Global

Morgan Stanley’den Merkez Bankası Tahmini

Published

on

Morgan Stanley’den Merkez Bankası açıklaması yapıldı. yaz ayları süresince %19 düzeyinde seyretmesini, artış gösteren enflasyon ve dış açık gibi ekonomik faktörler göz önünde bulundurulduğunda Merkez Bankası’nın faizleri sabit tutmaya devam etmesini beklediğini söyledi.

Deutsche Bank’ın açıklaması sonrasında Morgan Stanley de politika faizi beklentilerini bildirdi.

Morgan Stanley ekonomistleri enflasyonun yaz ayları boyunca %19 düzeyinde seyretmesini, faizlerin düşürülmesi yönündeki politik baskıya karşı yükselen enflasyon ve dış açık gibi ekonomik faktörler göz önünde bulundurulduğunda Merkez Bankası’nın faizleri sabit tutmayı sürdürmesini beklediklerini belirtti.

Morgan Stanley ekonomistleri bildirdiği raporda “Diğer alternatifler neler olabilir diye baktığımızda, zorunlu karşılıkların indirilmesi, hedefli krediler ya da makro ihtiyati bazı önemlerinin gevşetilmesi gibi adımlarla parasal koşullar gevşetilebilir” ifadeleri kullanıldı.

Ekonomistler, ekonominin Covid-19 öncesi düzeylerde olması ve 2018 öncesi trende doğru ilerliyor olması göz önüne alındığında ilave bir parasal yardımın enflasyonun daha da artış göstermesine ve yatırımcıların endişelenmesine sebep olacağını belirtti.

Deutsche Bank Temmuz’da TCMB‘den faiz değişikliği bekliyor

Deutsche Bank Orta Doğu ve Doğu Avrupa Araştırma Müdürü Christian Wietoska, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın Temmuz ayından itibaren faiz indirme beklentisi içinde olduklarını ve sene sonu için büyüme tahminlerini aşağı yönlü güncellediklerini söyledi.

Yaptığı değerlendirmede %15’e yakın bir yılsonu enflasyonu beklediklerini ifade eden Wietoska, “Enflasyon kısa vadede yükselmeye devam edecek, baz etkileri ve Döviz şokunun da bunda etkisi olacaktır. Nisan’da enflasyonun %17’ye çıkmasını hedefliyoruz ama bunun zirve olacağını düşünmüyoruz ve enflasyondaki yükselmenin devam edeceğini tahmin ediyoruz” dedi.

Hala aşırı şekilde belirsizliğin olduğunu ve dış koşulların zorlu kalmaya devam ettiğini ifade eden Wietoska, TL’deki yüksek hareketliliğin enflasyonu kısa vadede etkileyeceğini dile getirdi.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version