Connect with us

Dolar

Dolar rekor tazeliyor

Published

on

dolar rekor tazeledi

Dolar kuru üçüncü gününde de yükselişine devam ederken 2022 yılının zirvesini yeniledi. Kurda yükseliş sürerken, risk priminde de düşüş görüldü.

Türk Lirası dolar karşısındaki kayıplarını üçüncü günde de devam ettirirken hisse senetleri çarşamba günü yaşadığı düşüş sonrasında toparlandı.

Türkiye’nin risk primi ise küresel risk iştahının da desteği ile geriledi.

Dolar kuru 18,17 seviyesini test ederek 2022 yılının en yüksek seviyesine geldi. Dolar Salı ve Çarşamba günü de rekor kapanış yapmıştı.

Banka hisselerinin önderliğinde BIST 100 endeksi yüzde 2’’yi aşan prim kaydetti. 5 yıllık CDS ise 22 baz puan düşüşle 718 baz puanda.

Dolar rallisine ara verirken, ekonomide Ağustos ayına ilişkin veriler ekonomik aktivitenin yavaşladığına işaret ediyor. Reel kesim güven endeksi iki yılın en düşük seviyesine inerken kapasite kullanım oranları düştü.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Dolar

Dolar tarihi zirvede

Published

on

By

dolar

Küresel piyasalarda tansiyon Gazze’de bir hastanenin vurulmasıyla birlikte tekrardan yükselirken, güvenli liman alımları da yeniden öne çıktı.

Dolar küresel piyasalarda Salı günü kaydettiği yükselişi korurken, Dolar kurunda da rekor seviye görüldü. Dolar kuru 28,21 seviyesini test ettikten sonra 28 seviyesi civarında denge sağladı.

Tansiyonun yükselmesi Borsa tarafında negatif fiyatlamalara yol açtık. BIST 100 endeksi güne 1,85 düşüşle başladı. Türkiye’nin risk primi 412 baz puandan işlem görürken, gösterge tahvil faizini de yüzde 21,80 seviyesinde.

ABD’de Salı günü açıklanan veriler perakende satışların Eylül ayında aylık bazda yüzde 0,7 ile yüzde 0,3 düzeyindeki beklentinin üzerinde arttığını gösterdi.

Continue Reading

Dolar

Faiz kararı sonrasında DOLAR/TL’de rekor

Published

on

By

Faiz kararı sonrasında DOLAR/TL'de rekor

TCMB’nin faiz kararı sonrasında döviz piyasalarında hareketlilikler arttı.

TCMB, 27 ay aradan sonra ilk defa faizi yüzde 6,5 oranında artırarak yüzde 15 seviyesine çıkardı. Piyasalarda genel beklenti faizin yüzde 20 – 25 bandında olması yönündeyken açıklanan oranın bir nevi beklentilerin altında kaldığı görüldü.

Faiz kararın açıklanmasının ardından dolar, 24 TL bandına adım atarken yeni rekor seviyesini an itibarıyla 25,24 TL olarak belirledi ve dolar/TL’de yukarı yönlü hareket devam ediyor. Euro/TL ise yukarı yönlü ivmede 26,65 seviyesine kadar yükseldi. Gram altın, faiz kararı sonrası ilk hamlede 1.500 TL’ye kadar yükseldikten sonra 1.490 TL seviyelerinde hareket etmeye başladı.

BIST 100 de faiz kararı sonrası yükselişini hızlandırırken günlük yüzde 2 bandında yükselişle 5.300 puan seviyelerine kadar yükseldi.

Continue Reading

Dolar

Dolar 18,80’de tutunuyor

Published

on

By

Dolar 18,80'de tutunuyor

Geçtiğimiz hafta 18,80 seviyesine yükselen dolar kuru özellikle işlemlerin sığ olduğu Asya seansında kısa süreli yükseliş atakları yaşamaya devam ediyor.

Hafta içerisinde 18,80-18,85 aralığında fiyatlanan dolar küresel ve iç gelişmelere karşı tepkisizlik devam ediyor.

Küresel tarafta dolar endeksinde Kasım ayında hızlanan düşüş, bu ay da devam ediyor. Dolar hem gelişmiş hem de gelişen ülke paraları karşısında gerilemeye devam ediyor.

Yurt içinde ise Merkez Bankası toplantısı, yaklaşan seçimler ve yavaşlama işaretleri veren ekonomik göstergelerin fiyatta etkili olmadığı görülüyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, TL’nin fazla değerli olmasının ihracat ve istihdam üzerinde olumsuz etkileri olacağını belirterek optimal seviyede olması gerektiğini, bunu da piyasanın belirleyeceğini ifade etti.

Gözler Merkez Bankasında

Bugün yurt içinde imalat güven endeksi ve kapasite kullanımı açıklanacak. Yarın ise hem haftalık istatistikler açıklanacak hem de Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, yılın ilk enflasyon raporu sunumunu gerçekleştirecek. 2022’yi %64 ile kapatan enflasyon 2023’te nasıl olacağına dair tahminlerin açıklanacağı toplantı 10.30’da gerçekleşecek.

Continue Reading

GLOBAL

Copyright © 2020 Bugun Finans