Connect with us

Borsa

Borsa İstanbul’da satış dalgası

Published

on

Borsa İstanbul'da satış dalgası

Geçtiğimiz günü sert bir düşüşle kapatan BIST 100 endeksi yeni işlem gününe de satış yönlü dalgalanma devam etti. Açılışta bankacılık endeksinde yüzde 3’ü aşan bir düşüş izlendi. Son dönemde yükselişiyle dikkat çeken BIST bu sefer satış dalgası ile dikkat çekiyor.

BIST 100 endeksi yeni güne yüzde 1,01 düşüşle 3 bin 392 puandan başladı.

Açılışın ardından satış dalgası hızlandı. Endekste kayıp yüzde 2’yi geçerken, bankacılık endeksinde düşüş yüzde 7,5’i gördü. Garanti, Akbank, Yapı Kredi ve Vakıfbank’ta devre kesici devreye girdi.

Endeks Salı günü yüzde 6’yı aşan düşüşle kapanmıştı. Bankacılık endeksi yüzde 7,48, holding endeksi ise yüzde 5,44 değer kaybetti.

ABD’de beklentileri aşan enflasyon risk iştahı üzerinde baskı kurarken, yurt içinde ise Akbank’ta sandık satışı haberi dikkat çekti.

Bankadan Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yapılan açıklamada Akbank T.A.Ş. Mensupları Tekaüt Sandığı Vakfı’nca, 13 Eylül 2022 tarihinde Akbank payları ile ilgili olarak 8 milyon TL toplam nominal tutarlı satış işlemi gerçekleştirildiğini bu işlemle birlikte vakfın, Akbank sermayesindeki paylarının 13 Eylül 2022 tarihi itibariyle yüzde 0,223’ten yüzde 0,07’ye gerilediğini duyurdu.

Yukarı adım kuralı geri döndü

BIST 100 endeksinde yaşanan sert düşüş gelen ilk işlem gününde Borsa İstanbul yönetimi de BIST 50 paylarında açığa satışa yukarı adım kuralına başvurdu.

Borsa İstanbul yönetimi Şubat-Mart 2022 döneminde bir süre uyguladığı ve sonrasında terk ettiği BIST 50 paylarında açığa satışlara uygulanan yukarı adım kuralına geri döndü.

Borsa İstanbul’un açıklamaya göre bugünkü seansta BIST 50 paylarında bir gün boyunca geçerli olmak üzere açığa satış işlemlerinde yukarı adım kuralının uygulanması kararlaştırıldı.

Buna göre; açığa satış işlemi yapılabilen paylarda açığa satış işlemi, açığa satışa konu olacak sermaye piyasası aracının en son gerçekleşen işlem fiyatından daha yüksek bir fiyat üzerinden gerçekleştirilebilecek.

Fakat, açığa satışa konu olan sermaye piyasası aracının en son gerçekleşen fiyatının bir önceki fiyattan daha yüksek olması hâlinde açığa satış işlemi en son gerçekleşen fiyat düzeyinden de yapılabilecek.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Borsa

Verizon Kazancı $0,04 İle Beklentilere Göre Daha İyi

Published

on

By

Verizon raporuna göre üçüncü çeyrek hisse başına kârı 1,22$ ile analistlerin 1,18$ olan beklentilerine göre $0,04 daha iyi durumda.

Bu çeyrek için yayımlanan kâr 33,3B$ olarak belirlendi. Analist beklentileri ise 33,29B$ şeklindeydi.

2023 Verizon Mali Yılı hisse başına kârı $4,55-$4,85 olarak açıklandı. Analist tahminleri ise $4,67 şeklindedir.

Verizon hissesi, günü 31,39$ seviyesinde noktaladı. Bu seviye, şirketin üç ayda -6,44% değer kaybetti. Son 12 ayda ise hissenin-13,83% değer kaybetti.

Verizon son 90 gün içinde 10 negatif hisse başına kâr görürken, 3 pozitif hisse başına kâr görüyor.

Continue Reading

Borsa

Borsa İstanbul’da yeni dönem

Published

on

By

bist

Borsa İstanbul’un açılış seansının işleyişi ile ilgili kararlar bugün itibariyle devreye giriyor.

Borsa İstanbul’un yaptığı açıklamaya göre, bu kapsamda ilk olarak pay piyasasında, paylarda açılış seansının emir toplama aşamasının son 5 dakikası hariç olmak üzere emir iptali, fiyat kötüleştirme ve miktar azaltımı yapılabilmesine karar verildi.

Bunun yanında, pay piyasasında açılış seansına dahil olan pay dışındaki sermaye piyasası araçlarında açılış seansının emir toplama aşamasının tümünde emir iptali, fiyat kötüleştirme ve miktar azaltımı yapılabilmesi kararlaştırıldı.

Pay piyasasına ilişkin açılış seansı ile ilgili olarak son olarak Yıldız Pazar’da, Ana Pazar’da ve açılış seansına dahil olan pay dışındaki sermaye piyasası araçlarında açılış seansında piyasa ve piyasadan limite emir türlerinin iletilebilmesine karar verildi.

Continue Reading

Borsa

SASA’dan hisse geri alım kararı

Published

on

By

SASA'dan hisse geri alım kararı

SASA’dan Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yapılan açıklamaya göre şirketin yönetim kurulunun 15 Şubat 2023 tarihli toplantısında paylarındaki aşırı volatilitenin önlenmesi ile sağlıklı fiyat oluşumuna katkıda bulunulması ve pay sahiplerinin menfaatlerinin korunması amacıyla SASA Polyester Sanayi A.Ş tarafından borsadan SASA pay geri alımı yapılması kararı verildi.

Şirket iç kaynaklarından karşılanmak üzere geri alım için ayrılacak fon tutarının 500 milyon TL olduğunu açıkladı. Geri alınacak azami pay sayısının ise bu tutarı geçmeyecek şekilde belirlenmesine karar verildi.

Şirketin geri alım programı azami süresi 1 yıl olarak belirlendi.

Continue Reading

GLOBAL

Copyright © 2020 Bugun Finans