoğaltmayı hedeflediğini ve yakın zamanda oluşan büyük talep kesintisini zıt yöne çekmeyi hazırlandığı ifade etti.
Suudi Arabistan petrol pazarında ilerleyişi değiştirecek yeni bir yönetmeliğe hazırlanıyor.

Dow Jones haber ajansına göre, Suudi Arabistan’da krallık müşavirleri, Suudi Arabistan’ın tutarlarındaki son değişim ışığında ileriki aylarda OPEC toplantısında söz konusu üretim kesintisinin tersi bir hüküm açıklaması yapmayı planladığını bildirdi. Danışmanların görüşlerine göre, Suudi Arabistan’ın mart ayına kadar kesintilere sadık kalmayı kabul ettiği göz önüne bulundurarak, üretim artışı nisan ayına kadar harekete geçmeyecek. Yapılan konuşmada ayrıca, Suudi Arabistan’ın kesinti üstündeki kararını OPEC’e henüz ulaştırmadığı da dile getirildi. Suudi Arabistan Enerji Bakanı Prens Abdülaziz bin Salman Çarşamba günü bir konuşmada yaptığı açıklamada, “Bir yıl öncesine göre çok daha iyi bir yerdeyiz, ancak bir kez daha rehavete kapılmamamız konusunda uyarmalıyım. Belirsizlik oldukça yüksek, son derece dikkatli olmalıyız.” ifadelerini dile getirdi.

Continue Reading

GLOBAL

Copyright © 2020 Bugun Finans