Global

FED kararı sonrasında kripto paralar düşüşte

Published

on

Geçtiğimiz gün beklentiler doğrultusunda açıklanan faiz kararıyla birlikte, faizler bir kez daha tarihi yüksek seviyelerde sabit kaldı.

FOMC toplantısının ardından Jerome Powell’ın konuşması merakla beklenirken piyasa katılımcıları konuşma esnasında bankasının faiz indirimine ne zaman başlayacağına dair sinyaller aradı. Fakat fed kanadından gelen temkinli duruş, piyasalarda karışık seyrin izlenmesine sebep oldu.

FED’in mevcut yaklaşımının ardından gün içerisinde 103 seviyesinin altını test eden dolar endeksi, yönünü hızlı bir şekilde tersine çevirirken günlük kayıplarını geri aldı. Bugün de yükselişle başlayan DXY, sabah saatlerinde 103,7 seviyede bulunuyor.

FOMC toplantısı sonrasında Powell’ın ifadeleri daha çok şahin tonda yorumlanırken, piyasalardaki risk iştahının azaldığı da görüldü. Kripto para piyasalarında bu durumdan olumsuz etkilendi. İlk tepki kriptoda satış yönlü oldu. Bitcoin, 42.000 doların altını test ettikten sonra yeni günde kısmi bir toparlanmayla 42.000 dolar bandına dönüş sağladı. Fakat en büyük kripto paranın 3 gündür devam eden düşüş serisi devam ediyor.

Altcoin piyasasında kayıplar daha sertti. Piyasa değeri yüksek altcoinler arasında Ethereum, Bitcoin ile paralel bir düşüşle 2.240 dolara kadar geriledi. SOL, ADA ve AVAX gibi kripto paralar, yüzde 10’a yakın düşüş kaydetti.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version