Connect with us

Global

Dolar/TL’de yeni rekor

Published

on

Dolar/TL'de yeni rekor

Piyasaların gözü bugün ABD Merkez Bankasının faiz kararı ve 21.30’da FED Başkanı Powell’ın yapacağı konuşmada.

Amerika’da iflas eden bankalar ve Avrupa’daki bankalarda yaşanan likidite sorunlarının finans sektöründe bir kriz oluşturabileceği endişesi son iki haftada piyasalardaki tüm dengeleri bozdu. Powell’ın finansal istikrara dair açıklamaları fiyatlamanın değişmesi ya da derinleşmesi açısından son derece önemli bir hal aldı.

Piyasalar FED’in 25 baz puanlık faiz artışını yapmasını, ancak Powell’ın güvercin tonda bir tutum sergilemesini bekliyor.

Dolar/TL rekor seviyede

Geçtiğimiz haftayı 19 TL seviyesinde tamamlayan dolar kuru bu hafta kademeli olarak yükseliş yapıyor. 19.20 atağı gösteren kur 19,0360’tan işlem görüyor. Bu seviye kurun bugüne kadar gördüğü en yüksek seviye.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Global

Japonya’dan tam 17 yıl sonra faiz artışı

Published

on

By

Japonya Merkez Bankası 2007 yılından bu yana ilk kez faiz oranlarını artırdı. Bu yıl güçlü ücret artışlarının ilk işaretleri üzerine dünyanın son negatif faiz rejimine son verdi.

Japonya Merkez Bankası, iki günlük politika toplantısı sonrasında yaptığı açıklamaya göre, kısa vadeli faiz oranlarını eksi yüzde 0,1’den yüzde 0 ila yüzde 0,1 civarına yükseltti. Japonya’nın negatif faiz rejimi 2016 yılından beri devam ediyordu.

BOJ ayrıca, merkez bankasının gerektiğinde tahvil alıp satarak uzun vadeli faiz oranlarını hedeflemek için kullandığı 10 yıllık Japon devlet tahvillerine yönelik radikal getiri eğrisi kontrol politikasının da kaldırıldığını duyurdu.

BOJ, Borsada işlem gören fonların ve Japonya gayrimenkul yatırım ortaklıklarının (J-REITS) alımlarını durduracağını ve şirket tahvili alımlarını yavaş yavaş azaltacağını belirterek, bu uygulamayı yaklaşık bir yıl içinde durdurmayı hedeflediğini söyledi.

Continue Reading

Global

Altın fiyatları FED öncesi düşüşte

Published

on

By

altın.jpg

Altın fiyatları Asya işlem saati boyunca düşüş gösterdi. Yatırımcıların, haftanın ilerleyen günlerinde FED faiz oranlarına ilişkin daha fazla sinyal gelmeden önce getirisi olmayan varlıklara yönelmesiyle birlikte, önemli bir destek seviyesini kaybetti.

Bakır fiyatları, geçen hafta 11 ayın en yüksek seviyesine yükseldikten sonra geriledi. Çin’den gelen orta düzeydeki ekonomik veriler de kırmızı metalde bir miktar kar alımına neden oldu.

Değerli metallerdeki kayıplar da devam etti. Çünkü dolar, Fed beklentisiyle iki haftanın en yüksek seviyeleri yakınında sabitlendi. 10 yıllık Hazine getirisi de yüzde 4’ün üzerine rahatça oturdu.

Spot altın %0,4 düşerek 2.148,19 dolara gerilerken Nisan vadeli altın yüzde 0,5 düşüşle 2.151,05 dolara indi.

Continue Reading

Global

Benzin ve motorin fiyatlarına zam yapılması bekleniyor

Published

on

By

Akaryakıt

Benzin ve motorin fiyatlarına zam yapılması bekleniyor.

Foreks haber’in yayınladığı bilgilere göre yarından itibaren geçerli olmak üzere benzin grubuna 1,53 TL, motorin grubuna ise 1,10 TL fiyat artışı bekleniyor.

Continue Reading

GLOBAL

Copyright © 2020 Bugun Finans