Connect with us

Global

Euro Bölgesi Yüzde 4,2 Büyüyecek Tahmini

Published

on

Euro Bölgesi yüzde 4,2 büyüyecek tahmini yapıldı. Kredi derecelendirme kuruluşu, Asya-Pasifik bölgesinin 2021 yılındaki büyüme tahminini ise %6,8’den 7,3’e yükseltti.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s (S&P), Euro Bölgesi’nin bu sene %4,2 ve önümüzdeki sene %4,4 yükseleceğini öngördü.

S&P tarafından yapılan açıklamada, Euro Bölgesi’ndeki elverişli finansman şartlarının revize edilen tahminin tabanını oluşturduğu aktarıldı.

Yapılan açıklamada, Euro Bölgesi büyümesinin bu sene %4,2 ve 2022 yılında ise %4,4 olacağının tahmin edildiği ifade edildi.

Asya-Pasifik bölgesi ve ABD‘deki hızlı toparlanmanın bu sene Euro Bölgesi’ndeki toparlanmayı süratlendirmeye devam edeceğinin işareti verilen açıklamada, bölgede bu yaz iyileşmenin beklentisinde olunduğunu, aşılamanın çoğaldıkça ekonomik faaliyete yönelik kısıtlamaların sonlanacağının varsayımı yapıldı.

S&P’nin Asya-Pasifik bölgesindeki ekonomik düzenleme ile ilişkin açıklamasında ise hızlı küresel büyümenin Asya-Pasifik’in toparlanmasını yükselteceğine vurgu yapıldı.

Bölgedeki toparlanmanın ABD’deki teşvikler ve daha kuvvetli küresel isteklendirmenin destekleneceğine vurgu yapılan açıklamada, Asya-Pasifik bölgesi için 2021 yılı büyüme tahmininin %6,8’den 7,3’e yükseltildiği anımsatıldı ve ekonomik faaliyetin Çin, Yeni Zelanda, Tayvan ve Vietnam’da salgın öncesi düzeylerde olduğu aktarıldı.

Avustralya, Japonya ve Kore’de ise ekonomik faaliyetin 2021’in ortasına kadar salgın öncesi düzeylere ulaşacağı ifade edilen açıklamada, Hindistan’ın da son aylarda keskin bir toparlanma gözlemlendiği ifade edildi.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Global

FED kararı öncesinde dolar endeksi ne durumda

Published

on

By

Dolar-endeksi.jpg

DXY hafta başına 105,38 seviyesinden başladıktan sonra kısmi bir düşüş gördü. 105 sınırında hareket eden DXY FED’in kararına odaklanmış durumda. Beklenti FED’in bu ay faiz artırımı konusunu pas geçeceği yönünde. Fakat karar sonrası Powell’ın basın açıklaması, yılın geri kalanında FED’in nasıl hareket edeceği konusunda ipuçları verebilir. Bu yüzden piyasalar, ay boyunca FED’in faizleri sabit bırakma durumunu çoğunlukla fiyatlarken açıklamalar ayın geri kalanına yön verebilir.

Piyasadaki görüşler arasında Powell’ın veri bağımlılığına devam edeceği ve bu minvalde başka bir artış olasılığını canlı tutacağı bulunuyor. Diğer yandan 2024 yılı beklentileri arasında belirsizliğin korunmaya devam edeceği de düşünülüyor.

Continue Reading

Global

Dolar kuru yükselmeye devam ediyor

Published

on

By

dolar

Dolar, Türk lirası karşısında dün piyasaların kapanış saatinde 27,01 seviyesine hareket ederken, yeni güne yatay başladı. Dolar kuru, Türkiye piyasalarının kapalı olduğu saatte uluslararası piyasalarda 27,20 TL seviyesine yükselirken, şu anda 27,03 TL’den işlem görüyor.

Euro kuru ise likit piyasada sabah 29,07 TL’ye yükselirken sonrasında düşüş göstererek 28,89 seviyesinde işlem görmeye devam etti.

Dolar endeksi, şu dakikalarda yüzde 0,09 oranında düşüşle 105,11 seviyesinde bulunuyor. Euro/dolar paritesi ise şu sıralarda 1,0687 seviyelerinde hareket ediyor.

Continue Reading

Global

Dolar güçlenmeye devam ediyor

Published

on

By

dolar.jpg

Amerikan doları, Çin’deki büyüme endişelerinin devam etmesiyle birlikte Asya seansında Çin yuanı karşısında yükseliş gösterdi fakat diğer önemli para birimleri karşısında sabit kaldı.

CBA döviz stratejisti Carol Kong, doların bu hafta yükseliş trendini sürdürmesini beklediğini söyledi.

FOMC’nin bu hafta yapacağı toplantıda fon oranını sabit tutmasını fakat nokta grafiğinde 25 baz puanlık bir artış tahminini korumasını bekleyen Kong, böylece FOMC’nin faiz artırımı beklentilerini canlı tutmasını ve doları desteklemesini bekliyor.

Kong, bu hafta BoE ve BOJ’un politika toplantılarının güvercin olarak algılanabileceğini ve dolara daha fazla destek sağlayabileceğini de sözlerine ekledi.

Continue Reading

GLOBAL

Copyright © 2020 Bugun Finans