Global

Thodex Sahibi Yurt Dışında Açıklama Yaptı

Published

on

Thodex sahibi Yurt dışında açıklama yaptı. Thodex’in yurt dışına çıkan kurucusu Faruk Fatih Özer, bulunduğu açıklamada Türkiye’ye geri döneceğini ifade etti.

Thodex Kurucusu Faruk Fatih Özer, paylaştığı açıklama metninde şu ifadelerde bulundu:

Yaşamış olduğumuz süreç ile ilgili olarak kamuoyu ve Thodex Platformumuzu kullanan Sayın kullanıcılarına açıklama ihtiyacı doğmuştur.

Öncelikle ifade etmek isterim ki; kamuoyunda şirketim Koineks Teknolojileri A. Ş. ve sahibi olduğu Thodex platformu hakkında ortaya atılan açıklamaların birçoğu mesnetsizdir.

700.000’e yakın kullanıcının bulunduğu ve işlemlerde bulunduğu Thodex platformu bugüne kadar hiç kimseyi mağdur etmediği gibi bundan böyle de mağdur etmeyecektir. 2018 yılında şirketimize yönelik olarak gerçekleştirilen siber saldırı sonucunda meydana gelen 25.000.000,00-TL. zararı hiçbir kullanıcımıza yansıtmaksızın şirketimiz kendi olanakları ile tolere etmiş ve tekrardan bir siber saldırı olayı yaşamamak için ciddi alt yapı sistem değişikliğinde bulunmuştur.

Yaşanan süreçte şirketin gerek mali yapısı gerek kullanıcı sayısı dikkate baz alındığında hem yurt içi hem de yurt dışı birçok yatırımcının dikkatini toplamış, uluslararası seviyede çok ciddi ortaklık teklifleri almıştır. Ortalama 3 aydır sürdürülen ortaklık görüşmeleri esnasında mali ve dijital veriler beraber incelendiğinde şirket hesaplarında anormal bir dalgalanma olduğu geçen hafta itibari ile tespit etmiştir. Bunun neden ve kaynaklarının ne olduğunu tespit etmek için Thodex Platformu geçici bir süre ile işleme kapatılmıştır. Şirket teknik ekibimiz bu araştırmayı sürdürürken şahsım olarak da yurt dışı yatırımcı ile son görüşmeleri yapmak için 19.04.2021 tarihinde yurt dışına çıkmış bulunmaktayım.

Şirket hesaplarında yapılan ayrıntılı incelemede yaşanan siber saldırı olayının sürdüğünü ve bir kısım hesap sahiplerinin doğru bilgilere ulaşılamadığı tespit olunmuştur.

22.04.2021 günü kamuoyuna yansıyan ve ortalama 391.000 kişinin yaklaşık 2 milyar USD zarar ettirerek ortadan kaybolduğum iddiaları doğru değildir. İnsaf ve izan sınırlarını aşan bu iddialara acilen cevap vermek için bu açıklamayı yapma zaruretim doğmuştur.

Öncelikle; ilk tespitlerimize göre 700.000’e yakın kullanıcımızın sadece 30.000’e yakın kısmında tehlikeli durum söz konusu olup bu kişilerin de platformdaki banka giriş bedellerinin karşılığı doğrultusunda şirket hesaplarında mevcuttur. Bu itibar ile; öncelikle hiçbir kullanıcının mağdur olmayacağını kamuoyuna bildiririm.

Ayrıca; birtakım kişi ve kişilerin kendilerini uzman olarak tanıtma sureti ile gerek sosyal medyada gerekse basın yayın organları aracılığıyla kamuoyuna 2 milyar usd gibi akla, mantığa ve hesaba uymayan bir tutar ile düşünce oluşturması da kabul edilebilir değildir. Zira; bırakınız thodex’in işlem hacmini bütün türkiye’deki kripto para platformlarının işlem hacmi bu düzeyde değildir.

Thodex’in yurt dışına çıkan kurucusu Faruk Fatih Özer, bulunduğu açıklamada Türkiye’ye geri döneceğini ifade etti.

Sonuç olarak; şirketimizin kayıtları daha önce de MASAK, SPK, Hazine ve Maliye Bakanlığı gibi kurumların bilgisine aktarılmış olup herhangi bir usulsüzlük olmadığı ilgili kurumların kayıtları ile de onaylanmıştır.

Bu süreç, doğruluğu olmayan ve abartılmış söylemler ile bir iftira kampanyasına dönüşmüş olup hem kullanıcıların hem de şahsımın zararına neden olmaktadır. Zira; bizim tespitlerimize göre 30.000 civarındaki kullanıcının hesapları sonuçlandıktan sonra ödemeleri gerçekleştirilecektir. Bugün itibariyle piyasa değeri yaklaşık 40 milyon USD olan şirketimiz ticari hayatını sürdürebilecek iken kamuoyunda oluşturulan mağduriyet algısı sonucunda şirketimizin ticari hayatına devam etmesi engellenmeye çalışılmaktadır.

Sayın kullanıcılardan önemle rica ettiğim temel, şirketimiz tarafından yapılmayan bilgilendirmelere itibar edilmemesidir. Şahsım da birkaç gün içinde Türkiye’ye dönüş yaparak Adli makamlar ile iş birliği içinde gerçeklerin ortaya çıkmasını sağlayacağımı ve kullanıcıların mağduriyetinin engellemesi için elimden gelen gayreti göstereceğimi beyan ederim. Önemle bilinmesini isterim ki; hayatımın hiçbir döneminde ne devletime ne de milletime zarara uğratacak tek bir faaliyetim olmadığı gibi böyle bir düşüncenin dahi tarafıma atfedilmesini zul kabul ederim.

Bu suret ile; gerek şahsım gerekse de şirketim hakkında yapılan olumsuz karalama kampanyasına itibar edilmemesini kamuoyunun bilgisine saygılarımla arz ederim.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version