Connect with us

Güncel Haberler

İşsizlik oranı tek haneye düştü

Published

on

İşsizlik oranı tek haneye düştü

Türkiye Cumhuriyeti’nde işsiz sayısı 100 bin kişi düşerek 3 milyon 312 bin kişiye geriledi. Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıkladığı rapora göre, Ağustos ayında işsiz sayısı 100 bin kişi azalırken, işsizlik oranı da yüzde 9,6’ya düştü.

Yılın ilk 8 aylık dönemine baktığımızda;

TÜİK’in yayınladığı verilere göre, işsizlik oranı Aralık 2021’de yüzde 11,2, işsiz sayısı ise 3 milyon 794 bin kişi idi. 8 aylık süreçte işsiz sayısı 482 bin kişi azaldı.

Geniş tanımlı işsizlik olan atıl iş gücü oranı %19,8’e geriledi

Zamana bağlı eksik istihdam, potansiyel işgücü ve işsizlerden oluşan atıl işgücü oranı Ağustos ayında bir önceki aya göre 2,6 puan azalarak yüzde 19,8 oldu. Zamana bağlı eksik istihdam ve işsizlerin bütünleşik oranı %13,3 iken potansiyel işgücü ve işsizlerin bütünleşik oranı yüzde 16,4 olarak tahmin edildi.

Genç nüfusta mevsim etkisinden arındırılmış işsizlik oranı %18 oldu

15-24 yaş grubunu kapsayan genç nüfusta işsizlik oranı bir önceki aya göre 0,8 puanlık azalarak yüzde 18’e düştü. Bu yaş grubunda işsizlik oranı; erkeklerde yüzde 15,2, kadınlarda ise yüzde 23,3 olarak tahmin edildi.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Global

JPMorgan’dan petrol uyarısı

Published

on

By

petrol-üretimi

JPMorgan’dan petrol uyarısı
JPMorgan Rusya’nın üretim kesintisi kararının diğer ülkelerin önlemleriyle dengelenmediği sürece Brent petrolün 100 dolara kadar yükselmesi için potansiyel olduğunu açıkladı.

27 Mart’ta yayınlanan notlarında JPMorgan analistleri şu aşamada petrolde fiyat tahminlerini değiştirmezken, Moskova’nın hamlelerinin etkisiyle birlikte Brent petrolün Mayıs ayında 90 doların ortalarında, Eylül’de ise 100 dolara yakın olabileceğini öngördü.

Son günlerde petrolde düşüş ivmesi dikkat çekiyordu.

Petrol fiyatlarındaki düşüşte dünyanın en büyük petrol tüketicisi ABD’nin ticari ham petrol stoklarındaki artış öngörüsünün ülkede talebin zayıf seyrettiği algısını güçlendirmesi etkili oldu.

Amerikan Petrol Enstitüsü, ABD’nin ticari ham petrol stoklarının geçen hafta bir önceki haftaya göre 9 milyon 337 bin varil artacağını öngördü. Piyasa beklentisi stokların 1 milyon 519 bin varil azalacağı yönündeydi.

Continue Reading

Global

Kakao fiyatlarında yükseliş sürüyor

Published

on

By

kakao

Kakao fiyatlarında yükseliş sürüyor.

Batı Afrika’da yaşanan olumsuz hava koşullar, arz açığının 3. yılda da devam edeceğini gösteriyor. En büyük ithalatçılardan olan AB’de de orman tahribatına neden olan ürünlerin ithalatına sınırlama getirilmesi fiyat artışında etkili oluyor.

New York’ta en aktif kontratın ton başına fiyatı yüzde 4,5 artarak 10 bin 080 dolara yükseldi.

mart ayında kakao fiyatlarında yüzde 50’ye varan yükseliş görülürken, piyasa uzmanları fiyatların 10 bin dolara çıkabileceğinin altını çizdiler.

Londra’da da en aktif kontrat da bu sene ikiye katladı.

Kakao fiyatları dün ton başına 9 bin doları da aşarak tonu 9 bin dolar civarında olan bakırı geride bırakmıştı.

Continue Reading

Global

Almanya konut fiyatları geriledi.

Published

on

By

konut

Almanya’da 2023 yılında konut fiyatları bir önceki yıla göre yüzde 8,4 geriledi. Bu durum 2007’nin başlangıcından bu yana en büyük yıllık düşüş olarak görüldü.

Destatis’in yaptığı açıklamaya göre konut fiyatları 2008 yılından 2022 yılına kadar yıllık bazda istikrarlı bir artış gösterdi.

Fiyatlar 2023 yılının son çeyrek döneminde de geriledi. Düşüş dönemsel bazda yüzde 2, yıllık bazda yüzde 7,1 oldu. Yıllık bazda düşüş beş çeyrek döneme ulaştı.

Bir önceki yılın aynı çeyreğiyle karşılaştırıldığında mevcut binaların fiyatları, yeni binaların fiyatlarından daha keskin bir düşüş kaydetti.

Continue Reading

GLOBAL

Copyright © 2020 Bugun Finans