Connect with us

Finans

Erdemir’in borçlanma aracı ihracı başvurusu SPK tarafından onaylandı

Published

on

Erdemir’in borçlanma aracı ihracı başvurusu SPK tarafından onaylandı

Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları’nın 2 milyar lira tutarındaki borçlanma aracı ihracı başvurusu Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından onaylandı.

SPK’nın yayınladığı haftalık bültenine göre kurul, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları’nın 2 milyar lira, Kopaş Kozmetik Pazarlama ve Sanayi’nin 150 milyon lira, A1 Capital Yatırım Menkul Değerler’in 750 milyon lira, Tarım Kredi Birlik Tarım Ürünleri Hayvancılık Ambalaj, Petrol Nakliyat İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret’in 150 milyon lira, Aksa Akrilik Kimya Sanayii’nin 1,2 milyar lira değerindeki borçlanma aracı ihracı başvurularını onayladı.

Ayrıca SPK, Deniz Faktoring’e 69.783 TL, DRT Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik’e 102,472 TL idari para cezası uygulanmasına karar verdi. İnternet aracılığıyla Türkiye’de yerleşik kişilere yönelik olarak yurt dışında kaldıraçlı işlem yapılmasına imkan sağlayan 63 internet sitesinin de erişiminin engellenmesine ve hukuki işlemlerin başlatılmasına karar verildi.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ekonomi

IMF Küresel Büyüme Tahminini Yeniledi

Published

on

By

IMF, 2022 yılındaki küresel büyüme tahminini yüzde 4,9’dan yüzde 4,4’e indirdi. Fon, Türkiye’ye ilişkin büyüme tahminlerinde ise değişiklik yapmadı.

Uluslararası Para Fonu(IMF), küresel ekonominin 2022 yılına önceden beklenenden daha zayıf bir konumda girdiğini söyleyerek, bu yıl için büyüme beklentilerini azalttı.

IMF “Dünya Ekonomik Görünümü Ocak 2022-Ara Dönem Raporu”na göre, Kovid-19 Omikron varyantına bağlı olarak ülkelerde yeniden kısıtlamalar uygulanmaya başlandığının altını çizen raporda, artan enerji fiyatları ve arz kesintilerinin başta ABD olmak üzere birçok gelişmiş ve gelişmekte olan ülkede beklenenden çok daha yüksek bir enflasyona neden olduğuna işaret ettiler. Çin’in emlak sektöründe yaşanan daralma ve özel tüketimin beklenenden daha yavaş toparlanmasının da büyümenin sınırlanmasında etkili olduğu kaydedildi.

Tüm bunlara bağlı olarak global ekonomik büyüme tahmini bu yıl için yüzde 4,9’dan yüzde 4,4’e indirildi. IMF, 2021 yılında global ekonominin yüzde 5,9 büyüdüğünü tahmin ediyordu. IMF, 2023 yılında büyümenin daha da aşağı geleceğini ve yüzde 3,8 seviyesinde gerçekleşeceğini düşünüyor. IMF’nin gelecek yıl için tahmini bir önceki yüzde 3,6 olan tahminin biraz üzerinde yer aldı.

IMF, enflasyonun devam eden arz ile birlikte önceki raporda öngörülenden daha uzun süre devam etmesini bekliyor.

Uluslararası Para Fonu, gelişmiş ekonomilerin tamamına yakını için bu yılki büyüme tahminlerini düşürdü. GSYH beklentisi ABD için yüzde 5,2’den yüzde 4,0’e, Euro Bölgesi için yüzde 4,3’ten yüzde 3,9’a, Almanya için yüzde 4,6’dan yüzde 3,8’e, İtalya için yüzde 4,2’den yüzde 3,8’e, Fransa için yüzde 3,9’dan yüzde 3,5’e, İspanya için yüzde 6,4’ten yüzde 5,8’e, İngiltere için yüzde 5,0’ten yüzde 4,7’ye, Kanada için yüzde 4,9’dan yüzde 4,1’e çekildi. Sadece Japonya için büyüme beklentisi yüzde 3,2’ten yüzde 3,3’e yükseltildi.

Continue Reading

GLOBAL

Copyright © 2020 Bugun Finans