Connect with us

Global

Thodex Sahibi Yurt Dışında Açıklama Yaptı

Published

on

Thodex sahibi Yurt dışında açıklama yaptı. Thodex’in yurt dışına çıkan kurucusu Faruk Fatih Özer, bulunduğu açıklamada Türkiye’ye geri döneceğini ifade etti.

Thodex Kurucusu Faruk Fatih Özer, paylaştığı açıklama metninde şu ifadelerde bulundu:

Yaşamış olduğumuz süreç ile ilgili olarak kamuoyu ve Thodex Platformumuzu kullanan Sayın kullanıcılarına açıklama ihtiyacı doğmuştur.

Öncelikle ifade etmek isterim ki; kamuoyunda şirketim Koineks Teknolojileri A. Ş. ve sahibi olduğu Thodex platformu hakkında ortaya atılan açıklamaların birçoğu mesnetsizdir.

700.000’e yakın kullanıcının bulunduğu ve işlemlerde bulunduğu Thodex platformu bugüne kadar hiç kimseyi mağdur etmediği gibi bundan böyle de mağdur etmeyecektir. 2018 yılında şirketimize yönelik olarak gerçekleştirilen siber saldırı sonucunda meydana gelen 25.000.000,00-TL. zararı hiçbir kullanıcımıza yansıtmaksızın şirketimiz kendi olanakları ile tolere etmiş ve tekrardan bir siber saldırı olayı yaşamamak için ciddi alt yapı sistem değişikliğinde bulunmuştur.

Yaşanan süreçte şirketin gerek mali yapısı gerek kullanıcı sayısı dikkate baz alındığında hem yurt içi hem de yurt dışı birçok yatırımcının dikkatini toplamış, uluslararası seviyede çok ciddi ortaklık teklifleri almıştır. Ortalama 3 aydır sürdürülen ortaklık görüşmeleri esnasında mali ve dijital veriler beraber incelendiğinde şirket hesaplarında anormal bir dalgalanma olduğu geçen hafta itibari ile tespit etmiştir. Bunun neden ve kaynaklarının ne olduğunu tespit etmek için Thodex Platformu geçici bir süre ile işleme kapatılmıştır. Şirket teknik ekibimiz bu araştırmayı sürdürürken şahsım olarak da yurt dışı yatırımcı ile son görüşmeleri yapmak için 19.04.2021 tarihinde yurt dışına çıkmış bulunmaktayım.

Şirket hesaplarında yapılan ayrıntılı incelemede yaşanan siber saldırı olayının sürdüğünü ve bir kısım hesap sahiplerinin doğru bilgilere ulaşılamadığı tespit olunmuştur.

22.04.2021 günü kamuoyuna yansıyan ve ortalama 391.000 kişinin yaklaşık 2 milyar USD zarar ettirerek ortadan kaybolduğum iddiaları doğru değildir. İnsaf ve izan sınırlarını aşan bu iddialara acilen cevap vermek için bu açıklamayı yapma zaruretim doğmuştur.

Öncelikle; ilk tespitlerimize göre 700.000’e yakın kullanıcımızın sadece 30.000’e yakın kısmında tehlikeli durum söz konusu olup bu kişilerin de platformdaki banka giriş bedellerinin karşılığı doğrultusunda şirket hesaplarında mevcuttur. Bu itibar ile; öncelikle hiçbir kullanıcının mağdur olmayacağını kamuoyuna bildiririm.

Ayrıca; birtakım kişi ve kişilerin kendilerini uzman olarak tanıtma sureti ile gerek sosyal medyada gerekse basın yayın organları aracılığıyla kamuoyuna 2 milyar usd gibi akla, mantığa ve hesaba uymayan bir tutar ile düşünce oluşturması da kabul edilebilir değildir. Zira; bırakınız thodex’in işlem hacmini bütün türkiye’deki kripto para platformlarının işlem hacmi bu düzeyde değildir.

THODEX Yerli Kripto Para Borsası
Thodex’in yurt dışına çıkan kurucusu Faruk Fatih Özer, bulunduğu açıklamada Türkiye’ye geri döneceğini ifade etti.

Sonuç olarak; şirketimizin kayıtları daha önce de MASAK, SPK, Hazine ve Maliye Bakanlığı gibi kurumların bilgisine aktarılmış olup herhangi bir usulsüzlük olmadığı ilgili kurumların kayıtları ile de onaylanmıştır.

Bu süreç, doğruluğu olmayan ve abartılmış söylemler ile bir iftira kampanyasına dönüşmüş olup hem kullanıcıların hem de şahsımın zararına neden olmaktadır. Zira; bizim tespitlerimize göre 30.000 civarındaki kullanıcının hesapları sonuçlandıktan sonra ödemeleri gerçekleştirilecektir. Bugün itibariyle piyasa değeri yaklaşık 40 milyon USD olan şirketimiz ticari hayatını sürdürebilecek iken kamuoyunda oluşturulan mağduriyet algısı sonucunda şirketimizin ticari hayatına devam etmesi engellenmeye çalışılmaktadır.

Sayın kullanıcılardan önemle rica ettiğim temel, şirketimiz tarafından yapılmayan bilgilendirmelere itibar edilmemesidir. Şahsım da birkaç gün içinde Türkiye’ye dönüş yaparak Adli makamlar ile iş birliği içinde gerçeklerin ortaya çıkmasını sağlayacağımı ve kullanıcıların mağduriyetinin engellemesi için elimden gelen gayreti göstereceğimi beyan ederim. Önemle bilinmesini isterim ki; hayatımın hiçbir döneminde ne devletime ne de milletime zarara uğratacak tek bir faaliyetim olmadığı gibi böyle bir düşüncenin dahi tarafıma atfedilmesini zul kabul ederim.

Bu suret ile; gerek şahsım gerekse de şirketim hakkında yapılan olumsuz karalama kampanyasına itibar edilmemesini kamuoyunun bilgisine saygılarımla arz ederim.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Global

Altın vadeli işlemler yükselişte

Published

on

By

altın.jpg

Altın vadeli işlemleri haftanın son işlem gününde yükselişte. Altın vadeli işlemleri, New York Ticaret Borsası’nın Comex bölümünde, Haziran ayı için yüzde 0,01 yükseliş göstererek onsu $2.00’dan işlem gördü.

Altın, $2.340,20 seviyesinde destek bulurken, 2.433,00 seviyesinde dirençle karşılaştıç

Diğer yandan Comex’te, Gümüş Mayıs ayı için yüzde 0,30 düştü ve onsu $28,30 ‘dan işlem görürken Bakır Mayıs ayı için yüzde 0,27 düştü ve libresi $4,42 ‘dan işlem gördü.

Continue Reading

Global

İngiltere’de sürpriz enflasyon verisi

Published

on

By

İngiltere Merkez Bankası’ndan faiz indirimi sinyalleri gelmesiyle birlikte son gelen enflasyon verileri sürpriz yarattı.

Ülkede Mart ayında yıllık enflasyon yüzde 3,2 olarak açıklandı. Şubat ayında yıllık enflasyon yüzde 3,4 olarak açıklanmıştı.

Mart ayında aylık enflasyon ise yüzde 0,6 ile Şubat ayıyla aynı seviyede gerçekleşti.

Çekirdek enflasyonda da beklentilerin altında yavaşlama izlendi. Ülkede yıllık çekirdek enflasyon Mart ayında yüzde 4,2 oldu. Beklenti yüzde 4,1 olmuştu. Şubat ayında yıllık çekirdek enflasyon yüzde 4,5 olarak gerçekleşmişti.

Continue Reading

Global

Dolar, Japon Yeni karşısında 34 yılın en yüksek seviyesinde

Published

on

By

Japonya Maliye Bakanı Shunichi Suzuki, Amerikan dolarının Japon yeni karşısında son 34 yılın en yüksek seviyesine ulaşması sonrasında döviz piyasasını yakından takip etme ve uygun tepkiyi verme niyetinde olduğunu açıkladı. Dolar, Pazartesi günü Asya’da 154 yen seviyesini aşarak Haziran 1990’dan bu yana görülmemiş bir seviye olan 154.15 yene ulaştı.

Basına konuşan Bakan Suzuki, Japonya’nın döviz dalgalanmalarına gerektiği gibi kapsamlı bir yanıt” vereceğini vurguladı. Maliye Bakanı ayrıca döviz konularının Washington’da yapılacak G20 maliye bakanları toplantısının gündeminde resmi yer almamasına rağmen tartışma konusu olmasının beklendiğini söyledi.

Japonya’nın döviz de dahil olmak üzere uluslararası konulardaki tutumunu G20 zirvesinin ötesinde çeşitli platformlarda aktif bir şekilde iletme kararlılığının altını çizdi. Suzuki’nin açıklamaları, doların gücünün dünya çapında çeşitli piyasalarda endişelere yol açtığı bir dönemde geldi.

Continue Reading

GLOBAL

Copyright © 2020 Bugun Finans