Connect with us

Global

Philadelphia Fed İmalat Endeksi

Published

on

Philadelphia Fed İmalat Endeksi Mayıs’ta, 31,5 düzeyinde gerçekleşerek piyasa hedeflerin altında geldi.

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) Philadelphia şubesi, Mayıs ayı ile ilişkin imalat endeksi verileri bildirdi.

Banka tarafından yapılan anket sonuçlarına göre, Philadelphia Fed İmalat Endeksi, Mayıs’ta geçtiğimiz aya kıyasla 19 puan azalma yaşayarak 31,5’e indi.

Piyasa beklentilerinin altında kalan verinin, bu dönemde 41,5 değere gelmesi bekleniyordu. Endeks, Nisan’da 50,2 düzeyinde gerçekleşerek ortalama 50 yılın en güçlü büyümesini kaydetmişti.

Bu dönemde yeni sipariş endeksi 4 puanlık azalma yaşayarak 32,5 değerine inerken, sevkiyat endeksi 4 puan düşüş ile 21’e geriye dönük hareket sergiledi. İstihdam endeksi ise 12 puan azalma yaşayarak 19,3’e düştü.

Philadelphia Fed tarafından gerçekleştirilen endekslerde sıfırın üzerindeki değerler genişlemeye, altındaki değerler ise daralmada olduğunu işaret ediyor.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Global

TCMB faiz artırımına devam edecek mi?

Published

on

By

TCMB.jpg

Capital Ecomics’ten William Jackson, Türkiye’de enflasyonun zirveye ulaşmış olabileceğini söyledi.

Eylül’de tüketici fiyatlarının yıllık bazda yüzde 61,5 oranında arttığını fakat bunun Türkiye’nin son dönemdeki standartlarına göre düşük bir ivme olduğunu söyleyen Jackson, aylık bazda enflasyonun azaldığına dikkat çekti.

Jackson “Bu durum, liradaki düşüşün ve akaryakıt fiyatlarındaki artışların etkisinin azalmaya başladığına dair erken kanıtlar sunuyor.” dedi.

Bu çerçevede Merkez Bankasının, yükselen enflasyonu bastırmak için faiz oranlarını artırma politikasının devam etmesi gerekeceğini belirten Jackson, mevcut yüzde 30’luk politika faiz oranının yıl sonunda yüzde 40’a çıkmasının muhtemel olduğunu söyledi.

Continue Reading

Global

Türkiye’nin ham petrol ithalatı arttı

Published

on

By

Ham-Petrol

Türkiye’nin ham petrol ithalatı miktarı Ağustos’ta bir önceki aya göre yüzde 18 artış gösterdi.

TÜİK’in yayınladığı verilere göre, ham petrol ithalatı, Haziran ayında 2 milyon 852 bin 705 ton oldu. İthalat Temmuz ayında 2 milyon 417 bin 109 seviyesindeydi.

İthalat Ağustos ayında geçen yıl aynı aydaki 2 milyon 942 bin 496 tona göre ise yüzde 3,1 düşüş gösterdi.

Yılın ilk 8 ayında ithalat miktarı 19,53 milyon tona ulaştı.

Continue Reading

Global

Bakan Şimşek yatırımcı turuna çıkıyor

Published

on

By

Maliye-Bakanı-Mehmet-Şimşek

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yatırımcı buluşmaları kapsamında ekim ayında 3 farklı ülkede toplantı yapacak.

Bakanlığın açıklamasına göre, bakan Şimşek 4-5 ekim’de ilk olarak Londra’da yatırımcı toplantısına katılacak.

Citibank ve BofA’nın düzenlediği toplantının sonrasında Şimşek’in diğer durağı 11-14 Ekim’de IMF ve Dünya Bankası’nın toplantısına girecek.

Fas’ın Marakeş kentindeki bu toplantıların ardından Şimşek, Fransa’nın başkenti Paris’te 19 Ekim’de bir diğer yatırımcı toplantısında konuşacak.

Bakan Şimşek’in bu toplantıların ardından ay sonunda ikinci Körfez turunu gerçekleştirmesi de bekleniyor.

Continue Reading

GLOBAL

Copyright © 2020 Bugun Finans