Connect with us

Altın

Altın’da düşüş devam ediyor

Published

on

Altın, geçtiğimiz hafta yaşadığı son iki yılın en düşük seviyelerine gerilemesin sonrasında yatırımcıların Fed’in tekrar 75 baz puanlık artış yapacağını değerlendirmesiyle birlikte haftaya düşüşle başladı. Altın, yatırımcıların değerli metal üzerinde daha fazla baskı oluşturma riski taşıyan Fed’in faiz artış kararına hazırlanmasıyla birlikte düşüşüne başladı.

Altının onsu spot piyasada ilk işlemlerde 1.665 dolar seviyesinin altını test etti.

Spot altın, doların aralıksız kazanımları karşısında geçtiğimiz ay boyunca gerilemişti.

Fed başkanı ve diğer yetkililer FOMC toplantısı için Salı gününden itibaren bir araya gelerek 75 baz puanlık faiz artışı için beklentilerinin yoğunlaştığı faiz kararını açıklayacaklar.

Geçtiğimiz hafta gelen enflasyon verileri, güçlü işgücü piyasası ve perakende satış rakamları piyasanın bir kısmının 100 baz puanlık artış öngörmesini sağlamıştı.

Australia & New Zealand Banking Group analistleri geçtikleri bir bilgi notunda, “Artan jeopolitik ve ekonomik riskler güvenli varlıkları satın almaya teşvik edecek çok az şey yaparken ABD doları hala tercih edilen varlık olmaya devam ediyor” değerlendirmesinde bulundu.

Altın, ons başına 1.700 dolarlık kritik eşiğin altına düşmesi sonrası geçtiğimiz hafta iki yılın en düşük seviyesine gerilemişti.

Bundesbank Başkanı Joachim Nagel, Avrupa Merkez Bankası’nın da “Ekim ve sonrasında” faiz oranlarını artırmaya devam etmesinin beklendiğini söyledi.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Altın

Altın kazançlarını korudu

Published

on

By

altın.jpg

Altın, FED’den faiz indirimi beklentileri, jeopolitik gerilim ve hisse senedi piyasalarına yönelik geri çekilme riskinin de etkisiyle rekor seviyeye yükselmesinin ardından istikrarını korumaya devam etti.

Külçe altın Salı günü ons başına 2.141,79 dolar ile zirveye ulaşarak Aralık başındaki bir önceki yüksek seviyesini geride bıraktı. Kıymetli metal son beş seansta neredeyse yüzde 5 artış gösterdi.

Swap piyasaları, Şubat ayının sonundaki yüzde 58’e kıyasla Haziran ayında yüzde 62’lik bir faiz indimi şansı görüyor.

Continue Reading

Altın

Altın fiyatları yükseliyor

Published

on

By

altın.jpg

Altın fiyatları yükseliyor

Altın fiyatları Asya piyasalarında yükseliş gösterdi. Başta FED’in Ocak sonundaki toplantı tutanakları olmak üzere ABD’nin faiz oranlarına ilişkin yeni veriler beklerken doların gerilemesi, altındaki toparlanma desteklendi.

Yine de değerli metal, faizlerin uzun süre daha yüksek kalacağı beklentisiyle altının görünümü gölgelendiği için $2.000 ila 2.050 dolarlık işlem aralığında kaldı.

Spot altın yüzde 0,3 artışla 2.029,89 dolara yükselirken Nisan vadeli altın, yüzde 0,1 artışla 2.040,75 dolar oldu.

Continue Reading

Altın

Gram altında yükseliş sürüyor

Published

on

By

altın

Gram altında yükseliş sürüyor. Çeyrek altın 3 bin 330 liradan, cumhuriyet altını 13 bin 570 liradan satılırken altının gramı güne yükselişle başlamasıyla birlikte 1.987 lira seviyesinde işlem görüyor.

Geçtiğimiz gün altının ons fiyatındaki artışa paralel değer kazanan altının gram fiyatı, günü yüzde 0,22 yükselişle 1.986 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı güne 0,1 artışla 1.987 lira seviyesinde işlem görüyor. Aynı zamanda çeyrek altın 3 bin 330 liradan, cumhuriyet altını 13 bin 570 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı da şu sıralarda yüzde 0,1 değer kazancıyla 2 bin 37 dolar seviyesinde dengelendi.

Continue Reading

GLOBAL

Copyright © 2020 Bugun Finans