Global

FED haftalık dolar fonlamasına başlayacak

Published

on

FED ve diğer merkez bankaları, daha rahat piyasa koşulları göz önüne alındığında, ABD doları fonlaması için yalnızca haftalık ihalelerine geri döneceklerini açıkladı.

FED, Euro Bölgesi, Kanada, Japonya, İngiltere, ve İsviçre’deki muadilleri Mart ayında küresel finansal siteme likidite sağlamak amacıyla günlük dolar provizyonu uygulaması başlatmıştı.

Konuya ilişin yapılan açıklamada “Dolar fonlama koşullarındaki iyileşmeler ve son dolar likidite operasyonlarına yönelik düşük talep göz önüne alındığında kurumlar ortak olarak 7 günlük operasyonların sıklığını günlükten haftada bire döndürmeye karar verdiler” ifadeleri kullanıldı.

Yeni düzenleme 1 Mayıs’ta yürürlüğe giriyor.

Açıklamada, “Bu merkez bankaları, piyasa koşullarının gerektirdiği şekilde ABD doları likidite tedarikini yeniden ayarlamaya hazır. Bu merkez bankaları arasındaki takas hatları, mevcut sabit tesislerdir ve küresel fonlama piyasalarındaki baskıları hafifletmek için önemli bir likidite destek mekanizması işlevi görür ve böylece bu tür baskıların hem yurt içinde hem de yurt dışında hanehalkı ve işletmelerin kredi arzı üzerindeki etkilerini hafifletmeye yardımcı olur” denildi.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version