Connect with us

Global

Ebebek çalışanları isyanda

Published

on

Ebebek çalışanları isyanda

Ebebek’in halka arzı sonrasında yaşananlar sosyal medyada gündem oldu.

EBEBK halka arz olduktan sonra arza katılan vatandaşlar, Ebebek mağazalarında teftiş yapmaya başladı. Tiktok platformu üzerinden paylaşımlarına devam eden kullanıcılar, ziyaret ettikleri mağazada patron gibi davranarak çalışanlara sorular soruyor.

Facebook gruplarında hisse alanların ne gibi hakları olduğu merak edildi.

Bu paylaşımların ardından Ebebek mağazası çalışanları, “Rafları düzeltip, işleyişi kontrol eden var.” şeklinde isyanlarını dile getirdi.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Global

Emtialarda yeni rekor

Published

on

By

FED’in bu sene faiz indirimine start vereceğini beklentisi ve İran Cumhurbaşkanı Reisi’nin helikopter kazasının yarattığı jeopolitik risk ile altın tüm zamanların zirvesine yükseldi.

Asya işlemlerinde ons altın yüzde 1,1’e yükseliş kaydetti ve 2.440 dolar ile yeni rekora ulaştı.

Sydney merkezli ABC Refinary’nde kurumsal piyasalar küresel başkanı olan Nicholas Frappell, İran kaynaklı haber akışlarına dikkat çekerek, “Asya’daki düşük likidite seviyeleri göz önüne alındığında yatırımcılar muhtemelen pozisyonlarını azaltmak konusunda isteksizler” yorumunu yaptı.

Comex vadelileri de cuma günü hedge fonlarının iyimser altın pozisyonlarının üç haftanın zirvesine çıktığını göstermişti. Öte yandan kısıtlı arz beklentisiyle son aylarda yükselen bakır fiyatları da yeni zirvesine ulaştı.

LME vadeli piyasasında bakır yüzde 4,1’e kadar yükseldi ve 11.104,5 dolar ile rekor kırdı.

Comex Borsasında yaşanan açığa satışlar ABD’ye bakır sevkiyatını hızlandırırken Jinrui Futures Analisti Gong Ming’e göre bu durum diğer bölgelerdeki bakır arzını sıkılaştırıyor.

Gong Ming “İhracattaki artışla birlikte Çin bakır piyasasında envanterin azalmasını görebiliriz değerlendirmesini yaptı.

Continue Reading

Global

ECB üyesinden faiz indirimi uyarısı

Published

on

By

Avrupa Merkez Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Isabel Schnabel haziran ve temmuz aylarında üst üste faiz indirimi yapılması beklentisine karşı uyarıda bulundu.

Nikkei gazetesinde açıklama yapan Schnabel “Mevcut veriye göre temmuzda faiz indirimi gerekli gözükmüyor. Veriyi dikkatlice incelemeliyiz çünkü burada erken gevşeme riski var” dedi.

Schnabel’in destek verdiği haziranda faiz indirimi kararını almasına kesin gözle bakılan ECB’de faizlerin ne kadar hızlı aşağı çekileceği konusu tartışılıyor. Euro Bölgesi enflasyonu yüzde 2’ye doğru çekilmeye başladıysa da ECB üyeleri ücret artışlarının hızlı ilerlemesi ve Orta Doğu gibi jeopolitik gelişmelerin enflasyon üzerinde yarattığı belirsizlikten çekiniyor.

Piyasalarda ise halen bu yıl için her biri çeyrek puanlık üç faiz indirimi fiyatlanıyor. Enflasyon risklerinin yukarı yönlü olduğunu kaydeden Schnabel “Temkinli bir yaklaşım belirlemeliyiz. Eğilimi görmek için kendimize yeterli zaman vermeliyiz. Belirli bir faiz patikası sözü veremeyiz” diye konuştu.

Continue Reading

Global

TÜFE verisi sonrası ABD endeksleri yükseldi

Published

on

By

Dolar-endeksi.jpg

ABD TÜFE verisinin ardından risk iştahında artışla hisse senetleri piyasaları global çapta yükseliş gösterdi.

S&P 500 endeksi bu yıl 23. kez rekor seviyeye yükseldi. S&P 500 Çarşamba gününü 5.300 puanın üstünde kapattı. S&P ve Nasdaq vadelileri rallinin sürebileceğine işaret etti. Wall Street’in “endişe göstergesi” VIX endeksi Ocak ayından beri en düşük seviyeye geriledi.

Asya Pasifik endeksleri de geniş çapta kazançlara sahne oluyor. Tatilden dönen Hong Kong Hang Seng yüzde 1,6 ile ralliye öncülük ederken Çin CSI 300 de artıda.

Tahvil getirilerindeki düşüş de bu sabah sürüyor. Çarşamba günü yaklaşık 10 baz puan gerileyen ABD 10 yıllık getirisi bu sabah da iki baz puan düşüşle yüzde 4,3187’ye indi.

Continue Reading

GLOBAL

Copyright © 2020 Bugun Finans