Connect with us

Global

Kripto parada sert düşüş

Published

on

Kripto parada sert düşüş

Kripto para piyasası son 24 saatte yeni bir satış dalgasına girdi. Toplam kripto para piyasa değeri, yüzde 8’e yakın düşüş yaşarken 900 milyar dolar sınırına kadar gerileme yaşadı.

Bitcoin, son satış dalgasında yüzde 8 gerileme yaşadı. Hafta sonu işlemlerinde kısa bir süre 20.000 dolar seviyesini test eden coin, dün ve bugün asya işlem saatlerinde gerçekleşen satışlarla 18.500 doların altına geriledi. Bitcoin, mevcut seviyeleri en son Temmuz ayında görmüştü.

Ethereum %12 düşüş yaşadı

Ethereum, en büyük 10 kripto para arasında en fazla değer kaybeden coin oldu. Ethereum, geçtiğimiz gün 1,470 dolardan başlayan satışlarla dünden bu yana yüzde 12 civarında düşüş yaşadı. Sabah saatlerinde 1.290 dolar seviyesindeydi.

Son 24 saatte altcoin piyasasında da sert kayıplar yaşandı. Birçok altcoin’de şu an çift haneli oranlarda kayıplar yaşanıyor. İlk 10’da Cardano (ADA), Solana (SOL) ve Dogecoin (DOGE), çift haneli kayıplar gören altcoin’lerin başında yer alıyor.

İlk 100 kripto para arasında ise Ethereum Classic, Ravencoin ve Celsius yüzde 15’i aşan değer kaybı ile en çok düşüş yaşayan kriptolar oldu.

Kripto paralar makroekonomik olayların etkisinde kalmaya devam ediyor

Kripto piyasaları, geçtiğimiz hafta Amerika Birleşik Devletleri enflasyon rakamlarından dolayı düşüş eğilimini hızlandırmıştı. Haftanın sonuna doğru satıcılar, mola verse de kapanışta satış baskısı geri geldi.

Bu hafta 21 Eylül tarihinde Fed’in faiz kararını açıklayacak olmasıyla birlikte, kripto paralarda satışları tetikleyen en önemli faktör olarak görülüyor. Yapılan yorumlarda piyasaların 75 baz puanlık faiz artışını fiyatlandığı görüşü hakimken olası bir 100 baz puanlık artışta satış yönlü volatilitenin artabileceği konusunda endişeler bulunuyor.

Kripto paralarda ayı piyasasının etkileri ağır şekilde hissedilmeye devam edilirken bu hafta ABD Fed ile birlikte İngiltere Merkez Bankası, Japonya Merkez Bankası ve TCMB, faiz kararlarını açıklayacak. Ekonomik olayların yoğun olduğu bu haftada volatilitenin de yüksek kalabileceğini görebiliriz.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Global

Japonya’dan tam 17 yıl sonra faiz artışı

Published

on

By

Japonya Merkez Bankası 2007 yılından bu yana ilk kez faiz oranlarını artırdı. Bu yıl güçlü ücret artışlarının ilk işaretleri üzerine dünyanın son negatif faiz rejimine son verdi.

Japonya Merkez Bankası, iki günlük politika toplantısı sonrasında yaptığı açıklamaya göre, kısa vadeli faiz oranlarını eksi yüzde 0,1’den yüzde 0 ila yüzde 0,1 civarına yükseltti. Japonya’nın negatif faiz rejimi 2016 yılından beri devam ediyordu.

BOJ ayrıca, merkez bankasının gerektiğinde tahvil alıp satarak uzun vadeli faiz oranlarını hedeflemek için kullandığı 10 yıllık Japon devlet tahvillerine yönelik radikal getiri eğrisi kontrol politikasının da kaldırıldığını duyurdu.

BOJ, Borsada işlem gören fonların ve Japonya gayrimenkul yatırım ortaklıklarının (J-REITS) alımlarını durduracağını ve şirket tahvili alımlarını yavaş yavaş azaltacağını belirterek, bu uygulamayı yaklaşık bir yıl içinde durdurmayı hedeflediğini söyledi.

Continue Reading

Global

Altın fiyatları FED öncesi düşüşte

Published

on

By

altın.jpg

Altın fiyatları Asya işlem saati boyunca düşüş gösterdi. Yatırımcıların, haftanın ilerleyen günlerinde FED faiz oranlarına ilişkin daha fazla sinyal gelmeden önce getirisi olmayan varlıklara yönelmesiyle birlikte, önemli bir destek seviyesini kaybetti.

Bakır fiyatları, geçen hafta 11 ayın en yüksek seviyesine yükseldikten sonra geriledi. Çin’den gelen orta düzeydeki ekonomik veriler de kırmızı metalde bir miktar kar alımına neden oldu.

Değerli metallerdeki kayıplar da devam etti. Çünkü dolar, Fed beklentisiyle iki haftanın en yüksek seviyeleri yakınında sabitlendi. 10 yıllık Hazine getirisi de yüzde 4’ün üzerine rahatça oturdu.

Spot altın %0,4 düşerek 2.148,19 dolara gerilerken Nisan vadeli altın yüzde 0,5 düşüşle 2.151,05 dolara indi.

Continue Reading

Global

Benzin ve motorin fiyatlarına zam yapılması bekleniyor

Published

on

By

Akaryakıt

Benzin ve motorin fiyatlarına zam yapılması bekleniyor.

Foreks haber’in yayınladığı bilgilere göre yarından itibaren geçerli olmak üzere benzin grubuna 1,53 TL, motorin grubuna ise 1,10 TL fiyat artışı bekleniyor.

Continue Reading

GLOBAL

Copyright © 2020 Bugun Finans