Connect with us

Güncel Haberler

Covid vaka sayısında artış görüldü

Published

on

Sağlık Bakanlığının yayınladığı haftalık Kovid-19 verilerine göre, 11-17 Temmuz’da 226 bin 532 kişinin covid testi pozitif çıktı, 96 kişi hayatını kaybetti. 4- 10 Temmuz haftası 117 bin 95 kişinin testi pozitif çıkmıştı ve 31 kişi hayatını kaybetmişti.
Sağlık Bakanlığının haftalık Kovid-19 verilerine göre, 11-17 Temmuz’da 226 bin 532 kişinin testi pozitif çıktı, 96 kişi hayatını kaybetti.

Haftalık Koronavirüs Tablosu “covid19.saglik.gov.tr” sitesinden açıklandı.

Bununla birlikte, 11-17 Temmuz’da 226 bin 532 kişinin testi pozitif çıktı, 96 kişi yaşamını yitirdi, iyileşenlerin sayısı ise 124 bin 732 oldu. Önceki hafta vaka sayısı 117 bin 95 olarak açıklanmıştı.

Türkiye’de ilk Kovid-19 vakasının tespit edildiği 11 Mart 2020’den bu güne görülen vaka sayısı 15 milyon 524 bin 71’e yükselirken, 99 bin 184 kişi hayatını kaybetti.

Bugüne kadar yapılan toplam aşı miktarı ise 149 milyon 16 bin 479 doza ulaştı.

18 yaş üstünde en az iki doz aşı yaptıranların oranı en yüksek 10 il Osmaniye, Ordu, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Manisa ve Zonguldak oldu.

En az iki doz aşı uygulananların oranı en düşük iller ise Şanlıurfa, Batman, Siirt, Diyarbakır, Bingöl, Muş, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Elazığ olarak sıralandı.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Global

Piyasalarda teknoloji rallisi

Published

on

By

Küresel-Piyasalar

Apple bilançosunun yarattığı pozitif etkiyle birlikte Asya’da teknoloji şirketleri önderliğinde hisse rallisi yaşanmasına yol açtı. Hong Kong Hang Seng endeksi dokuzuncu işlem gününde de üst üste yükselirken, Hang Seng Teknoloji endeksi yüzde 4,1’e kadar artış kaydetti.

Çinli teknoloji devleri Alibaba, Tencent ve JD.com yeni 2024 zirvelerine tırmandı. Avustralya ve Güney Kore endeksleri de yükselirken Japonya ve anakara Çin Borsaları tatil nedeniyle kapalı.

Amerikan hisselerinde de Apple etkisi hissediliyor. Nasdaq 100 vadelileri sabah saatlerinde yüzde 0,7 yükseliş gösterdi. Perşembe günü yüzde 0,7 gerileyen Bloomberg Dolar Endeksi bu sabah yüzde 0,1 ile düşüşünü sürdürdü. Bu haftanın volatil para birimi Japon yeni dolara karşı üç haftanın zirvesine ulaştı ve Aralık 2022’den bu yana en iyi haftayı geçirmeye hazırlanıyor. ABD 10 yıllık tahvil getirisi beş baz puan düşüşle yüzde 4,58’e geriledi.

Spot altın yüzde 0,1 düşüşle ons başına 2 bin 300 dolardan alıcı buldu.

Continue Reading

Global

ABD Hazinesi 125 milyar dolar tahvil  ihraç edecek

Published

on

By

fed-faiz

Amerika Hazine Bakanlığı, önümüzdeki hafta 125 milyar dolarlık tahvil ve bono ihraç edeceğini açıkladı. Bu rakam geçen çeyrekteki ihalelerin büyüklüğü ile aynı durumda.

İhalelerle yaklaşık 107,8 milyar dolarlık Hazine bonosu itfası karşılanacak ve 17,2 milyar dolar yeni nakit toplanacak.

Bakanlık, 7 Mayıs’ta 58 milyar dolar tutarında 3 yıl vadeli Hazine bonosu, 8 Mayıs’ta 42 milyar dolarlık ABD 10 yıl vadeli bono ve 9 Mayıs’ta 25 milyar dolarlık 30 yıl vadeli tahvil ihalesi düzenleyecek.

Continue Reading

Global

Piyasaların gözü FED kararında

Published

on

By

fed-faiz

Piyasaların gözü FED kararında
Analistler Çarşamba günü yapılacak toplantıların sonunda faiz oranlarını yirmi yıldan fazla bir sürenin en yüksek seviyesinde sabit tutmasını beklerken, odak noktasının büyük kısmı toplantı sonrası yapılacak açıklamada Başkan Powell’ın tonu olacak.

Yetkililerin ayrıca FED’in 7,4 trilyon dolarlık bilançosunun küçültülmesinde kısa vadede bir yavaşlama olacağını duyurmasını bekliyor.

Yılın üç ayında beklenenden daha kötü enflasyon raporlarından sonra Powell, enflasyonun merkez bankasının yüzde 2 hedefine doğru ilerlediğinden emin olmanın muhtemelen “beklenenden daha uzun” süreceğini söyledi. Merkez bankasının faiz oranlarını “gerektiği sürece” yüksek tutabileceğini de sözlerine ekledi.

Fed liderliği faiz indirimlerinin ertelenmesini önerirken, politika yapıcıların bu yıl hiç faiz indirimi yapmaması gerçek bir olasılık gibi görünmeye başlıyor.

Continue Reading

GLOBAL

Copyright © 2020 Bugun Finans