Connect with us

Global

Romanya Merkez Bankası, faiz oranını 100 baz puan artırdı

Published

on

Romanya Merkez Bankası (NBR), gösterge faiz oranını beklentilerin üzerinde artırartak, 100 baz puan artış gerçekleştirdi.

NBR’den yapılan açıklamaya göre ise, gösterge faiz oranı yüzde 3,75’ten yüzde 4,75’e çıkarıldı. Piyasalarda beklenti faiz oranının 50 baz puan artırılması yönündeydi.

Romanya’da en son enflasyon yıllık yüzde 14,49 olarak açıklandı.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Global

Altın fiyatları FED öncesi düşüşte

Published

on

By

altın.jpg

Altın fiyatları Asya işlem saati boyunca düşüş gösterdi. Yatırımcıların, haftanın ilerleyen günlerinde FED faiz oranlarına ilişkin daha fazla sinyal gelmeden önce getirisi olmayan varlıklara yönelmesiyle birlikte, önemli bir destek seviyesini kaybetti.

Bakır fiyatları, geçen hafta 11 ayın en yüksek seviyesine yükseldikten sonra geriledi. Çin’den gelen orta düzeydeki ekonomik veriler de kırmızı metalde bir miktar kar alımına neden oldu.

Değerli metallerdeki kayıplar da devam etti. Çünkü dolar, Fed beklentisiyle iki haftanın en yüksek seviyeleri yakınında sabitlendi. 10 yıllık Hazine getirisi de yüzde 4’ün üzerine rahatça oturdu.

Spot altın %0,4 düşerek 2.148,19 dolara gerilerken Nisan vadeli altın yüzde 0,5 düşüşle 2.151,05 dolara indi.

Continue Reading

Global

Benzin ve motorin fiyatlarına zam yapılması bekleniyor

Published

on

By

Akaryakıt

Benzin ve motorin fiyatlarına zam yapılması bekleniyor.

Foreks haber’in yayınladığı bilgilere göre yarından itibaren geçerli olmak üzere benzin grubuna 1,53 TL, motorin grubuna ise 1,10 TL fiyat artışı bekleniyor.

Continue Reading

Global

Çin’de yeni petrol rezervi bulundu

Published

on

By

Petrol-deniz.png

Çin’de derin denizde yer alan ve büyük ölçekte ham petrol rezervlerinin bulunduğu bir sahanın keşfedildiği duyuruldu.

CGTN TÜRK’ün yayınladığı habere göre “Çin Ulusal Açık Deniz Petrol Şirketi (CNOOC) tarafından yapılan açıklamaya göre, şirket Zhujiangkou Havzası’ndaki derin deniz alanlarında 102 milyon tonluk rezerve sahip, derin katmanlı büyük ölçekli bir ham petrol sahasının keşfini gerçekleştirdi. Bu keşif, Çin’de deniz petrol endüstrisi açısından bir ilk olma özelliği taşıyor.”

CNOOC’un sondaj işlemlerinden sorumlu başkan yardımcısı Xu Changgui, yapılan bu keşfin, Çin’deki deniz petrol endüstrisinin nitelikli gelişimi için sağlam bir kaynak temeli oluşturduğunu açıkladı.

CNOOC, şubat ayında da Bohai Denizi’nde yeni bir gaz sahası keşfettiğini açıklamıştı. Bohai Denizi’nde yer alan “Bozhong 26-6” isimli petrol ve gaz sahasında 40 milyon metreküplük petrol ve doğal gaz rezervi bulundu.

Continue Reading

GLOBAL

Copyright © 2020 Bugun Finans