Global

OPEC+’nın üretim kesintileri odağında petrol geri çekiliyor

Published

on

Piyasalar, Rusya ve OPEC+’nın daha fazla üretim kesintisi yapmasını beklerken petrol fiyatları, yılın en güçlü seviyelerinden geriledi. Bu hafta Çin’den gelecek veriler bekleniyor.

Rusya’nın Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü ile daha fazla arz kesintisi konusunda anlaşmaya vardığını ve anlaşmaya ilişkin daha fazla detayın bu hafta açıklanacağını söylemesi sonrasında petrol, geçtiğimiz hafta güçlü bir yükseliş yaşamıştı.

Üretim grubunun lideri Suudi Arabistan’ın da devam eden günlük bir milyon varillik kesintiyi, Ekim sonuna kadar uzatması beklenirken, küresel ham petrol fiyatlarını desteklemek için üretimi düşük tutacağının sinyalini verdi.

Brent %0,1 düşüşle 88,91 dolara gerilerken WTI %0,1 düşüşle 85,89 dolara indi. Brent, Ocak sonundan bu yana en yüksek seviyesine yaklaşırken WTI, en son Kasım 2022’de görülen seviyelere yakın işlem gördü.

Oanda’daki analistler bir notta, “Varil başına 90 dolara bu kadar yakınken hâlâ yoğun ivme olması, yukarı kırmak için güçlü bir baskı görebileceğimizi gösterebilir ki bu da piyasa dinamiğinde oldukça kısa bir süre içinde büyük bir değişimi temsil edecektir.” dedi.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version