Kripto Para

Binance, 2 milyondan fazla BNB token yaktı

Published

on

Dünyanın en yüksek işlem hacmine sahip kripto para borsası Binance’ın yerel varlığı BNB’nin 23. yakım programı çerçevesinde 2.020.132,25 BNB token yakıldığını duyurdu.

Binance tarafından yapılan açıklamalarda 676 milyon dolar değerinde 2 milyondan fazla BNB yaktığı bilgisi verilirken borsa, dolaşımdaki BNB arzının 100 milyon adede düşürme hedefi doğrultusunda her 3 ayda bir BNB yakımı gerçekleştiriyor. Son yakımın ardından BNB’nin dolaşımdaki miktarı 155,851,684 BNB’ye geriledi.

Binance yetkilileri yakım mekanizmasını bir çeyrek dönem boyunca BNB Smart Chain’de üretilen blok sayısı ve BNB fiyatını baz alarak hesaplıyor. Binance, yaklaşık 6 yıla yakın zamandır sürdürdüğü BNB yakım programında şimdiye kadar 46,15 milyon BNB’yi dolaşımdan çıkardı.

BNB fiyatı, 23. dönem yakım işleminin gerçekleştiği bu hafta 310 doların üzerinde destek bulduktan sonra yükselişe geçti. BNB, Salı günü 320 dolar seviyesinden %5’lik artışla 330 dolara kadar yükseldikten sonra bir miktar gerileme gördü.

Fakat haftanın ikinci yarısında yatırımcılar 320 dolar seviyesinden yeniden alıma geçti ve bugün yüzde 2,5’in üzerinde değer artışıyla BNB, haftanın zirve bölgesi 330 dolar alanına yeniden adım attı.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version