Connect with us

Analiz

FED Kararı Hangi Beklentileri Yarattı?İşte Bilmeniz Gerekenler

Published

on

Yetkililerden gelen mesajların ardından Amerikan Merkez Bankası Fed yılın ilk faiz kararını açıklayacak. Kararın ardından Fed Başkanı Jerome Powell, basın toplantısı düzenleyecek. Piyasa aktörleri karar metni ve Powell’ın mesajlarında para politikasına ilişkin mesajları dikkatle izleniyor olacak.

ABD Merkez Bankası Fed, faiz kararını 26 Ocak Çarşamba 22:00’de açıklayacak. Faiz aralığının %0-%0,25 bandında bırakılması bekleniyor. Fed Başkanı Jerome Powell ise açıklamanın hemen sonrasında saat 22:30’da basın toplantısı düzenleyecek ve basın mensublarının soruları yanıtlayacak.

Fed’in bu toplantıda Mart ayında faiz artıracağına dair bir sinyal vermesine neredeyse kesin gözüyle bakılıyor. Asıl merak edilen ise Powell’ın 50 baz puanlık bir faiz artırımı konusunda bir işaret verip vermeyeceği.

Fed Başkanı’nın aynı zamanda merkez bankası bilançosunun küçültülmesi sürecine ilişkin de daha ayrıntılı bir yol haritası sunabileceği tahmin ediliyor.

Powell bir önceki konuşmasında enflasyonu dizginlemek için gerekeni yapacaklarını belirtmiş, ancak “Şu an bulunduğumuz yerden normale giden uzun bir yol var” açıklamasını yapmıştı.

Teşviklerin geri çekilmesinde Şubat beklentisi
Standard Chartered’a göre Fed varlık alımlarının azaltımını Şubat ayında tamamlayabilir. Kurumun G-10 FX Araştırmaları Direktörü Steven Englander, “Bu, karar metninde şahin görünebilir, ancak Powell varlık alım azaltımında biraz daha hızlı giderek faizlerde biraz daha yavaş ilerleyebileceklerini umduklarını söylerse, o zaman piyasa dostu olur” değerlendirmesini yaptı.

Kurumun baz senaryosu hala varlık alımları azaltımının mart ayında tamamlanması yönünde. Englander, “Powell, FOMC’nin enflasyonu düzeltmeye kararlı olduğunu ve hala bir miktar niceliksel sıkılaşma ile birlikte birkaç artışın yeterli olacağına dair umutlu olduğunu söylerse, bu piyasa fiyatlandırması için güvercin etki yaratır” açıklamasında bulundu. Kurum bu yıl sadece iki faiz artırımı öngörüyor.
Tahvil piyasaları nasıl tepki verecek?
Bazı stratejistlere göre, geçen hafta ABD hisse senedi piyasalarında yaşanan satış dalgası süresince yüksek faiz bekleyen yatırımcıların pozisyon kapatması, tahvil piyasalarının bugünkü Fed açıklamalarına daha makul bir tepki verebileceğine işaret ediyor.

JPMorgan Chase & Co.’nun müşterileri ile gerçekleştirdiği ve dün yayımladığı haftalık anket de tahvil pozisyonlarında ‘kısa’dan ‘nötr’e geçiş olduğuna işaret etti. Buna göre tüm müşterilerin tahvil kısa pozisyonları 7 yüzde puan düşerken, uzun pozisyonlar değişmedi. Aktif müşteri kısa pozisyonları da 12 yüzde puan geriledi ve yine uzun pozisyonlar aynı kaldı.

Citi stratejistleri Bill O’Donnell ve Ed Acton, “Hisse senedi piyasasındaki dalgalanmalar, bu yılın ilk birkaç haftasında ABD tahvillerinde oluşan ve aşırıya kaçmış durumda olan taktiksel açık pozisyon tabanını temizlemek için yeterli oldu” değerlendirmesinde bulundu.

Stratejistler, piyasanın bugünkü Fed açıklamasına “uzun zamandır ilk kez” dengeli bir zeminde gidiyor gibi göründüğüne işaret etti. Açık pozisyona ilişkin CME Group Inc. verileri de – yatırımcıların pozisyon sahibi olduğu sözleşmelerin sayısı – geçen hafta ABD Hazine tahvili vadeli işlemlerinde fiyatlar yükseldikçe kısa pozisyonların kapatıldığı görüşüyle uyumlu olarak keskin düşüşler gösteriyor.

Bununla birlikte DBS Bank Ltd Stratejisti Eugene Leow’a göre yatırımcılar ABD enflasyonunun artışı karşısında gergin olduğu için, riskler getiri eğrisinin yakın tarafında daha yukarı yönlü olmaya devam ediyor.

26 Ocak 22.30’da gerçekleşecek olan FED açıklamasının ardından piyasada hangi ensturumanlarda değişiklik yaşanacak?

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Analiz

KRDMD 1D Analiz

Published

on

By

KRDMD-1D-Analiz

11.82 talep bölgesi üzerinde alıcıları hakim olan hisse için, yükselişin devamında 15.39 arz bölgesinin takip edilmesi gerektiğini öngörebiliriz. Aşağı yönlü hareketlere karşı ise kısa vadede herhangi bir nüans görünmüyor.

Destek : 11.82 – 10.16
Direnç : 15.39 – 16.96

Burada bulunan bilgiler yatırım, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.
Daha fazla analiz haberi için; https://bugunfinans.com/analizler

Continue Reading

Analiz

XAUTRYG analiz

Published

on

By

XAUTRYG analiz

Günlük grafikte sert yükseliş hareketi 1041.71 arz bölgesi altında hakim olan fiyatın, bölgeyi aşması ile 1085.11 direnç seviyesine ulaşmasının muhtemel olduğunu belirtebiliriz. Aşağı yönlü hareketlere karşı ise bölgeden alacağı tepkiler izlenerek 957.45 talep bölgesine çekilme beklenebilir.

Destek : 957.45 – 899.79
Direnç : 1041.71 – 1085.11


Burada bulunan bilgiler yatırım, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.
Daha fazla analiz haberi için; https://bugunfinans.com/analizler

Continue Reading

Analiz

DXY 1D analiz

Published

on

By

DXY 1D analiz

ABD ara seçimleri öncesinde 109.355 talep bölgesi üzerinde konsolidasyon yapısı oluşturan fiyatın, bölge üzerinde kaldığı sürece konsolide yapısına devam edeceğini ve 114.188 arz bölgesinin takip edileceğini öngörebiliriz. Aşağı yönlü hareketlere karşı ise bölge altı günlük mum kapanış gerçekleşmesi durumunda 105.408 talep bölgesi izlenebilir.

Destek : 109.355 – 105.408
Direnç : 114.188 – 116.809

Burada bulunan bilgiler yatırım, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.
Daha fazla analiz haberi için; https://bugunfinans.com/analizler

Continue Reading

GLOBAL

Copyright © 2020 Bugun Finans