Connect with us

Global

Morgan Stanley’den Merkez Bankası Tahmini

Published

on

Morgan Stanley’den Merkez Bankası açıklaması yapıldı. yaz ayları süresince %19 düzeyinde seyretmesini, artış gösteren enflasyon ve dış açık gibi ekonomik faktörler göz önünde bulundurulduğunda Merkez Bankası’nın faizleri sabit tutmaya devam etmesini beklediğini söyledi.

Deutsche Bank’ın açıklaması sonrasında Morgan Stanley de politika faizi beklentilerini bildirdi.

Morgan Stanley ekonomistleri enflasyonun yaz ayları boyunca %19 düzeyinde seyretmesini, faizlerin düşürülmesi yönündeki politik baskıya karşı yükselen enflasyon ve dış açık gibi ekonomik faktörler göz önünde bulundurulduğunda Merkez Bankası’nın faizleri sabit tutmayı sürdürmesini beklediklerini belirtti.

Morgan Stanley ekonomistleri bildirdiği raporda “Diğer alternatifler neler olabilir diye baktığımızda, zorunlu karşılıkların indirilmesi, hedefli krediler ya da makro ihtiyati bazı önemlerinin gevşetilmesi gibi adımlarla parasal koşullar gevşetilebilir” ifadeleri kullanıldı.

Ekonomistler, ekonominin Covid-19 öncesi düzeylerde olması ve 2018 öncesi trende doğru ilerliyor olması göz önüne alındığında ilave bir parasal yardımın enflasyonun daha da artış göstermesine ve yatırımcıların endişelenmesine sebep olacağını belirtti.

Deutsche Bank Temmuz’da TCMB‘den faiz değişikliği bekliyor

Deutsche Bank Orta Doğu ve Doğu Avrupa Araştırma Müdürü Christian Wietoska, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın Temmuz ayından itibaren faiz indirme beklentisi içinde olduklarını ve sene sonu için büyüme tahminlerini aşağı yönlü güncellediklerini söyledi.

Yaptığı değerlendirmede %15’e yakın bir yılsonu enflasyonu beklediklerini ifade eden Wietoska, “Enflasyon kısa vadede yükselmeye devam edecek, baz etkileri ve Döviz şokunun da bunda etkisi olacaktır. Nisan’da enflasyonun %17’ye çıkmasını hedefliyoruz ama bunun zirve olacağını düşünmüyoruz ve enflasyondaki yükselmenin devam edeceğini tahmin ediyoruz” dedi.

Hala aşırı şekilde belirsizliğin olduğunu ve dış koşulların zorlu kalmaya devam ettiğini ifade eden Wietoska, TL’deki yüksek hareketliliğin enflasyonu kısa vadede etkileyeceğini dile getirdi.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Global

Küresel piyasaların gözü Powell’ın açıklamalarında

Published

on

By

FED Başkanı Jerome Powell’ın ABD Senatosu’ndaki yarı yıl sunumu öncesi hisse senelerindeki canlılık korunuyor.

S&P 500 endeksi Wilson’dan gelen düzeltme açıklamalarına rağmen yüzde 0,1 yükselerek bu yılki 35. rekor kapanışını gerçekleştirdi. Söz konusu endeksin vadelileri yeni işlem gününde de artıda.

Asya’daki yükselişte ise Japonya önde. Nikeei 225 rekor kırarken endeksin bu yılki yükselişi yüzde 23’ün üstüne çıktı. CSI 300 ve Hang Seng olumsuz ayrıştı.

Dolar gelişmiş ülke para birimlerine karşı yatay seyerederken,

Dolar gelişmiş ülke para birimlerine karşı yatay seyrederken ABD tahvillerinde Powell öncesi sert hareket yaşanmıyor. 10 yıllık getiri kapanışa göre sabah saatlerinde değişim göstermeyerek yüzde 4,282’de kaldı.

Continue Reading

Altın

Altın fiyatları yeni haftaya düşüşle başladı

Published

on

By

altın


Yatırımcılar, FED Başkanı Powell’ın yapacağı sunumu ve hafta içinde açıklanacak önemli enflasyon verilerini beklerken altın fiyatları Asya işlem saatlerinde düşüş gösterdi.

Fakat külçe fiyatları bir ayın en yüksek seviyelerine yakın seyretti ve FED’in Eylül ayında faiz oranlarını düşürmeye başlayacağına dair artan inançla 2.400 doların üzerine çıkmanın eşğine geldi. Genel metal fiyatları da yaklaşık aynı dip seviyesine inen dolardaki düşüşten faydalandı.

Spot altın %0,3 düşüşle ons başına 2.384,47 dolara gerilerken Ağustos vadeli altın %0,2 düşüşle ons başına 2.392,55 dolara indi.

Continue Reading

Global

İmalat göstergesi en düşük seviyede

Published

on

By

imalatgüvenendeksi

Ekonomik büyümenin önce göstergesi olan imalat sanayi performansında güvenilir bir referans olarak kabul edilen PMI anketinin 2024 dönem sonuçları açıklandı.

Eşik değer olan 50,0’ın üzerinde ölçülen tüm rakamların sektörde iyileşmeye işaret ettiği anket sonuçlarına göre, mayıs ayında 48,4 seviyesinde kaydedilen manşet PMI, haziranda 47,9’a geri dönerek üs üste üçüncü ay 50,0 eşik değerinin altında gerçekleşti. Endeks, Türk imalat sektörünün faaliyet koşullarında hafif bir bozulmaya işaret etti. Öte yandan, bu bozulma 2024’ün başından bu yana en belirgin düzeyde kaydedildi.

Continue Reading

GLOBAL

Copyright © 2020 Bugun Finans