Global

FED kararı sonrasında piyasalarda neler oluyor?

Published

on

FED Başkanı Powell’ın Çarşamba günü gazetecilere yaptığı açıklamaların sonrasında hisse senetleri düşüşe geçti. FED faiz oranlarını beklentilerdeki gibi çeyrek puan yükseltti. Powell, finansal koşulların sıkılaştığını söyledi ve bankacılık sektöründeki krizin işleri daha da yavaşlatabileceğinin altını çizdi.

Fed’in ekonomik projeksiyonları bu yıl sadece bir faiz artışı daha öngörüyor.

Faizler, bu yıl Aralık ayından bu yana değişmeyen beklentilere göre yüzde 5,1’e yükselecek fakat Powell, enflasyon ile mücadelenin bitmediğini kabul etti. Enflasyon tahmininde bazı olumlu tahminler bulunuyor daha önce yüzde 5,4 olarak tahmin edilen enflasyon oranı, yıl sonunda yüzde 3,3’e gerileyeceği düşünülüyor.

Bankacılık sistemindeki sorunların, ekonomiyi ne kadar yavaşlatacağı konusundaki belirsizlik, yatırımcılar tarafından iyi karşılanmadı ve onların, hisse senetlerini terk edip Dow’u 500 puandan fazla düşürmesine yol açtı.

Önümüzdeki günlerde açıklanacak olan daha fazla ekonomi verisi, yatırımcılara, önümüzdeki hafta açıklanacak kişisel tüketim harcamaları endeksi de dahil olmak üzere enflasyon konusunda ne durumda olunduğuna dair bir fikir verecek.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version