Connect with us

Global

Petrol Fiyatları Yükselse de Endişeler Devam Ediyor

Published

on

Asya’da petrol, güçlenen dolar yeni satışlara yol açmış olmasına rağmen yükselmeye devam etti. Ama ABD ham petrol stoklarındaki artış ve Şanghay’da uzatılan karantina nedeniyle yakıt talebiyle ilgili endişeler devam ediyor.

Brent, %0,25 artışla 106,91 dolara yükselirken WTI %0,02 artarak 101,98 dolar oldu. Doların yaklaşık iki yılın en yüksek seviyesini gördüğü Salı günü Brent %0,8 ve WTI %1,3 düşüş yaşadı.

Nissan Securities araştırma genel müdürü Hiroyuki Kikukawa, Reuters’e yaptığı açıklamalarda “Daha yüksek bir dolar ve ABD ham petrol stoklarındaki artışın yanı sıra Şanghay’da devam eden karantina yüzünden Çin’de zayıflayan taleple ilgili endişeler baskıyı artırdı.” açıklamasında bulundu.;

“Taleple ilgili endişeler ve Ramazan ayı boyunca Orta Doğu’da çatışma olmayacağı beklentileri nedeniyle petrol fiyatları bir süreliğine 100 dolar civarında kalacak gibi görünse de Ramazan’dan sonra ve ABD’nin araç kullanım sezonu başlarken fiyatlar tekrar artabilir.”
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
AMERİKA’DA DIŞ TİCARET AÇIĞI REKOR SEVİYEDE

Geçtiğimiz salı günü Amerikan Petrol Enstitüsünün ham petrol arz raporu, 31 Mart haftasında stoklarda 1,08 milyon varil artış olduğunu gösterdi. Şimdi ABD Enerji Bilgilendirme Dairesinin arz verileri bekleniyor.

Çin’de Şanghay’daki karantinanın uzamasıyla yakıt talebiyle ilgili endişeler artıyor.

Rusya’ya yönelik yeni yaptırım olasılığı da petrolü desteklerken; ABD, AB ve G7 ülkeleri, Rus birliklerinin Ukrayna’da işlediği iddia edilen savaş suçlarına karşılık yeni bir yaptırım turu düşünüyor. Bu da arzla ilgili endişeleri artırıyor.

Arz cephesinde ayrıca üç kaynağın Reuters’e yaptığı açıklamaya göre Uluslararası Enerji Ajansı üyeleri, rezervden ne kadar petrol kullanacaklarını tartışmaya devam ediyor. Önümüzdeki günlerde açıklama yapılabilir.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Global

Küresel piyasalarda risk iştahı

Published

on

By

Küresel piyasalarda risk iştahı

FED üyelerinin faizde durma sinyali vermesi ve Çin’de Caixin imalat PMI’ın sürpriz bir şekilde toparlanmaya işaret etmesiyle riskli varlıklara yönelik iştah yüksek seyrediyor.

Asya Pasifik’te hisseler Japonya ve Çin öncülüğünde yükseliyor.

Geçtiğimiz günü ekside kapatan ABD hisse senedi endekslerinde ise vadeliler pozitife ve negatif bölgede

ABD 10 yıllık tahvil getirisi borç tavanı gündeminin geride kalmasının ardından yüzde 3,66 ile yatay.

Continue Reading

Global

Summers’dan faiz yorumu

Published

on

By

Summers'dan faiz yorumu

Eski Hazine Bakanı Lawrence Summers, dünyanın en büyük ekonomisinin sürekli bir enflasyon sorunu ve hızla artan borcuyla boğuşurken, kısa vadede ABD faiz oranlarının artacağını ve uzun vadede ABD vergilerinin önemli ölçüde artacağını düşünüyor.

Geçtiğimiz Salı günü Peterson Uluslararası Ekonomi Enstitüsü’nde yaptığı konuşmasında Harvard Üniversitesi profesörü, ABD’nin FED’in yüzde 2 hedefinin iki katından fazla olan yüzde 4,5 ila yüzde 5’lik bir enflasyon oranına takıldığını söyledi.

Summers, geçmişteki faiz artışları ve bankacılık sektöründeki stresin ekonomi üzerinde beklenenden daha az baskı uyguladığı düşünüldüğünde, bunun merkez bankasının muhtemelen fiyatları baskılarını düzenlemek için federal fon oranını daha da artırmak zorunda kalacağı anlamına geldiğini açıkladı.

Summers, “Tahminim, Fed fonlarının bulundukları yerden 50 baz puan veya daha fazla bir noktaya ulaşması gerekecek” dedi. Ayrıca, bunun yarım puanlık bir artışın 25 baz puanlık artışlarla olup olmadığı ikincil öneme sahip olduğunu söyledi.

Continue Reading

Global

Piyasalarda borç tavanı rallisi

Published

on

By

Piyasalarda borç tavanı rallisi

Amerika Birleşik Devletleri piyasalarının bir günlük tatilinin ardından ABD devlet tahvilleri ve hisse senetleri vadelileri, borç tavanı görüşmelerinin olumlu seyretmesi nedeniyle ralli yapıyor.

Uzun vadeliler tahvillere olan taleplerle birlikte ABD 10 yıllık getirisi 4 baz puan düşüşle yüzde 3,758 oldu.

Asya’da ise gerilen Çin-ABD ilişkilerinin etkisi devam ediyor. Hong Kong Hang Seng yüzde 1, Çin CSI 300 ise yüzde 0,8 kayıp yaşadı.

Morgan Stanley’in Güney Koreli yapay zeka teknolojileri şirketlerine yönelik tavsiyesini yükseltmesinin ardından Kospi endeksi Asya Pasifik bölgesi piyasaları içinde olumlu ayrışıyor.

Continue Reading

GLOBAL

Copyright © 2020 Bugun Finans