Global

Borsa İstanbul’da devre kesici uygulandı

Published

on

Borsa İstanbul dalgalı işlem günü yaşıyor. Dolar/TL 18,78’i geçerek yeni rekor seviyeye yükseldi.

Borsada gün içerisinde dalgalı seyir sonrasında kayıplar yüzde 5’e çıkarken, Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na yapılan bildirimde Endekse Bağlı Devre Kesici Sistemi’nin uygulandığı açıklandı.

Güç içerisinde en düşük seviye olarak 5.246 puanı gören endekste yaşanan düşüşte Aralık sonunda Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yayınlanan ve para piyasası fonlarının Pay Senedi Repor Pazarı’nda ters repo sözleşmesi yapmasına yasak getirilmesi ve bu sözleşmelerin teminat gösterilerek kredili işlem yapılamayacak olmasının etkilerinin hissedildiği söyleniyor.

Diğer yandan yılbaşı sonrası piyasanın kar satışlarına başlamasıyla birlikte algoritma işlemlerinin de ivmeye katılarak satışları daha da derinleştirmiş olabileceği değerlendiriliyor.

Halka arz takviminin de yatırımcıların tercihlerinde etkili olduğu söyleniyor. Bunun yanında borsa yatırımcısının siyasi taraftaki geliştirmeleri de yakından izlendiği ve dalgalı seyirden sonra aşağı yönlü harekette bu gelişmelerin etkili olabileceği değerlendiriliyor.

Gösterge tahvil faizi yüzde 8,61 olurken, Türkiye’nin risk primi de 516 baz puan seviyesinden işlem gördü.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version