Connect with us

Global

Fed’den 75 Baz Puanlık Artış Sinyalleri Geliyor

Published

on

St. Louis Fed Başkanı Bullard, yaptığı açıklamalarda ihtiyaç duyulması halinde faizlerin 75 baz puan artırılabileceğini söyledi.
St. Louis Fed Başkanı James Bullard, ABD Merkez Bankası’nın bu yıl faizleri yaklaşık %3,5 seviyesine yükseltmek için acele etmesi gerektiğini belirtirken, 75 baz puanlık bir artırımın imkansız olmadığının altını çizdi.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
KÜRESEL PİYASALARDA ENDİŞE SİNYALİ

ABD Dış İlişkiler Konseyi’nde çevrimiçi bir sunum yapan Bullard, 75 baz puanlık bir artırım yapılıp yapılmayacağı yönündeki bir soruya “Şu anda 50 baz puan üzeri bir artırım baz senaryom değil. Bu ihtimal için imkansız diyemem ama baz senaryom bu değil” yanıtında bulundu.

Enflasyon sürecinde rahat davranmak için fazla yüksek olduğuna işaret eden Bullard, Fed’in faizi “çok yakında” nötr seviyeye yükseltmesi gerektiğini ifade etti.

ABD’de resesyon riskini konuşmak için erken olduğunu dile getiren Bullard, 2022 ve 2023’te sağlıklı bir büyüme öngördü; işsizlik oranının da %3’ün altına ineceği tahmininde bulundu.

ABD’de resesyon analizleri

Fed tarafından şahin mesajlar gelmeye devam ederken, ABD ekonomisine ilişkin resesyon beklentileri de artıyor.

Goldman Sachs, önümüzdeki iki yıl içinde ABD’de resesyon ihtimalinin %35 olduğunu açıkladı. Bankanın değerlendirmesine göre Fed’in bir resesyona neden olmadan enflasyonu soğutması için önünde zorlu bir yol bulunuyor.

Bankanın Başekonomisti Jan Hatzius Fed’in karşılaşacağı temel zorluğun iş imkanları ve çalışanlar arasındaki boşluğu kapamanın yanı sıra, işsizliğe neden olmadan ücret artışlarını finansal koşulları sıkılaştırarak %2’lik enflasyon hedefi ile aynı patikada tutmak olduğunu açıkladı. Hatzius’a göre tüm bunlar dolayısıyla yumuşak bir iniş için Fed’in önünde zorlu bir yol var.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Global

Küresel piyasaların gözü Powell’ın açıklamalarında

Published

on

By

FED Başkanı Jerome Powell’ın ABD Senatosu’ndaki yarı yıl sunumu öncesi hisse senelerindeki canlılık korunuyor.

S&P 500 endeksi Wilson’dan gelen düzeltme açıklamalarına rağmen yüzde 0,1 yükselerek bu yılki 35. rekor kapanışını gerçekleştirdi. Söz konusu endeksin vadelileri yeni işlem gününde de artıda.

Asya’daki yükselişte ise Japonya önde. Nikeei 225 rekor kırarken endeksin bu yılki yükselişi yüzde 23’ün üstüne çıktı. CSI 300 ve Hang Seng olumsuz ayrıştı.

Dolar gelişmiş ülke para birimlerine karşı yatay seyerederken,

Dolar gelişmiş ülke para birimlerine karşı yatay seyrederken ABD tahvillerinde Powell öncesi sert hareket yaşanmıyor. 10 yıllık getiri kapanışa göre sabah saatlerinde değişim göstermeyerek yüzde 4,282’de kaldı.

Continue Reading

Altın

Altın fiyatları yeni haftaya düşüşle başladı

Published

on

By

altın


Yatırımcılar, FED Başkanı Powell’ın yapacağı sunumu ve hafta içinde açıklanacak önemli enflasyon verilerini beklerken altın fiyatları Asya işlem saatlerinde düşüş gösterdi.

Fakat külçe fiyatları bir ayın en yüksek seviyelerine yakın seyretti ve FED’in Eylül ayında faiz oranlarını düşürmeye başlayacağına dair artan inançla 2.400 doların üzerine çıkmanın eşğine geldi. Genel metal fiyatları da yaklaşık aynı dip seviyesine inen dolardaki düşüşten faydalandı.

Spot altın %0,3 düşüşle ons başına 2.384,47 dolara gerilerken Ağustos vadeli altın %0,2 düşüşle ons başına 2.392,55 dolara indi.

Continue Reading

Global

İmalat göstergesi en düşük seviyede

Published

on

By

imalatgüvenendeksi

Ekonomik büyümenin önce göstergesi olan imalat sanayi performansında güvenilir bir referans olarak kabul edilen PMI anketinin 2024 dönem sonuçları açıklandı.

Eşik değer olan 50,0’ın üzerinde ölçülen tüm rakamların sektörde iyileşmeye işaret ettiği anket sonuçlarına göre, mayıs ayında 48,4 seviyesinde kaydedilen manşet PMI, haziranda 47,9’a geri dönerek üs üste üçüncü ay 50,0 eşik değerinin altında gerçekleşti. Endeks, Türk imalat sektörünün faaliyet koşullarında hafif bir bozulmaya işaret etti. Öte yandan, bu bozulma 2024’ün başından bu yana en belirgin düzeyde kaydedildi.

Continue Reading

GLOBAL

Copyright © 2020 Bugun Finans