Uncategorized

Tesla Fabrikasında Robot, Mühendise Saldırdı

Published

on

Tesla fabrikasında bulunan bir robot, mühendise saldırdı. Tesla’nın Austin yakınlarındaki Giga Texas fabrikasında, üretimde çalışan bir robot, yaşanan bir sistem arızası nedeniyle bir mühendise saldırarak yaraladı. Saldırı, sistemin “acil” düğmesinin kapatılmasıyla engellendi.

Daily Mail gazetesinin haberine göre 2021 yılında yaşanan saldırının görgü tanığı 2 Tesla çalışanı, Tesla çalışanı, yeni dökülmüş alüminyum araba parçalarını taşımak için tasarlanmış robotun, arkadaşlarına saldırmasını korku içinde izlediklerini anlattı.

Görgü tanıkları, saldırıya uğrayan mühendisin, o sırada arızalı diğer iki robotun program yazılımlarını düzenlemekle meşgul olduğunu, saldırgan robotun metal pençelerini mühendisin sırtına ve kollarına sapladığını belirtti.

Tesla’nın Giga Texas sözleşmeli işçilerini temsil eden bir avukat, DailyMail.com’a yaptığı açıklamada, işçilerle yaptığı konuşmalara dayanarak fabrikada yaşanan yaralanmaların eksik bildirildiğini düşündüğünü belirtti.

Avukat, bu eksik bildirimin 28 Eylül 2021’de fabrikanın inşasına destek olmak için sözleşmeli olarak çalışan bir inşaat işçisinin ölümünü de içinde barındırdığını anlattı.

Kâr amacı gütmeyen Workers Defense Project’ten Avukat Hannah Alexander, DailyMail.com’a, “Yaralanan çok sayıda işçimiz oldu ve bir işçimiz de hayatını kaybetti.” şeklinde açıklamalarda bulundu. Alexander’ın verdiği bilgiye göre Antelmo Ramírez adındaki inşaat işçisi, Tesla’nın Giga Texas fabrikasının inşaatında çalışırken sıcak çarpmasından öldü.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version