Borsa

SASA ve HEKTS hisseleri güne düşüşle başladı

Published

on

Borsa İstanbul’un en popüler hisseleri arasında bulunan SASA ve HEKTS, bugünkü volatiliteli hareketleriyle dikkatleri üzerine çekiyor.

İki hisse de 17 Kasım tarihinde uzun bir süredir devam eden yükseliş trendinin ilk ciddi düzeltmesini yaptı. SASA, 189 TL zirvesinden başlayan satışlarla bugün 117 TL’ye kadar düşüş yaşadı. zirve seviyesinden şu ana kadar %38’lik bir düzeltme gördü.

HEKTS ise aynı tarihte 51,3 TL’de zirve gördükten sonra geçtiğimiz haftadan bu yana başlayan düzeltme eğilimini devam ettiriyor. Bugün açılışta 31,5 TL’ye kadar düşerek SASA ile aynı oranda değer kaybetti.

Haftanın ilk seansında satıcı ağırlıklı başlayan SASA ve HEKTS, seans açılışının ilk dakikalarında taban fiyatlarına kadar düştü. Kısa bir süre dip fiyatlarda yatay seyreden iki hisse, eş zamanlı olarak öğle saatlerinde gelen hızlı alımlarla taban fiyatının çözüldüğü görüldü. Son duruma göre dip fiyatından yüzde 15 değer kazanan SASA ce HEKTS, sırasıyla 132,5 TL ve 36 TL’ye yükseldi.

SASA, an itibarıyla günlük bazda yüzde 2 değer artışıyla devam ederken HEKTS, yüzde 3’e yakın yükselişe sahip. Diğer yandan SASA, öğleden sonraki hareketlerde 12,1 milyon lot işlem hacmine sahipken HEKTS, 28,2 milyon lot işlem hacmiyle devam ediyordu.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version