Connect with us

Global

Son yılda servetine servet katan milyarderler

Published

on

Son yılda servetine servet katan milyarderler

Ken Griffin: 7,7 milyar dolar

Amerikalı yatırım fonu yöneticisi Ken Griffin’in serveti bu yıl 7,7 milyar dolar artarak 29 milyar dolara çıktı. 

Julia Flesher Koch & Ailesi: 8 milyar dolar

Koch Industries’in ortağı olan ve 2019 yılında hayatını kaybeden David Koch’un eşi Julia Flesher Koch ve ailesinin serveti bu yıl 8 milyar dolar artarak 123,5 milyar dolara çıktı.

Charles Koch: 8 milyar dolar

Koch Industries’in ortağı, başkanı ve CEO’su Charles Koch’un serveti bu yıl 8 milyar dolar artarak 69,2 milyar dolara çıktı. 

Harold Hamm: 8,9 milyar dolar

Petrol ve gaz işinde çalışan Amerikalı bir girişimci olarak bilinen Harold Glenn Hamm’ın serveti bu yıl 8,9 milyar dolar artarak 22,6 milyar dolara çıktı.

Rodolphe Saade ve Ailesi: 10,2 milyar dolar

CMA CGM Group’un Yönetim Kurulu Başkanı olan Lübnan kökenli Fransız iş insanı ve ailesinin serveti bu yıl 10,2 milyar dolar artarak 16,2 milyar dolara çıktı. 

Alain Wertheimer: 10,3 milyar dolar

Kardeşi Gerard ile birlikte Chanel’in sahibi olan Alain Wertheimer’ın serveti bu yıl 10,3 milyar dolar artarak 43,2 milyar dolara çıktı. 

Gerard Wertheimer: 10,3 milyar dolar

Kardeşi Alain ile birlikte Chanel’in sahibi olan Fransız milyarderin serveti bu yıl 10,3 milyar dolar artarak 43,3 milyar dolara çıktı. 

Zhang Yiming: 10,4 milyar dolar

TikTok’un yaratıcı şirketi Bytedance’ın Kurucusu olan Zhang Yiming’in serveti bu yıl 10,4 milyar dolar artarak 54,9 milyar dolara çıktı. 

Jeff Yass: 29,4 milyar dolar

Philadelphia merkezli Susquehanna International Group’un Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü olan Jeff Yass’ın serveti bu yıl 29,4 milyar dolar artarak 33,2 milyar dolara çıktı.

Gautam Adani: 49,8 milyar dolar

Hindistan’da liman geliştirme ve operasyonlarıyla ilgilenen Adani Group’un Başkanı ve Kurucusu olan Gautam Adani’nin serveti bu yıl 49,9 milyar dolar artarak 126,3 milyar dolara çıktı.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Global

Küresel piyasaların gözü Powell’ın açıklamalarında

Published

on

By

FED Başkanı Jerome Powell’ın ABD Senatosu’ndaki yarı yıl sunumu öncesi hisse senelerindeki canlılık korunuyor.

S&P 500 endeksi Wilson’dan gelen düzeltme açıklamalarına rağmen yüzde 0,1 yükselerek bu yılki 35. rekor kapanışını gerçekleştirdi. Söz konusu endeksin vadelileri yeni işlem gününde de artıda.

Asya’daki yükselişte ise Japonya önde. Nikeei 225 rekor kırarken endeksin bu yılki yükselişi yüzde 23’ün üstüne çıktı. CSI 300 ve Hang Seng olumsuz ayrıştı.

Dolar gelişmiş ülke para birimlerine karşı yatay seyerederken,

Dolar gelişmiş ülke para birimlerine karşı yatay seyrederken ABD tahvillerinde Powell öncesi sert hareket yaşanmıyor. 10 yıllık getiri kapanışa göre sabah saatlerinde değişim göstermeyerek yüzde 4,282’de kaldı.

Continue Reading

Altın

Altın fiyatları yeni haftaya düşüşle başladı

Published

on

By

altın


Yatırımcılar, FED Başkanı Powell’ın yapacağı sunumu ve hafta içinde açıklanacak önemli enflasyon verilerini beklerken altın fiyatları Asya işlem saatlerinde düşüş gösterdi.

Fakat külçe fiyatları bir ayın en yüksek seviyelerine yakın seyretti ve FED’in Eylül ayında faiz oranlarını düşürmeye başlayacağına dair artan inançla 2.400 doların üzerine çıkmanın eşğine geldi. Genel metal fiyatları da yaklaşık aynı dip seviyesine inen dolardaki düşüşten faydalandı.

Spot altın %0,3 düşüşle ons başına 2.384,47 dolara gerilerken Ağustos vadeli altın %0,2 düşüşle ons başına 2.392,55 dolara indi.

Continue Reading

Global

İmalat göstergesi en düşük seviyede

Published

on

By

imalatgüvenendeksi

Ekonomik büyümenin önce göstergesi olan imalat sanayi performansında güvenilir bir referans olarak kabul edilen PMI anketinin 2024 dönem sonuçları açıklandı.

Eşik değer olan 50,0’ın üzerinde ölçülen tüm rakamların sektörde iyileşmeye işaret ettiği anket sonuçlarına göre, mayıs ayında 48,4 seviyesinde kaydedilen manşet PMI, haziranda 47,9’a geri dönerek üs üste üçüncü ay 50,0 eşik değerinin altında gerçekleşti. Endeks, Türk imalat sektörünün faaliyet koşullarında hafif bir bozulmaya işaret etti. Öte yandan, bu bozulma 2024’ün başından bu yana en belirgin düzeyde kaydedildi.

Continue Reading

GLOBAL

Copyright © 2020 Bugun Finans