Global

Fed faiz kararı açıklandı

Published

on

ABD Merkez Bankası, faiz kararını açıkladı.

Fed’in açıklamasına göre Federal Fon Hedef Oranı, beklentilere paralel şekilde yüzde 5,5’te sabit bırakıldı.

Fed tarafından yayımlanan karar metninde şu ifadeler yer aldı:

“Son göstergeler, ekonomik faaliyetin sağlam bir hızda genişlediğini göstermektedir. İş kazanımları güçlü kalırken işsizlik oranı düşük seviyelerde bulunmaktadır. Enflasyon geçen yılın üzerine çıkmış olsa da bir miktar azalmış olsa da hala yüksek seviyelerdedir.

Komite, uzun vadede en yüksek istihdamı ve enflasyonu %2 oranında sağlamayı amaçlamaktadır. Komite, istihdam ve enflasyon hedeflerine ulaşma risklerinin daha iyi bir dengeye doğru ilerlediğini değerlendirmektedir. Ekonomik görünüm belirsizdir ve Komite, enflasyon risklerine son derece dikkatli bir şekilde yaklaşmaktadır.

Hedeflerini desteklemek amacıyla, Komite federal fon oranı hedef aralığını %5-1/4 ila %5-1/2 olarak koruma kararı almıştır. Federal fon oranı hedef aralığında herhangi bir ayarlama yapılmasını düşünürken, Komite, gelen verileri, gelişen görünümü ve risk dengesini dikkatle değerlendirecektir. Komite, enflasyonun sürdürülebilir bir şekilde %2’ye doğru ilerlediğine dair daha fazla güven kazanılana kadar hedef aralığın azaltılmasının uygun olacağını beklememektedir. Ayrıca, Komite, daha önceden duyurulan planları doğrultusunda Hazine tahvili ve ajans borçları ile ajans ipotek destekli menkul kıymetlerin tutarlarını azaltmaya devam edecektir. Komite, enflasyonu %2 hedefine geri döndürme konusunda güçlü bir şekilde kararlıdır.

Para politikasının uygun durumunu değerlendirirken, Komite, ekonomik görünüm için gelen bilgilerin etkilerini sürekli olarak izleyecektir. Komite, hedeflerine ulaşmayı engelleyebilecek riskler ortaya çıkarsa, para politikasının duruşunu uygun şekilde ayarlamaya hazır olacaktır. Komite’nin değerlendirmeleri, işgücü piyasası koşulları, enflasyon baskıları ve enflasyon beklentileri, finansal ve uluslararası gelişmeler de dahil olmak üzere geniş bir bilgi yelpazesini dikkate alacaktır.”

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version