Connect with us

Global

Küresel Piyasalarda Fiyatlandırma

Published

on

Küresel piyasalarda fiyatlandırma . Asya piyasaları, Çin’deki anti tekel soruşturması ile geriye doğru hareket yaparken, teknolojide beklentiden iyi gelen bilançolar ve ABD büyümesi ile S&P 500 yönünü yukarı çevirdi.

Asya hisse piyasaları, Çin’in anti tekel sınırlamalarının teknoloji şirketlerini etkilemesi ile gerilerken, ABD vadelileri ise yine düşüş yaşadı.

Hong Kong’un liderliğinde Asya Pasifik hisselerinde genel bir düşüş gözlemlenirken, Çin’deki düzenleyici kuruluşların 13 şirketin finans birimlerine büyük çaplı sınırlamalar getirmesi de bu düşüşe neden oldu.

Piyasalarda ön plana çıkan konu başlıkları ise şöyle:

  • Çin’deki satın alma yöneticileri anketi (PMI) ise ekonomik canlılıkta bir geriye dönük harekete işaret ediyor.
  • ABD’nin ilk çeyrekte yıllık %6,4 büyüme yaşamasından sonra S&P 500 tekrardan yükselişe geçti.
  • Ford ve Twitter’ın bilançoları beklenildiği gibi olmadı, Facebook ve Amazon ise beklentileri aştı.
  • Çip tedarik koşulları ile ilişkin endişeler Apple’ın kazanç temelli yükselmeyi sınırladı.

Aşılama performansı ile dünyada ileri gelen ülkelerden olan ABD’de milli gelir verileri öncü endekslere paralel olarak kuvvetli bir büyümeye işaret etti.

ABD Ticaret Bakanlığı’nın öncü bilgilerine göre ülke ekonomisi ilk çeyrekte %6,4 büyüme yaşadı. Ekonomistlerin beklentisi yılın ilk çeyreğinde ülkenin %6,7 büyümesi şeklindeydi.

Kişisel harcamalar yılın ilk bölümünde %10,7 yükseldi. Böylelikle 1960’lardan bu yana en süratli ikinci yükselme dönemi kaydedilmiş oldu.

Harcamalar kaleminin yükselmesinde hızlanan aşılama uygulamaları, istihdamdaki yükseliş ve ABD Başkanı Joe Biden’ın açıklamasını yaptığı federal destek paketlerinin etkisi hissedildi. Biden 1,9 trilyon dolarlık yardım paketi açıklamış, ailelere de 1.400 dolarlık destek çekleri vermişti.

Altın yılın ilk kazançlı ayına hazırlanıyor

Hafta içerisinde %1,68 seviyelerine kadar yükselen 10 yıl vadeli ABD Hazine tahvili faizi 4 baz puan gerileme yaşayarak %1,64 seviyesinde bulunuyor.

Altın, yılın ilk üç ayını kayıp ile kapatarak son 40 yılın en kötü ilk çeyrek başarımlarından birini gerçekleştirdikten sonra Nisan ayını %3’ten fazla kazanç ile kapanışa doğru ilerliyor.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Global

Küresel piyasaların gözü Powell’ın açıklamalarında

Published

on

By

FED Başkanı Jerome Powell’ın ABD Senatosu’ndaki yarı yıl sunumu öncesi hisse senelerindeki canlılık korunuyor.

S&P 500 endeksi Wilson’dan gelen düzeltme açıklamalarına rağmen yüzde 0,1 yükselerek bu yılki 35. rekor kapanışını gerçekleştirdi. Söz konusu endeksin vadelileri yeni işlem gününde de artıda.

Asya’daki yükselişte ise Japonya önde. Nikeei 225 rekor kırarken endeksin bu yılki yükselişi yüzde 23’ün üstüne çıktı. CSI 300 ve Hang Seng olumsuz ayrıştı.

Dolar gelişmiş ülke para birimlerine karşı yatay seyerederken,

Dolar gelişmiş ülke para birimlerine karşı yatay seyrederken ABD tahvillerinde Powell öncesi sert hareket yaşanmıyor. 10 yıllık getiri kapanışa göre sabah saatlerinde değişim göstermeyerek yüzde 4,282’de kaldı.

Continue Reading

Altın

Altın fiyatları yeni haftaya düşüşle başladı

Published

on

By

altın


Yatırımcılar, FED Başkanı Powell’ın yapacağı sunumu ve hafta içinde açıklanacak önemli enflasyon verilerini beklerken altın fiyatları Asya işlem saatlerinde düşüş gösterdi.

Fakat külçe fiyatları bir ayın en yüksek seviyelerine yakın seyretti ve FED’in Eylül ayında faiz oranlarını düşürmeye başlayacağına dair artan inançla 2.400 doların üzerine çıkmanın eşğine geldi. Genel metal fiyatları da yaklaşık aynı dip seviyesine inen dolardaki düşüşten faydalandı.

Spot altın %0,3 düşüşle ons başına 2.384,47 dolara gerilerken Ağustos vadeli altın %0,2 düşüşle ons başına 2.392,55 dolara indi.

Continue Reading

Global

İmalat göstergesi en düşük seviyede

Published

on

By

imalatgüvenendeksi

Ekonomik büyümenin önce göstergesi olan imalat sanayi performansında güvenilir bir referans olarak kabul edilen PMI anketinin 2024 dönem sonuçları açıklandı.

Eşik değer olan 50,0’ın üzerinde ölçülen tüm rakamların sektörde iyileşmeye işaret ettiği anket sonuçlarına göre, mayıs ayında 48,4 seviyesinde kaydedilen manşet PMI, haziranda 47,9’a geri dönerek üs üste üçüncü ay 50,0 eşik değerinin altında gerçekleşti. Endeks, Türk imalat sektörünün faaliyet koşullarında hafif bir bozulmaya işaret etti. Öte yandan, bu bozulma 2024’ün başından bu yana en belirgin düzeyde kaydedildi.

Continue Reading

GLOBAL

Copyright © 2020 Bugun Finans