Global

Summers’dan faiz yorumu

Published

on

Eski Hazine Bakanı Lawrence Summers, dünyanın en büyük ekonomisinin sürekli bir enflasyon sorunu ve hızla artan borcuyla boğuşurken, kısa vadede ABD faiz oranlarının artacağını ve uzun vadede ABD vergilerinin önemli ölçüde artacağını düşünüyor.

Geçtiğimiz Salı günü Peterson Uluslararası Ekonomi Enstitüsü’nde yaptığı konuşmasında Harvard Üniversitesi profesörü, ABD’nin FED’in yüzde 2 hedefinin iki katından fazla olan yüzde 4,5 ila yüzde 5’lik bir enflasyon oranına takıldığını söyledi.

Summers, geçmişteki faiz artışları ve bankacılık sektöründeki stresin ekonomi üzerinde beklenenden daha az baskı uyguladığı düşünüldüğünde, bunun merkez bankasının muhtemelen fiyatları baskılarını düzenlemek için federal fon oranını daha da artırmak zorunda kalacağı anlamına geldiğini açıkladı.

Summers, “Tahminim, Fed fonlarının bulundukları yerden 50 baz puan veya daha fazla bir noktaya ulaşması gerekecek” dedi. Ayrıca, bunun yarım puanlık bir artışın 25 baz puanlık artışlarla olup olmadığı ikincil öneme sahip olduğunu söyledi.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version