Connect with us

Global

Tesla hisselerine Twitter ayarı

Published

on

Tesla hisselerine Twitter ayarı

Tesla, Elon Musk’ın Twitter’ı satın alması sonrasında yatırımcıların şirket hisselerini satmaya devam etti. Tesla hisseleri, 17 ayda elde ettiği tüm kazançları geri verdi.

Elektrik araç üreticisinin hisseleri Pazartesi günü New York’ta yüzde 5 düşüş yaşayarak Haziran 2021 yılından bu yana olan 197,08 dolara kadar geriledi. Bu düşüş SP 500 endeksinde yaşanan kayıplara en büyük katkıyı yapan gösterge oldu.

Tesla, bu yıl piyasaların büyük oranda riskli varlıklardan kaçınma eğilimleriyle yaşanan kayıpla mücadele etti. Fakat son düşüş büyük oranda şirket CEO’su Elon Musk’ın Twitter’ı satın almasıyla gerçekleşti.

Elon Musk, Twitter anlaşmasını 27 Ekim’de sonuca ulaştırması sonrası platformda yapmayı planladığı değişikliklerle ilgili yoğun bir şekilde tweet atmaya başlamıştı.

Tesla hisseleri o tarihten bu yana yüzde 12 değer kaybederken, Nasdaq 100 endeksindeki düşüş yüzde 1,9 olarak gerçekleşti. S&P 500 endeksinde ise kayda değer bir değişiklik gözlenmedi.

Musk, sosyal medya platformunu satın alma niyetini belirttiğinden beri Tesla yatırımcılarının milyarderin birkaç yüksek profilli girişim nedeniyle fazla yayılmış olmasından endişe ettiği belirtiliyor.

Yatırımcılar ünlü milyarderin ana odağının zor günler geçiren Tesla’da olmasını istiyor. Son dönemde otomobillere olan talep enflasyonist ortamda zayıflarken, tedarik zinciri sorunları hala devam ediyor ve ham madde maliyetleri yüksek seviyelerde seyretmeye devam ediyor.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Global

Piyasalarda teknoloji rallisi

Published

on

By

Küresel-Piyasalar

Apple bilançosunun yarattığı pozitif etkiyle birlikte Asya’da teknoloji şirketleri önderliğinde hisse rallisi yaşanmasına yol açtı. Hong Kong Hang Seng endeksi dokuzuncu işlem gününde de üst üste yükselirken, Hang Seng Teknoloji endeksi yüzde 4,1’e kadar artış kaydetti.

Çinli teknoloji devleri Alibaba, Tencent ve JD.com yeni 2024 zirvelerine tırmandı. Avustralya ve Güney Kore endeksleri de yükselirken Japonya ve anakara Çin Borsaları tatil nedeniyle kapalı.

Amerikan hisselerinde de Apple etkisi hissediliyor. Nasdaq 100 vadelileri sabah saatlerinde yüzde 0,7 yükseliş gösterdi. Perşembe günü yüzde 0,7 gerileyen Bloomberg Dolar Endeksi bu sabah yüzde 0,1 ile düşüşünü sürdürdü. Bu haftanın volatil para birimi Japon yeni dolara karşı üç haftanın zirvesine ulaştı ve Aralık 2022’den bu yana en iyi haftayı geçirmeye hazırlanıyor. ABD 10 yıllık tahvil getirisi beş baz puan düşüşle yüzde 4,58’e geriledi.

Spot altın yüzde 0,1 düşüşle ons başına 2 bin 300 dolardan alıcı buldu.

Continue Reading

Global

ABD Hazinesi 125 milyar dolar tahvil  ihraç edecek

Published

on

By

fed-faiz

Amerika Hazine Bakanlığı, önümüzdeki hafta 125 milyar dolarlık tahvil ve bono ihraç edeceğini açıkladı. Bu rakam geçen çeyrekteki ihalelerin büyüklüğü ile aynı durumda.

İhalelerle yaklaşık 107,8 milyar dolarlık Hazine bonosu itfası karşılanacak ve 17,2 milyar dolar yeni nakit toplanacak.

Bakanlık, 7 Mayıs’ta 58 milyar dolar tutarında 3 yıl vadeli Hazine bonosu, 8 Mayıs’ta 42 milyar dolarlık ABD 10 yıl vadeli bono ve 9 Mayıs’ta 25 milyar dolarlık 30 yıl vadeli tahvil ihalesi düzenleyecek.

Continue Reading

Global

Amazon’un satışları artış gösterdi

Published

on

By

Amazon’un satışları artış gösterdi
Amazon’un Ocak-Mart dönemine ait bilançosuna göre, yılın ilk çeyreğinde elde ettiği gelir, geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 13 artarak 143,3 milyar dolara ulaştı.

Şirketin 2023’ün ilk çeyreğinde net satışları 127,4 milyar dolar olmuştu.

Piyasa beklentileri, şirketin 142,5 milyar dolar gelir açıklaması yönündeydi.

Bulut bilişim hizmetleri sunan Amazon Web Services (AWS) biriminin satışları da yıllık bazda yüzde 17 artarak 25 milyar dolara yükseldi.

Şirketin reklam biriminin gelirleri de, yılın birinci çeyreğinde yüzde 24 artışla 11,8 milyar dolara çıktı.

Amazon’un net kârı da ilk çeyrekte yaklaşık yüzde 229 artışla 10,4 milyar dolar oldu. Şirket, geçen yılın aynı döneminde yaklaşık 3,2 milyar dolar kâr açıklamıştı.

E-ticaret devinin hisse başına net karı da bu yılın ilk çeyreğinde 98 sent olarak hesaplandı. Şirket, geçen yılın aynı döneminde hisse başına 31 sent kâr etmişti.

Amazon öte yandan, bu yılın ikinci çeyreğinde 144 ila 149 milyar dolar arasında gelir beklediğini duyurdu.

Continue Reading

GLOBAL

Copyright © 2020 Bugun Finans