Connect with us

Altın

Altın ve Gümüş’te TDI hareketliliği

Published

on

Altın ve Gümüş'te TDI hareketliliği

FOMC toplantısının ardından 50 dolar üzerinde bir oynaklık gösteren ons altın, iki gündür yaşadığı kaybın ardından bugün yükseliş yaşıyor.

Fed’in faiz artışlarını yavaşlatacağını açıklamasıyla birlikte 1.669 dolara çıkan kıymetli metal, Powell’ın nihai faizlerin tahminden yüksek olacağını söylemesi ile birlikte 1.634 dolara kadar düştü. FOMC etkisinin dün de devam etmesiyle 1.616 dolara düşen altın yıl içi dip seviyesini tekrardan test etti.

Altında günlük yükseliş %1,5’e yaklaştı

İki gündür yaşadığı kaybın ardından bugün yükselişe geçen altın, 1.650 dolar üzerini korumaya çalışıyor. Amerika tahvil faizi vedolar endeksinin hızlı yükselişin ardından bugün kısmi bir gerileme yaşamasından destek alan altın yüzde 1,5 primli işlem görüyor.

Haftalık kapanışı istihdam verisi belirleyecek

Gün içerisinde açıklanacak olan ABD tarım dışı istihdamın güçlü gelmesi bekleniyor. Öncü göstergelerin desteklediği istihdamda 200 bin üzeri bir rakamın olması işsizlik oranında da bir değişim yaşanmaması sektörün faiz ve yavaşlama süreci içinde halen güçlü olduğunu göstereceği için dolardaki güç içi düşüşü durdurabilir.

Olumlu gelecek istihdam rakamları altının 1.650 dolar üzerinde zorlanmasına neden olabilir. Fakat beklenti altındaki istihdamın kan kaybeden altında tepki alımlarını artırabilir. Piyasalar, altında bir miktar düzeltme hareketini güçlü görüyor.

Gümüşteki yükseliş dikkat çekiyor

Fed’in etkisiyle beraber 19 dolar altını gören gümüşte yukarı yön isteği güçlü kalmaya devam ediyor. Düşüşün arından hızlıca toparlayan fiyat bugün yüzde 2 üzeri kazançla 19,90 dolara kadar yaklaştı.

Bugün değerli metallerden bakır ve çinko yüzde 5’ye yakın yükselirken alüminyum, paladyum ve platinde yüzde 2 üzeri kazanç görülüyor.


Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Altın

Altın yeni haftaya yükselişle başladı

Published

on

By

altın-fiyatları.jpg


Altın fiyatlarında geçen hafta görülen rekor serisi ABD’den gelen verilerle dengelenirken, yeni haftanın ilk işlem gününde primli seyir izledi.

Yeni haftanın ilk işlemlerinde spot piyasada altının onsu 2 bin 350 doların üzerini test etti.

Altın, Şubat ortasından bu yana yüzde 17’den fazla artış gösterdi. Kazanımların en azından bir kısmı FED’in faiz indirimine yaklaştığı yönündeki iyimserlikten kaynaklandı. Merkez bankası talebi de altın fiyatlarının yükselmesinde faktör oldu. Çin Merkez Bankası, Mart ayında art arda 17. ayda altın alımı yapıldığını bildirdi.

Yatırımcılar Çarşamba günü açıklanacak ABD Mart ayı enflasyon verilerini yakından takip edecek ve bu veriler, politika yapıcıların borçlanma maliyetlerini düşürme konusunda nerede durduklarına daha fazla ışık tutabilecek.

Continue Reading

Altın

Altın kazançlarını korudu

Published

on

By

altın.jpg

Altın, FED’den faiz indirimi beklentileri, jeopolitik gerilim ve hisse senedi piyasalarına yönelik geri çekilme riskinin de etkisiyle rekor seviyeye yükselmesinin ardından istikrarını korumaya devam etti.

Külçe altın Salı günü ons başına 2.141,79 dolar ile zirveye ulaşarak Aralık başındaki bir önceki yüksek seviyesini geride bıraktı. Kıymetli metal son beş seansta neredeyse yüzde 5 artış gösterdi.

Swap piyasaları, Şubat ayının sonundaki yüzde 58’e kıyasla Haziran ayında yüzde 62’lik bir faiz indimi şansı görüyor.

Continue Reading

Altın

Altın fiyatları yükseliyor

Published

on

By

altın.jpg

Altın fiyatları yükseliyor

Altın fiyatları Asya piyasalarında yükseliş gösterdi. Başta FED’in Ocak sonundaki toplantı tutanakları olmak üzere ABD’nin faiz oranlarına ilişkin yeni veriler beklerken doların gerilemesi, altındaki toparlanma desteklendi.

Yine de değerli metal, faizlerin uzun süre daha yüksek kalacağı beklentisiyle altının görünümü gölgelendiği için $2.000 ila 2.050 dolarlık işlem aralığında kaldı.

Spot altın yüzde 0,3 artışla 2.029,89 dolara yükselirken Nisan vadeli altın, yüzde 0,1 artışla 2.040,75 dolar oldu.

Continue Reading

GLOBAL

Copyright © 2020 Bugun Finans