Altın

Altın değer kaybetmeye devam ediyor

Published

on

FED Başkanı Powell’ın faiz artış oranı beklentilerini yükselten açıklamalarının sonrasında ons altın geçtiğimiz gün yüzde 1’den fazla kayıp verdi.

ABD senatosunda konuşma yapan FED Başkanı, enflasyonun inatçı olduğunu ve yeniden bir yükseliş hareketi görüldüğünü, bununla birlikte faiz artışlarının tahminlerden daha fazla olabileceğini açıkladı.

Powell’ın yaptığı konuşma öncesinde yüzde 30’larda olan 25 baz puanlık faiz artışı beklentisi konuşmanın ardından yüzde 70’e çıktı. Dolar varlıklarda da yükselişin olmasıyla birlikte altının üzerindeki baskı artış gösterdi. Ons fiyatı dün 1.812 dolara düştü. Bugün 1.09- 1.014 dolar arasında dar bantta işlem gören fiyattaki baskı devam ediyor.

Powell bugün temsilciler meclisinde bir sunum gerçekleştirecek ve şahin tonunu koruması beklenen Powell’ın ardından Cuma günü açıklanacak olan tarım dışı istihdam verisi takip edilecek. İstihdamda yumuşama olduğunu ifade eden Powell’ın açıklamalarının ardından Şubat rakamlarında beklentilerin karşılanması FED’in elini güçlendireceğinden altındaki satış baskısının devam etmesi bekleniyor.

Gram altında da düşüş var

Ons etkisiyle dün yüzde 1’den fazla gerileyen gram altın bugün 1,101-1,105 TL aralığında işlem görüyor. Gram altın 2 Şubat’ta 1,185 TL ile tarihi yüksek seviyeyi görmesinin ardından ay içinde 1,094 TL’ye kadar düştü.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version